investitie in apartament inainte de partaj!

Familiei
Post Reply
elenab

investitie in apartament inainte de partaj!

Post by elenab » 01 Mar 2005, 16:55

buna ziua!

va rog sa luati in consideratie si cazul meu:
in urma divortului eu am ramas cu 2 fete, clasa a 7-a si clasa a 10-a.
in timpul casatoriei am agonisit un partament de 4 camere si un teren extravilan.
deocamdata fostul sot nu vrea sa discutam despre partaj dar refuza sa-si plateasca cotele parte la intretinere , curent si gaze desi are domiciliul pe acest apartament !deocamdata locuieste in concubinaj cu alta!
nu si-a luat lucrurile din casa si ma ameninta ca daca schimb yala va sparge usa!
vine si pleaca atunci cand vrea....
datorita fetelor ,care au fiecare camera lor,nu ma gandesc deocamdata la un partaj in tribunal deoarece nu detin suma necesara ptr sulta.
singura solutie pe care o vad ar fi sa incerc un partaj dupa ce fetele vor termina liceul...
problema mea:daca investesc pana atunci in apartament care trebuie zugravit,as vrea sa pun si termopane, voi putea recupera mai mult de 50% din val apartamentului la proces?
1.deci daca investesc in apartament dupa divortz ce sanse am sa recuperez banii?
2.in plus ce se va intampla cu partea lui din datoriile practic comune pe care le achit eu?
3.cand fata cea mare va face 18 ani,fiind inca eleva, va trebui sa-si dea tatal in judecata pentru pensia de intretinere ?va trebui sa fac un nou proces?care sunt taxele?

multumesc mult!

wittmann

Post by wittmann » 01 Mar 2005, 20:16

E clar ca partajul trebuie facut, cu sau fara voia sa.

1. Cheltuielile pe care le veti face cu imbunatatirile se vor imputa asupra cotei sale. Pastrati facturi, chitante, orice care sa dovedeasca ce ati platit.
2. Aceasi situatie si cu partea sa din cheltuielile comune pe care o achitati d-voastra.
3. Dupa implinirea varstei de 18 ani, fiica d-voastra, daca va continua studiile, va trebui sa introduca PERSONAL cerere pentru pensie de intretinere. Nu se plateste taxa de timbru.

Post Reply