Poveste incredibila!!!

Familiei
Gringo

Poveste incredibila!!!

Post by Gringo » 27 Mar 2010, 16:12

Va rog mult sa ma ajutati in urmatoarea problema:

Am 26 ani iar in 2008 am avut cateva intalniri cu o tipa de 38 . asa a fost sa fie: doar o simpla relatie strict fizica. Ideea e ca pe la sfarsitul anului 2008 m-am trezit ca ma anunta tipa ca e insarcinata si...in ciuda rugamintilor mele de a renunta la sarcina ea a pastrat copilul. :wall: am o informatie sigura cum ca pe certificatul de nastere al copilului este trecut la tata numele sotului (sau fostului ei sot). Eu n-am dat nicio semnatura pe nimic. Acum ea insista sa ii semnez un act cum ca renunt la calitatea de tata biologic. ii trebuie un astfel de act pentru a putea pleca din tara!
Din moment ce in dreptul tatalui este trecut (fostul) sot atunci n-are nicio treaba cu mine.
Mi-e ca cine stie ce clauze ascunse ar putea pune in acel document. pentru ca este atat de duplicitara incat pur si simplu m-a disperat in toti acesti ani. Ca sa ma induplece imi spune ca e spre binele meu sa semnez documentul prin care cedez ei si paternitatea, insa simt ca e ceva la mijloc.
Intrebari:
Ce pot sa fac sa scap de calvarul asta?
Ce mi-ar putea face ea mie? si cum as putea sa ripostez.
Pentru ca mi-e jena sa le spun parintilor de o asemenea experienta.

Cu multumiri!

johei

Re: Poveste incredibila!!!

Post by johei » 27 Mar 2010, 22:31

Gringo wrote:Va rog mult sa ma ajutati in urmatoarea problema:

Am 26 ani iar in 2008 am avut cateva intalniri cu o tipa de 38 . asa a fost sa fie: doar o simpla relatie strict fizica. Ideea e ca pe la sfarsitul anului 2008 m-am trezit ca ma anunta tipa ca e insarcinata si...in ciuda rugamintilor mele de a renunta la sarcina ea a pastrat copilul. :wall: am o informatie sigura cum ca pe certificatul de nastere al copilului este trecut la tata numele sotului (sau fostului ei sot). Eu n-am dat nicio semnatura pe nimic. Acum ea insista sa ii semnez un act cum ca renunt la calitatea de tata biologic. ii trebuie un astfel de act pentru a putea pleca din tara!
Din moment ce in dreptul tatalui este trecut (fostul) sot atunci n-are nicio treaba cu mine.
Mi-e ca cine stie ce clauze ascunse ar putea pune in acel document. pentru ca este atat de duplicitara incat pur si simplu m-a disperat in toti acesti ani. Ca sa ma induplece imi spune ca e spre binele meu sa semnez documentul prin care cedez ei si paternitatea, insa simt ca e ceva la mijloc.
Intrebari:

Cu multumiri!

Paternitatea o are sotul...
iar la calitatea de tata biologic... cum naiba sa renuti la ceva biologic??? :shock: :shock: :shock:
Nu se poate renunta, insa... cred ca o astfel de renuntare ar echivala cu o recunoastere implicita!!!

Apropo, cum vine asta sa cedezi paternitatea unei femei? :x

angel

Post by angel » 27 Mar 2010, 22:39

Gringo wrote:Va rog mult sa ma ajutati in urmatoarea problema:

Intrebari:

Cu multumiri!
nu semnati nimic.
daca in ceritficatul de nastere, ca tatal biologic este trecut sotul sau fostul ei sot...la revedere...

trebuie sa va actioneze in instanta pentru stabilirea paternitatii...dar greu cu asta, ca deja si-a stabilit-o...tatal fiind sotul/ fostul...a fost in curtea lui...asta este...
in definitiv si la urma unrmei, Dvs nu aveti nici o proba clara ca este copilul Dvs...poate ca nu este...pana una alta, n-aveti decat declaratia mamei acestuia.

