calcul zile de CO la lichidare
calcul zile de CO la lichidare
Buna ziua. Nu stiu daca mai este vreun subiect deschis pe aceasta tema( eu nu am vazut)As avea si eu o intrebare: eu imi dau demisia acum de la serviciu si mi s-a facut fisa de lichidare, numai ca am impresia ca vor sa imi dea bani mai putini. Eu mai am de luat 7 zile de concediu ( 2 zile de anul trecut si 5 de anul acesta ). Intrebarea mea este : cum se calculeaza acesti bani? cat ar trebui sa iau eu pe aceste zile de concediu in conditiile in care:
salariu brut pe CM: 1077
salariu brut realizat: 1250
salariu net: 900
Ideea este ca tipa de la personal imi calculeaza in urmatorul mod:
imparte salariul brut la 23( a spus ca luna martie are 23 de zile lucratoare si de asta imparte asa) . Este corect asa ceva, avand in vedere faptul ca eu inchei activitatea aici pe 5.04.2010 ( numai ca in acea zi nu se lucreaza)?
Va multumesc si astept un raspuns din partea dumneavoastra!
salariu brut pe CM: 1077
salariu brut realizat: 1250
salariu net: 900
Ideea este ca tipa de la personal imi calculeaza in urmatorul mod:
imparte salariul brut la 23( a spus ca luna martie are 23 de zile lucratoare si de asta imparte asa) . Este corect asa ceva, avand in vedere faptul ca eu inchei activitatea aici pe 5.04.2010 ( numai ca in acea zi nu se lucreaza)?
Va multumesc si astept un raspuns din partea dumneavoastra!
Re: calcul zile de CO la lichidare
Daca nu esti bugetar, e calculat corect, caci se scad impozitele, CAS-ul, sanatatea, somajul, etc...
Deci suma care iese se impoziteaza, nu?DevilMean wrote:Daca nu esti bugetar, e calculat corect, caci se scad impozitele, CAS-ul, sanatatea, somajul, etc...
buna ziua din nou!a venit si momentul in care am primit lichidarea de la job-ul anterior: vreau sa va intreb, iarasi , daca este corect cum a fost calulata:
- preavizul meu a fost pana pe 05.04.2010 ( a doua zi de Pasti cand nu s-a lucrat pt ca este zi libera de la stat). Dupa cum v-am spus mai sus, salariul brut era de 1077, dupa ce s-au calculat banii pt zilele de concediu a iesit suma de 358 lei- impozabili. lichidarea pe care am primit-o ( banii pt concediu + banii pt zilele lucrate - de pe 1 aprilie pana pe 5 inclusiv ) este de 360 lei. intrebarea mea este: este corecta aceasta suma sau ar teebui sa discut cu ei sa imi recalculeze? va intreb deoarece tipa de la personal evita mereu sa imi raspunda la acest gen de intrebari si atunci vreau sa stiu inainte sa o intreb. multumesc tare mult!
- preavizul meu a fost pana pe 05.04.2010 ( a doua zi de Pasti cand nu s-a lucrat pt ca este zi libera de la stat). Dupa cum v-am spus mai sus, salariul brut era de 1077, dupa ce s-au calculat banii pt zilele de concediu a iesit suma de 358 lei- impozabili. lichidarea pe care am primit-o ( banii pt concediu + banii pt zilele lucrate - de pe 1 aprilie pana pe 5 inclusiv ) este de 360 lei. intrebarea mea este: este corecta aceasta suma sau ar teebui sa discut cu ei sa imi recalculeze? va intreb deoarece tipa de la personal evita mereu sa imi raspunda la acest gen de intrebari si atunci vreau sa stiu inainte sa o intreb. multumesc tare mult!
Deci sa vad daca am inteles.
Vi s-a facut calculul lichidarii + CO + zilele lucrate in perioada 1 - 5 apr iar rezultatul este 360?
Zilele de concediu sunt 7, dar lichidarea s-a facut din ce data, mai exact, ce luna?
Aveti un fluturas de salariu ceva?
Eu stiu ca lichidarea se ia in decursul lunii curente pentru luna trecuta.
Uitati-va la numarul de zile afisat in fluturas. Daca sunt 19 zile cate zile lucratoare a avut luna trecuta, nu pare in regula, ar putea totusi sa fie 12 zile lucrate + 7 zile de concediu.
