prenatal
Re: prenatal
Maternitate inseamna inainte si dupa nastere, caci ar fi fost ambiguu sa se faca 2 acronime pentru inainte si dupa, M le imbina pe ambele.
Abia dupa ce trece perioada se schimba in C.I.C.
Abia dupa ce trece perioada se schimba in C.I.C.
ms,dar nu stiu ce sa mai cred...am sunat azi la munca si mi s-a zis sa trec "BO",adica boala obisnuita pt ca atata timp cat sunt in prenatal,trebuie sa duc lunar concediu medical (de la medicul de familie sau ginecolog), iar "sarcina in X saptamani" este trecuta ca diagnostic,chiar daca-multumesc lui Dumnezeu-n-am vreo problema sau vreo boala
Deci sa inteleg ca ai intrat mai devreme in concediu medical, dar daca imprejurarile iti pun sanatatea si sarcina in pericol, puteai cere concediu de risc maternal.
Pentru prenata, legea prevede ca mama poate avea concediu medical pentru sarcina cu 63 de zile inainte de data nasterii (prenatal), dar daca se observa ca exista o complicatie care ar putea pune in pericol sarcina, atunci se mareste perioada de acordare a concediului.
Dar atentie, daca pana la termen mai se adauga 21 de zile
Important este ca concediul medical prenatal se acorda, in exclusivitate, pentru sarcina, si nu pentru afectiuni ce pot interveni pe parcursul sarcinii, fara legatura cu sarcina.
Pentru prenata, legea prevede ca mama poate avea concediu medical pentru sarcina cu 63 de zile inainte de data nasterii (prenatal), dar daca se observa ca exista o complicatie care ar putea pune in pericol sarcina, atunci se mareste perioada de acordare a concediului.
Dar atentie, daca pana la termen mai se adauga 21 de zile
Important este ca concediul medical prenatal se acorda, in exclusivitate, pentru sarcina, si nu pentru afectiuni ce pot interveni pe parcursul sarcinii, fara legatura cu sarcina.
am intrat la 32 de saptamani de sarcina,nu mai devreme...mi s-a spus ca imi pot lua 126 de zile,dintre care musai 42 tre' sa fie dupa nastere...