mostenire
Re: mostenire
p.s Si despre faptul ca s-ar putea sa nu vindem apartamentul cat ea este in viata.
Daca ar dori ar putea sa va doneze partea ei din ap. Sau sa v-o vanda,dar daca nu vrea, asta e, o fi stiind ea de ce. Oricum ar fi ultima mea problema daca as avea sora pe moarte, sa ma gandesc cum s-o mostenesc.Lasati-o sa-si traiasca zilele pe care le mai are asa cum crede de cuviinta si sa lase ce vrea ea si cui vrea ea. La urma urmei ar putea vinde si merge in Hawai sa cheltuiasca toti banii.
Sora care inca este in viata se pare ca i-a lasat sotului supravietuitor.problema se punea dupa ce va deceda acesta cui ai va reveni acea vila...acesta neavand descendenti...asta era speta...sebastiana wrote:Pai nu era vorba de apartamentul parintilor? Acum e vila ? Cred ca sora are dreptul sa lase cui vrea.Ar trebui sa-i fie respectata dorinta.Luana wrote:pai si eu ce am sa fac daca el moare si nu pot lua legatura cu verii lui? sunt de 20-30-40 de ani prin germania, nici nu stiu cum ii cheama....nu stiu nimic. si....cred ca nici nu vreau sa afle verii lui. adica cum? au fost sot si sotie 20 de ani timp in care el a locuit in franta iar sora mea in romania , venea si el odata la 4-5 ani sa-si vada sotia, nu am inteles niciodata aceasta casnicie dar nu e problema mea. sora mea a muncit si a ridicat o mare vila si acum cand e pe moarte s-a pensionat si el si a venit in romania. pai asa viataaa... multumesc dar as vrea si eu. si tot ce a facut sora mea , sa ia verii lui ? pai ma dau singura cu capul de pereti
este un act in care dupa deces totul revine celuilat . lucrul care nu l-am spus este ca actul a fost facut inainte ca ea sa afle de boala ei si fiind o fire foarte egoista s-a gandit sa faca acest act deoarece el este cu 17 ani mai mare decat ea si sa nu ramana nimic cuiva cand va deceda el. numai ca.....lucrurile nu s-au aranjat dupa cum si-ar fi dorit ea :(. asta este . nici nu ma intereseaza , am eu altele pe cap , dar sora cea mijlocie m-a zapacit sa va scriu sa ma interez . ea nu se prea pricepe la calc. :)
Devil, nu stie Luana ...de unde sa stie?! stie doar ca acesta exista si atat...in rest n-ar ecum face cercetari pe tema asta...DevilMean wrote:Bine, dar la urma urmei ce act este?
Luana sper ca acum esti cat de cat lamurita in urma rapsunsurilor ce ti s-au dat...zic cat de cat, intrucat asa cum s-a si postat...lucrurile pot evolua intr-un fel sau altul in functie de actul ei de dispozitie(actul dintre sora si sot) incheiat...

angel stii ce imi pare rau? faptul ca am facut ceea ce mi-a cerut sora mijlocie si am picat eu. cum dracu le fac de pic eu?
. tocmai imi spusese sa intreb o chestie cu un unchi de-al nostru. vai de capul meu. cine mai intreaba? eu nu 

Poti sa intrebi, orice merita elucidat.
Ideea era ca daca se stie despre ce act e vorba, poti sa afli daca poate fi atacat sau nu.
Daca nu, macar cumnatul sa fie om de incredere.
Dar asta numai tu stii cum este el ca persoana.
Faptul ca sora ta a luat aceasta decizie de a face acest pas cu el, imi da de gandit ca nu este un om rau, dar poate ma insel, ca se intampla si la case mai mari.
Ideea era ca daca se stie despre ce act e vorba, poti sa afli daca poate fi atacat sau nu.
Daca nu, macar cumnatul sa fie om de incredere.
Dar asta numai tu stii cum este el ca persoana.
Faptul ca sora ta a luat aceasta decizie de a face acest pas cu el, imi da de gandit ca nu este un om rau, dar poate ma insel, ca se intampla si la case mai mari.
posteaza Luana, orice!Luana wrote:angel stii ce imi pare rau? faptul ca am facut ceea ce mi-a cerut sora mijlocie si am picat eu. cum dracu le fac de pic eu?. tocmai imi spusese sa intreb o chestie cu un unchi de-al nostru. vai de capul meu. cine mai intreaba? eu nu
curaj!

DevilMean iti multumesc mult ptr rabdare :) . de fapt cred ca discutia a cam degenerat si totul din cauza mea. de fapt noi doream sa stim doar atat. daca nu reusim sa vindem apartamentul parintilor pana ''se duce'' sora cea mare , cui revine partea ei ? si asta am inteles si dupa ce .... ''se duce'' si cumnatul , ce se intampla cu o ditamai vila la valenii de munte , 1 ap cu 4 camere la Piata romana si 1 ap cu 2 camere si o garsoniera in spate la Intercontinental(asta nu am spus) . deci am inteles si asta, noi ca surori ale ei , nu avem nici un drept . Si ... ptr cine nu a inteles (din vina mea) , nu astept sa moara ea sa ii luam averea. doar doream sa stim ce se intampla deoarece nu au mostenitori. Ahhh ce am omis
. au 3 pisici .

angel multumesc pentru incurajare
dar cred ca acum stiu si subiectul care nu l-am spus . e vb tot de un act din acesta. eu nu ma pricep si chiar nu pot intreba .deci un act pe care il fac doi soti unul in favoarea celuilat ca dupa decesul unuia , sa nu atace neamurile celui decedat . deci pe scurt.... singurul nostru var si matusa noastra veneau din constanta la noi la bucuresti. pe drum au avut accident . varul a decedat ,matusa 3 luni in coma. dupa ce si-a revenit a mai trait 3 ani timp in care i-a facut unchiului meu acest act. el are peste 80 de ani si sora mea intreaba. ce se inatampla cu apartamentu din constanta . el ne are ''inca'' pe noi 3 surori (nepoate) iar matusa avea multe neamuri. el nu are pisici.