Salut!
Sunt nou pe acest site si am si o probl in care vreau sa va cer sfaturi.
Am lucrat la o banca la care, spre rusinea mea, am facut niste operatiuni gresite, coroborate cu faptul ca nu imi atinsesem targetul, mi-au desfacut contractul de munca (am fost vinovat, deci nu am cum sa ma iau de ei) cum era mai grav si anume cnf art 61 (sau 64) lit 1 (abateri grave)MI-au facut cercetare disciplinara, m-au convocat la discutii...deci ce sa mai...ca la carte m-au dat afara..nu am cum sa ii atac in justitie. Acum sunt in discutii cu o alta banca, dar carora nu le-am spus despre experienta anterioara negativa. Inca nu m-au chema oficial la interviu. CE SA FAC?
- sa le spun dinainte? nu cumva o sa imi zica din start ca nu ma mai vor?
- sa tac, sa semnez ctr de munca fara cai ei sa imi vada cartea de munca?daca ma baga mai intai perioada de proba si vad ce probl am in cartea de munca sigur dupa perioada de proba ma vor da afara, cred eu.
- sa tac din gura si sa sper ca nu baga in [perioada de proba, sa semnez contractul si gata. DAR, exista in lege un articol in baza caruia ei sa ma dea afara pt k nu le-am marturisit inainte ce probl am avut?
Astept cat mai multe pareri va rog ca e groasa treaba..rau de tot.va dati seama ca mi-a fost invatare de minte si pe viitor nu o mai fac alte "prostii"...dar macar sa mai am un viitor.
Multumesc mult
concediere si angajare
Re: concediere si angajare
omule, ...
mergi înainte ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat. dacă eşti întrebat, zici noului angajator că
au fost nişte neînţelegeri, iar fosta bancă ţi-a desfăcut abuziv cim-ul, iar tu nu te simţi cu nimic vinovat.
să ajungi tu să semnezi contractul cu noul angajator, în rest nu-ţi fă probleme.
mergi înainte ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat. dacă eşti întrebat, zici noului angajator că
au fost nişte neînţelegeri, iar fosta bancă ţi-a desfăcut abuziv cim-ul, iar tu nu te simţi cu nimic vinovat.
să ajungi tu să semnezi contractul cu noul angajator, în rest nu-ţi fă probleme.