PERMIS ANULAT!!!
PERMIS ANULAT!!!
In luna martie am primit 2 ani inchisoare cu suspendare pt. conducere sub influenta alcoolului (infractiune).Am primit o citatie de plata a 250 lei cheltuieli judiciare pe care am achitat-o.ma intereseaza daca imi scot cazierul pt o angajare apare ceva sau nu,si cand pot sa mai sustin examen pt obtinerea permisului???
Ms.Ms.
Ms.Ms.
Re: PERMIS ANULAT!!!
Cand va scoateti cazierul va va aparea condamnarea. Dupa expirarea termenului de incercare, daca nu mai suferiti vreo condamnare penala, veti fi reabilitat de drept si se va radia condamnarea din cazier.
In ceea ce priveste sustinerea din nou a examenului pentru obtinerea permisului, nu stiu. Poate va va raspunde un alt coleg care s-a mai confruntat cu astfel de situatii.
In ceea ce priveste sustinerea din nou a examenului pentru obtinerea permisului, nu stiu. Poate va va raspunde un alt coleg care s-a mai confruntat cu astfel de situatii.
din cate stiu,potrivit oug 195,(privind circulatia pe drumurile publice) dupa 6 luni, va puteti inscrie la scoala de soferi si sa dati examen pentru obtienerea unui permis.seiza wrote:Cand va scoateti cazierul va va aparea condamnarea. Dupa expirarea termenului de incercare, daca nu mai suferiti vreo condamnare penala, veti fi reabilitat de drept si se va radia condamnarea din cazier.
După un an de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare cu suspendare se poate da examen pt. permis. Vezi art. 116 OUG 195/2002
cyclop wrote:După un an de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare cu suspendare se poate da examen pt. permis. Vezi art. 116 OUG 195/2002

Ai dreptate cyclop

Doar daca nu ar fi primit pedeapsa cu suspendare ar fi putut sa dea in 6 luni.
Dacă pedeapsa e cu executare (amendă sau închisoare), termenul e de 6 luni şi curge de la executare, nu de la rămânerea definitivă. 

Ok.Multumesc frumos!cyclop wrote:Dacă pedeapsa e cu executare (amendă sau închisoare), termenul e de 6 luni şi curge de la executare, nu de la rămânerea definitivă.

dupa un an de la hotararea judecatoreasca definitiva,ce acte imi trebuiesc pentru a mai putea sustzine examenul de permis???trebuie sa fac vreo cere la comandant sau la judecator???
va rog un rasp
Ms.Ms.
va rog un rasp
Ms.Ms.
Daca nu ati mai comis vreo infractiune, vi se sterge cazierul, asadar banuiesc ca nu va trebuie acte aditionale, decat cele care se impun acum la alcatuirea unui dosar.
Nu se sterge niciun cazier. Cel mai bine e sa mergi la serviciul rutier sa-i intrebi pe cei de-acolo.