un sfat, va rog!

Familiei
Post Reply
aleniram

un sfat, va rog!

Post by aleniram » 21 May 2010, 20:13

Este o poveste urata, veche care astazi na tortureaza din noi.
Părintii mei s-au despărțit când eu am împlinit 30 ani, eram căsătorita cu doi copii.Tatal meu este un om cu un temperament mai coleric, m-a educat tot timpul pe principiul "când discuți cu mine tu sa taci" . Astfel încât in urma unei altercații , mama a părăsit casa si a venit la mine. In scurt timp am primit citație pentru divorț. Mama a fost un om deosebit, nu a fost prezenta la divorț, a trimis o scrisoare de întâmpinare, nu s-a făcut partaj, tata a rămas in apartament , cu destui banii (40.000. lei la valoarea 1985) lucrurile mamei si tot ce a rezultat dintr-o căsnicie de 30 ani.El s-a căsătorit, imediat, a cumparat prin 1986 un apartament in care a mutat tot ce aparținea vechiului apartament. Apartamentul copilăriei mele cred ca l-a predat la consiliu. Era apartament cu chirie la stat. Noua soție are 2 fete, pe care tata le-a ridicat la rangul "fetitele mele", eu unicul copil fiind undeva la remorca. Viata a mers cu tăișuri cu coborâșuri ale relației noastre. Nu m-am certat cu el, l-am lăsat sa facă cum dorește.Nici nu as fi putut avea o opinie! Anul acesta am pierdut-o pe mama! Nu am auzit nici un cuvânt din partea lui.Dar acum 4 zile una din fetele soției, m-a sunat , a vorbit cu soțul meu si i-a comunicat ca nu se mai poate înțelege cu tata, ca este irascibil, (are 82 ani), uita ce face și sa ma duc ( locuiesc în alt oraș) sa dau semnătura. Am refuzat. Acum aflu ca l-au internat la Sapoca, ca de acolo îl vor duce într-un azil de bătrâni, ca "mama nu-l poate îngriji". Vor sa vândă apartamentul, si s-a oferit sa-mi dea 1/2 din valoare.
Nu asta este problema, eu vreau ca el sa traiască in casa lui , nu prin spitale. M-am gândit la un divorț, si-n urma partajului sa-i pot cumpăra o garsoniera , iar din pensia lui( nu este mica) sa plătesc un asistent care sa-l ajute, urmând ca o data pe săptămâna sa ma deplasez pentru menaj.Cum le pot determina pe cele 3 ca acest lucru este creștinește pentru noi, suntem oameni, si nu aruncarea lui ca un obiect nefolositor?. Știu ca-și merita soarta, dar las pe Dumnezeu sa vadă , nu vreau sa am povara ca putem face ceva și nu am făcut. Cum pot face acest "ceva"? VA ROG SFĂTUIȚI-MA!!

DevilMean

Re: un sfat, va rog!

Post by DevilMean » 22 May 2010, 09:36

Din pacate nu poti forta un om sa faca ceea ce nu-si doreste. Nici sa-l convingi.
Poti incerca insa sa-i explici, dar nu va intelege.
Ele nu au facut nimic gresit ducand-ul la Sapoca, urmand a fi intr-un azil de batrani.
Ar fi fost gresit daca l-ar fi dat afara din casa. Macar s-au gandit ca batranul sa aiba un acoperis deasupra capului si o masa calda.
Esti pregatita sa faci pasul asta? Stii ce presupune sa ai grija de un batran cand ai o familie?
Chiar si cu un asistent, nu ai garantia ca va avea grija de el.
Deci te rog sa te mai gandesti, caci binele vazut de tine poate fi raul pentru el.

johei

Re: un sfat, va rog!

Post by johei » 22 May 2010, 13:13

Sfaturi in genul ce este crestineste sau nu... sunt greu de dat.
Dpdv juridic e discutabil daca tatal mai are discernamant... asa ca e discutabil orice act juridic.
Inclusiv un eventual divort.

Post Reply