Pensie alimentara - copil din concubinaj

Familiei
Post Reply
blue15cat

Pensie alimentara - copil din concubinaj

Post by blue15cat » 04 May 2010, 09:53

Buna ziua,

Am un baietel de 4ani, in urma unui concubinaj de 7 ani. Copilul este recunoscut de tatal lui, dar de 3 ani nu se mai intereseaza de el. Precizez ca nu a beneficiat de pensie alimentara, sau alte drepturi banesti.
As avea doua intrebari:
- care este procedura pentru obtinerea pensiei alimentare (acte necesare, unde trebuie sa ma adresez etc) si daca ma pot descurca singura sau am nevoie de un avocat;
- daca doresc sa plec in excursii cu baiatul in afara tarii, am nevoie de acordul tatalui, si daca da, exista proceduri prin care "sa trec" peste acest acord?

Va multumesc anticipat

teodora2

Re: Pensie alimentara - copil din concubinaj

Post by teodora2 » 04 May 2010, 09:59

La intrebarea cu pensia alimentara nu stiu sa va raspund,pentru ca la mine a fost stabilita automat la divort,nu am cert-o eu.Insa,daca doriti sa plecati cu copilul in statele membre UE nu va trebuie acordul tatalui,cel putin mie nu mi-a trebiut.

angel

Re: Pensie alimentara - copil din concubinaj

Post by angel » 04 May 2010, 22:21

teodora wrote:La intrebarea cu pensia alimentara nu stiu sa va raspund,pentru ca la mine a fost stabilita automat la divort,nu am cert-o eu.Insa,daca doriti sa plecati cu copilul in statele membre UE nu va trebuie acordul tatalui,cel putin mie nu mi-a trebiut.
Teodora...iti inteleg buna credinta, insa speta difera de a ta.

@blue15 cat:
1. trebuie investita instanta cu cerere in stabilirea pensiei de intretinere pentru minor/a(si n-ar fi rau sa faceti si o incredintare minor/a)
2.nu stiu daca va descurcati singura,pentru ca in afara redactarii cererii de chemare in judecata,va fi un proces...daca, credeti ca va veti descura singura, mult succes sa aveti!
3. nu puteti parasi tara impreuna cu minorul/a, fara acordul celuilalt parinte, decat daca va este incredintat/a minorul/a dvs printr-o hotarare judecatoreasca, si doar pe spatiul UE.

Post Reply