Titlul Executoriu, Instanta de Executare, Contestatia la Executare, Executarea Silita, Sechestrul Judiciar
-
capitanescu
Buna ziua,
Am si eu urmatoarele intrebari:
-se da o sentinta definitiva de Curtea de Apel! Eu ce fac, astept Hotararea acesteia?
-De ce intrebarea de mai sus? Daca am castigat trebuie sa o fac definitiva. Unde o fac definitiva: La Curtea de Apel sau la prima instanta (in cazul meu Tribunalul)?
-Si cum procedez sa o investesc cu Titlu Executoriu?
Multumiri pt raspunsuri
-
avocatmagdalena
Asteptati sa vi se comunice hotararea si apoi ii faceti investire cu formula executorie la Curtea de Apel.
-
seiza
Asteptati sa se redacteze hotararea pronuntata la Curtea de Apel, tot acolo o legalizati cu mentiunea definitiva si apoi va prezentati pentru investire cu formula executorie la Tribunal. Instantele de fond sunt cele care investesc cu formula executorie hotararile ramase definitive.
-
capitanescu
Astept sa se redacteze. Dar astept redactarea Hotararii sa-mi ajunga acasa, sau Curtea de apel nu-mi trimite acasa Hotararea redactata si trebuie sa ma prezint eu la Curtea de Apel dupa un anumit interval?
-
angel
capitanescu wrote:Astept sa se redacteze. Dar astept redactarea Hotararii sa-mi ajunga acasa, sau Curtea de apel nu-mi trimite acasa Hotararea redactata si trebuie sa ma prezint eu la Curtea de Apel dupa un anumit interval?
Depinde.
Unele Curti de Apel, trimit hotararile, altele insa nu.
asadar, ar fi bine ca din cand in cand sa mergeti DVs sa verificati daca s-a redactat hotararea sau nu.
dupa 30 de zile de la data ramanerii in pronuntare, mergeti...
-
capitanescu
Este vorba de Curtea de Apel Bucuresti.
Dansii trimit sau nu Hotararea? Am avut proces cu ANRP pe Legea 290/2003. Prima instanta: Tribunalul Bucuresti. A doua instanta (si ultima) Curtea de Apel Bucuresti. Si eu sunt din Craiova!
-
seiza
Cam dupa o luna de la data pronuntarii hotararii, daca spuneti ca nu mai poate fi atacata hotararea, dati un telefon la
Curtea de Apel si cereti sa va faca legatura la arhiva civila, penala, etc (in ce ramura de drept v-ati judecat) si intrebati la arhiva daca a fost redactata hotararea si daca a fost sau nu restituit dosarul la instanta de fond. In functie de cat de grabit sunteti si daca vi se comunica faptul ca hotararea a fost redactata, dar dosarul nu este restituit, va duceti la Curtea de Apel, solicitati hotararea legalizata si cu ea mergeti la Tribunal py investire. Daca va spune ca dosarul a fost restituit la instanta de fond, mergeti acolo si rezolvati problema.
Cel mai bine sunati, explicati ca nu locuiti in Bucuresti si rugati sa vi se dea informatia prin telefon, ca sa nu faceti drumul degeaba pana la Bucuresti.

-
capitanescu
MULTUMESC SEIZA!
Deci sa inteleg ca hotararea redactata nu mi-o vor trimite acasa

Sectia: e vorba de Contencios Administrativ si fiscal.

Ma grabesc ptr ca trebuie sa treaca 6 luni (interval in care imi pot da banii) pana ii execut.