Insultă / Calomnie

Discutii privind procedura penala
Post Reply
NGCristian

Insultă / Calomnie

Post by NGCristian » 01 Jun 2010, 16:54

Bună ziua! Mi-am găsit recent o chirie în oraşul Arad, eu fiind din Bucureşti, dar cum nu se putea mai rău, o doamnă care stă cu un etaj sub mine are probleme serioase cu nervii, este deranjata până şi de scârţâitul scaunului meu de la calculator şi cred că ascultă fiecare zgomot cu paharul. Mi-a făcut o serie de sesizări şi reclamaţii la doamna administrator. Când plec de acasă, mă urmăreşte pe vizor şi pe geam, efectiv, mă terorizează. Nu există săptămână în care să nu mă reclame, ba la doamna administrator, ba la proprietara apartamentului pe care l-am luat în chirie. Într-o zi, când ascultam muzică puţin mai tare, deoarece nu era încă oră de linişte, vecina de dedesubt, a aşteptat să se facă oră de linişte şi a sunat-o repede pe doamna administrator să vină şi să mă prindă că ascult muzică tare. Imediat m-am trezit cu doamna administrator la mine la uşă, i-am deschis şi m-a certat că de ce ascult muzică atât de tare. Menţionez că era ora 14:02, adică am depăşit cu 2 minute ora de linişte. Deja plictisit de atâtea reclamaţii, m-am enervat foarte tare şi i-am zis doamnei administrator ca să nu mai răspundă la toate apelurile dementei de jos, moment în care vecina de jos a ieşit pe scară şi mi-a zis în felul următor: Dar ţie nu ţi-e ruşine să mă faci dementă, nesimţitule?

Ulterior, am aflat că vecina mea de jos vrea să mă dea în judecată pentru insultă şi calomnie, deoarece am facut-o "dementă". Am auzit că s-a interesat pe la avocaţi în ce măsură poate să mă acuze şi etc.

Îmi puteţi spune în detaliu, tot ce este legat de acest caz? În ce măsura mă poate acuza, dacă nu are decât un singur martor, adică pe doamna administrator? Îmi puteţi spune dacă cuvântul "dementă" reprezintă o insultă foarte gravă? Ţin să menţionez că şi ea m-a făcut nesimţit. Îmi puteţi spune ce pot păţi dacă vecina de jos mă dă în judecată pentru că am facut-o dementă? Este bătrână, senilă şi e în stare de orice, iar eu sunt student şi chiar nu am chef de astfel de probleme.

angel

Re: Insultă / Calomnie

Post by angel » 01 Jun 2010, 18:21

Fii pe pace ca nimic n-are a ti se intampla din asta...nu va fi nici un dosar de insulta si calomnie pentur asta..de fapt, ai zis ca este DE MENTA :wink: ,ca este un om rece nu-i asa? :mask: ,in timp ce nesimtit, hmmm...este o insulta :-P
mai serioasa e treaba cu ascultatul muzicii tare,caci daca suna la politie,s-ar putea sa te trezesti cu vreo amenda...asta-i singura problema serioasa de aici.
dar, pentru linsitea ta mai stai aici cat ai plalit, si incearca sa-ti cauti un alt loc...ca nu vei avea liniste in veci, cu femeia de menta :-D , iar daca-i faci plangere ca te urmareste si te terorizeaza prin astfel de gesturi, nu te ia nimeni in seama,ba mai mult decat atat,te va mai considera si paranoic,si cred ca are mai multa credibilitate o batranica,chiar si senila(mai ales daca nu se observa cu ochiul liber),decat un pusti razvratit student...eu inteleg ca poti fi o victima a acestei femei, doar ca,legiuitorul n-a prevazut expres astfel de situatii, ma rog...exista insulta, calomnia, denuntul calomnios(daca-ti face plangeri pe la politie)doar ca, pentru atata lucru...greu sa fie ceva palpabil,ca sa nu zic imposibil.
las-o sa-ti faca plangere la politie si dupa aceea ai faci pentru denunt calomnios...dar...mai practic, ti-am zis, ar fi ca sa te muti, iar asta nu inseamna lasitate...esti student si ai nevoie de linsite si nu de probleme de genul...

Post Reply