anulare cesiune SC in vederea recuperare credit fost asociat

Discutii privind Societatile Comerciale
Post Reply
cti

anulare cesiune SC in vederea recuperare credit fost asociat

Post by cti » 20 Apr 2010, 00:57

Detin o societate comerciala ca si asociat unic, obtinuta prin cesiune de la un prieten. Acesta a fost tot asociat unic si administrator, cedandu mi mie societatea si ramanand administrator in continuare,cel putin ptr moment. Societatea este pe pierdere pe 2008 si 2009, detine un stoc de vreo 3000 ron si doua contracte de leasing ( anul 2 din 5 ) deci mai e mult de plata. Nu exista nici un fel de bunuri in firma, in afara de cateva mobile gsm ieftine.

Ulterior aflu ca datorita unui credit restant si in faza de recuperare al fostului proprietar, este posibil ca cei care recupereaza sa atace in instanta cesiunea si sa anuleze acest act luandu mi proprietatea, pentru a l repune in drepturi pe fostul proprietar ca si datornic in vederea executarii.

Intrebari:
-Este posibil sa obtina anularea cesiunii ?
-Ce spanac recupereaza? stocul de 3.000 ron? Si ma rog, daca vor platii ratele, vor avea si masiniile peste inca 3 ani.

costin

Re: anulare cesiune SC in vederea recuperare credit fost asociat

Post by costin » 20 Apr 2010, 10:24

Daca datoria este intre societate si alta persoana fizica sau juridica,atunci cealalta parte se va judeca cu societatea,fara sa ceara anularea cesiunii.
Anularea cesiunii poate fi admisa daca se dovedeste ca s-a incercat scaparea de datorii,prin acest mod.
In cazul in care se solicita lichidarea firmei,atunci se va recupera suma rezultata din vanzarea bunurilor societatii.Pentru masinile in leasing se va vinde de catre lichidator contractul de leasing iar suma rezultata va fi distribuita creditorilor.

cti

Post by cti » 21 Apr 2010, 01:38

Fostul proprietar este amenintat cu executarea pentru un credit neachitat. Fosta lui societate a fost cesionata mie ca si rascumparare a datoriilor care le avea la mine ( desigur, neoficiale, nu i am imprumutat bani cu act notarial ). Societatea in sine nu are datorii ( exceptie leasinguri ).

Cei care se ocupa cu recuperarea m au amenintat pe mine (?!) ca vor anula in justitie actul de cesiune.

Este posibil?

angel

Post by angel » 21 Apr 2010, 18:47

cti wrote:Fostul proprietar este amenintat cu executarea pentru un credit neachitat. Fosta lui societate a fost cesionata mie ca si rascumparare a datoriilor care le avea la mine ( desigur, neoficiale, nu i am imprumutat bani cu act notarial ). Societatea in sine nu are datorii ( exceptie leasinguri ).

Cei care se ocupa cu recuperarea m au amenintat pe mine (?!) ca vor anula in justitie actul de cesiune.

Este posibil?
Greu de crezut...pe ce temei? cum pot ei sa probeze ca fostul actionar v-a cesionat DVs partile lui sociale incercand astfel sa scape de datorii...chiar si asa...DVS ati preluat atat pasivul cat si activul societatii...eu zic ca-s amenintari fara nici o acoperire...
Daca fostul proprietar,ca persoana fizica avea datorii, sa-l urmareasca pe el cu bunurile personale...caci firma inteleg ca n-are datorii si ca-i ok.

cti

Post by cti » 21 Apr 2010, 23:58

de probat, or proba... Ideea e ca firma respectiva II MANCA bani, nu producea bani, deci nu era o sursa de venit, ori nici nu detine bunuri ce meritau valorificate.

Ma rog, nu ca m am speriat, dar am zis sa va intreb, poate ati mai intalnit povestea asta.

angel

Post by angel » 22 Apr 2010, 18:28

cti wrote:de probat, or proba... Ideea e ca firma respectiva II MANCA bani, nu producea bani, deci nu era o sursa de venit, ori nici nu detine bunuri ce meritau valorificate.

Ma rog, nu ca m am speriat, dar am zis sa va intreb, poate ati mai intalnit povestea asta.
personal eu nu doar ca n-am intalnit,dar nici n-am auzit...dar poate ca sunt colegi care au avut astfel de spete si pot veni in sprijinul nostru,ca sa ne putem edifica...

Post Reply