Am livrat marfa prin curierat rapid, (si nu am factura semnata sau CEC/BO, dar pe bonul de curierat cu care s-a livrat marfa exista semnatura si stampila clientului) in 12 ianuarie 2010. In 28 ianuarie proprietarul si-a vandut firma unui "investitor", firma schimbandu-si numele si sediul in alt judet (stratagema clasica cand vrei sa scapi de o firma cu datorii la Buget si furnizori). Persoana, fost proprietar este clar rau intentionata si ba recunosate ba nu recunoaste primirea marfii. La ultima discutie mi-a spus ca el si-a transferat marfa pe care a luat-o de la mine pe o alta firma a lui. Am aflat ca firma debitoare avea si restante catre Buget destul de mari incat Finantele sa ceara insolventa si eu sa nu ma mai aleg cu nimic.
Deocamdata am trimis o convocare la conciliere pe noua adresa a firmei debitoare, dar ma indoiesc ca voi avea vreun raspuns. Ce pot sa fac pentru a recupera marfa sau contravaloarea ei de la fostul administrator? M-am gandit si sa fac plangere penala pentru inselaciune fostului administrator. Plangerea ar trebui trimisa la Politie in orasul in care locuieste administratorul? Cum ar trebui formulata plangerea penala? Puteti sa ma ajutati cu un model? Orice sfaturi care m-ar ajuta sa recuperez debitul sunt binevenite.
recuperare debit de la fostul administrator al unei firme