Buna ziua. Vin catre dvs cu niste intrebari la care sper sa primesc niste raspunsuri.
Sunt casatorita din septembrie 2006, sin in aceasta perioada nu am achizionat nici o locuinta impreuna cu sotul meu si nici nu avem copii.Am înţeles că în aceste condiţii putem divorţa de comun acord, fără a implica avocaţi, pe baza unei simple cereri la tribunalul pe raza caruia locuim. Mi+ar fi de mare folos un model de astfel de cerere.
De asemenea, noi locuim din 2004 intr-o garsoniera ANL, garsonieră a cărei titular de contract e sotul meu. din pacate eu am avut in proprietate garsoniera in anii 90 fapt care ma impiedica sa imi depun dosar pentru a obtine o alta locuinta ANL pe umele meu. intrebarea ea e daca se poate trece contractul de inchiriere a garsonierei de pe numele sotului pe umele meu, in conditiile in care el este de acord, avand in vedere cele specificate mai sus?
Legea locuintei 114/1996
ART. 27
În cazul părăsirii definitive a domiciliului de către titularul contractului de închiriere
sau al decesului acestuia, închirierea continuă, după caz:
a) în beneficiul soŃului sau al soŃiei, dacă a locuit împreună cu titularul;
b) în beneficiul descendenŃilor sau al ascendenŃilor, dacă au locuit împreună cu
acesta;
c) în beneficiul altor persoane care au avut acelasi domiciliu cu titularul cel puŃin
un an si care au fost înscrise în contractul de închiriere.
Am citat acest articol, pentru ca dupa cum il inteleg eu m-as incadra la alineatul c.
Nu stiu daca are mportanta sa specific, dar in momentul de fata, de aproximativ 2 ani, sotul meu munceste in afara tarii, avand un venit substantial si mult mai mare decat al meu. in urma discutiilor avute impreuna, i-am comunicat ca nu imi doresc banii castigati de el, dar imi doresc sa raman sa locuiesc in garsoniera, el avand posibilitatea financiara de a-si achizitiona o alta locuinta.
mentionez ca ne dorim un final linistit, fara discutii si certuri, de aceea am apelat la ajutorul dvs.
Va multumesc anticipat.
divort