Buna ziua,
In luna Februarie a.c. am fost contactat de un reprezentant Vodafone care mi-a propus o oferta avantajoasa daca-mi portez numerele de telefon din reteaua Orange, ceea ce am si facut. Am portat un numar de 6 numere in reteaua Vodafone, numere de telefon care sunt pe societate. In momentul in care am fost de acord cu portarea, reprezentantul Vodafone mi-a dat mai multe hartii (mult prea tarziu mi-am dat seama ca de fapt era contractul si nu numai) pe care sa le stampilez si semnez. Zis si facut!
Dupa ceva timp, am primit pe fax contractul care fusese incheiat intre cele doua parti si, mai mult, mai erau adaugate cu pixul multe altele. Cu stupoare am constatat ca nu mai ramasese din oferta negociata mai nimic. Tariful era altul, taxa de reziliere alta, servicii oferite - altele, perioada contractuala dubla decat fusese stabilit initial, numere Vodafone temporare, numere de care nu beneficiasem si chiar ii spusesem reprezentantului ca nu vreau numere temporare,etc.
In acel moment am anuntat in scris ca nu pot fi de acord cu contractul in forma respectiva, si, am solicitat refacerea contractului in forma negociata. Am restituit prin curierat, cu confirmare de primire, sim-urile si telefoanele pe care le primisem, cu toate ca aveam contracte in derulare si numerele de telefon imi erau absolut indispensabile.
Nu s-a intamplat absolut nimic; nu a remediat nimeni problemele; mi se emite factura lunar (mentionez ca nu le-am achitat pentru ca nu am fost de acord cu contractul si, in aceasta situatie, nu am folosit serviciile lor nici un moment), mi s-a spus (verbal) ca este perfect legal contractul si ca trebuie sa mi-l asum.
Va rog sa-mi raspundeti daca:
1.Contractul este legal avand in vedere ca am semnat un singur exemplar in original iar in el specifica faptul ca a fost incheiat in trei exemplare.
2.Ce pot face in aceasta situatie?
contract Vodafone - legal sau nu?