Dar trebuie sa stiu raspunsul.
Vi s-a facut calculul lichidarii + CO + zilele lucrate in perioada 1 - 5 apr iar rezultatul este 360?
Zilele de concediu sunt 7, dar lichidarea s-a facut din ce data, mai exact, ce luna?
Uitati-va la numarul de zile afisat in fluturas. Daca sunt 19 zile cate zile lucratoare a avut luna trecuta, nu pare in regula, ar putea totusi sa fie 12 zile lucrate + 7 zile de concediu.
zile de concediu sunt 7 ( 5 de anul acesta si 2 de anul trecut ) = zilele de pe 1 pe 5 aprilie - din care 1,2 aprilie le-am lucrat , iar pe 5 aprilie a fost zi libera de la stat deoarece era Pastele. daca trebuie sa va mai spun ceva imi spuneti. ( cred ca m-am exprimat eu gresit mai sus)DevilMean wrote:Deci sa vad daca am inteles.
Mai citit inca odata ce v-am scris in legatura cu lichidarea, cate zile figureaza in ea si daca sunt corecte ca numar.
Aaaaa...acum am inteles...inca nu am luat fluturasul pt ca doamna de la personal este in "concediu" deci nu stiu ce figureaza pe fluturas din pacate....probabil sunt 12 zile dupa calculul meu: 5 lucrate si 7 de concediu...DevilMean wrote:Mai citit inca odata ce v-am scris in legatura cu lichidarea, cate zile figureaza in ea si daca sunt corecte ca numar.
Nu. Luna lui aprilie are 19 zile lucratoare, la unele firme si 22 la altele.
In cazul in care luna are 19 zile la tine, inseamna ca tu trebuie sa apari cu 12 zile lucrate iar restul trebuie sa fie zilele de concediu.
Acum alta intrebare, concediul l-ai luat sau nu?
In cazul in care luna are 19 zile la tine, inseamna ca tu trebuie sa apari cu 12 zile lucrate iar restul trebuie sa fie zilele de concediu.
Pai nu am luat concediul.mai aveam 2 zile de anul trecurt si 5 zile aferente anului acesta. ( eu apar cu 12 zile lucrate chiar daca preavizul meu s-a incheiat pe 5 aprilie( inclusiv)?)DevilMean wrote:Nu. Luna lui aprilie are 19 zile lucratoare, la unele firme si 22 la altele.
Nu ai de unde sa stii ca apari cu 12 zile, nu se risca angajatorul sa faca asta. Mai ales in conditiile in care tu ai lucrat in acea perioada pana la sfarsitul preavizului.
12 zile ar fi fost normal daca ai fi avut luate cele 7 zile de concediu, total 19 zile.
Tu faci o confuzie, zilele de concediu nu se trec la zile lucrate, alea sunt pontate separta.
Pune mana pe fluturasul ala, ca fara el nu stii unde a aparut incurcatura.
12 zile ar fi fost normal daca ai fi avut luate cele 7 zile de concediu, total 19 zile.
Tu faci o confuzie, zilele de concediu nu se trec la zile lucrate, alea sunt pontate separta.
Luni merg acolo si o sa iau si fluturasul...dar zi-mi te rog: data de 5 aprilie ( a doua zi de Pasti ) este platita de ei, de stat sau este platita de cineva? ca tipa de la personal a inceput sa imi dea niste explicatii care nu prea aveau logica....DevilMean wrote:Nu ai de unde sa stii ca apari cu 12 zile, nu se risca angajatorul sa faca asta. Mai ales in conditiile in care tu ai lucrat in acea perioada pana la sfarsitul preavizului.
N-am nicio idee ce sa va spun cu data de 5, dar de regula nu e platita, pentru ca nu ati prestat nimic, este o zi libera data de guvern. Doar un economist care lucreaza la financiar-contabil poate sa ne lamureasca aici.
Discutati cu cei de la financiar, daca aveti posibilitatea, caci cei de la personal nu prea stiu ce fac cei de la financiar.
Si e in stilul lor sa vorbeasca in dodii ca sa nu priceapa omul.
Discutati cu cei de la financiar, daca aveti posibilitatea, caci cei de la personal nu prea stiu ce fac cei de la financiar.
Si e in stilul lor sa vorbeasca in dodii ca sa nu priceapa omul.