Gringo

Post by Gringo » 28 Mar 2010, 14:01

Multumesc mult! Aveam nevoie de o confirmare.

angel

Post by angel » 28 Mar 2010, 19:35

Gringo wrote:Multumesc mult! Aveam nevoie de o confirmare.
cu placere,daca v-am putut fi de folos, ne bucuram. :grin:
ce varsta are minorul/a?
ati facut cumva vreun test ADN?Sau doar asa...mama copilului doreste sa dati dvs o declaratie...ca...ce?ca sa-l citez pe colegul Johei...situatia este una hilara...cum sa renuntati la paternitate in favoarea mamei acestuia?! :shock:

bobocel

Post by bobocel » 28 Mar 2010, 19:40

angel wrote:ce varsta are minorul/a?
dar tu nu stii sa calculezi? :grin:

gringo wrote:pe la sfarsitul anului 2008 m-am trezit ca ma anunta tipa ca e insarcinata si...
simplu, suntem in 2010. deci? angelino? :grin: :kiss:

Gringo

Post by Gringo » 28 Mar 2010, 22:14

mai intai de toate cred ca am uitat sa mentionez ceva:
in urma ultimei discutii am impresia ca toata treaba a fost cumva planificata de individa inca de la primele intalniri (din cele maxim 10-12 cate au fost in total).
Nu am semnat nimic si nu s-a ajuns la cererea de test ADN (din partea ei). Iar eu nici nu vreau sa cer un astfel de test si nici nu voi semna nimic.
In 2008, ea mi-a spus ca "m-a eliberat"... ceea ce m-a dus cu gandul ca a renuntat la sarcina, insa... in 2009 in mai s-a nascut copilul. Dar pana la sf lui 2009 n-am stiut nimic sigur.
Acum s-a trezit tipa ca are nevoie de o declaratie de la mine pentru ca mai tarziu, peste ani, sa i-o arate copilului in caz ca ar vrea el sa stie de ce nu sunt in preajma lui. Stiu! e hilar, insa... e tragic ca exista astfel de persoane! :evil:
Inteleg absurditatea cererii ei.

Voiam doar o parere pentru ca deja incepe sa exagereze.
Cum as putea actiona impotriva santajului unor astfel de persoane daca situatia devine si mai nasoala?

Multam!

agenda

Post by agenda » 28 Mar 2010, 22:44

Gringo wrote: Acum s-a trezit tipa ca are nevoie de o declaratie de la mine pentru ca mai tarziu, peste ani, sa i-o arate copilului in caz ca ar vrea el sa stie de ce nu sunt in preajma lui. Stiu! e hilar, insa... e tragic ca exista astfel de persoane! :evil:
Inteleg absurditatea cererii ei.
auzi gringo...nu e nimic hilar in treaba asta...poate doar atitudinea ta. tragic intradevar.
aduna toate informatiile...fa o copie dupa certificatul de nastere si dute la un avocat pt consultanta.

angel

Post by angel » 28 Mar 2010, 22:54

bobocel wrote:
angel wrote:ce varsta are minorul/a?
dar tu nu stii sa calculezi? :grin:

gringo wrote:pe la sfarsitul anului 2008 m-am trezit ca ma anunta tipa ca e insarcinata si...
simplu, suntem in 2010. deci? angelino? :grin: :kiss:
Auzi bobocico :kiss: daca tu crezi ca eu am recitit azi postul intial, te inseli amarnic :grin: retinusem postul ,ca-l mai citisem zilele trecute, dar...fara date,acum sper sa ma scuzi,ca n-am retinut 2008...
problema este ca ea poate cere testul ADN...iar faptul ca a fost cu sau fara acordul Dvs, n-are nici o relevanta pentru minor...el exista si daca este al Dvs(daca se probeaza), aveti anumite obligatii, mai ales morale...dar asta numai dupa ce introduce actiune in instanta si se stabileste paternitatea...termenul de introducere a actiunii (citez din memorie,dar voi verifica)este de 3 ani...deci, in speta dumneavoastra inca mai este in termen...dar, greu cu actiunea din moment ce deja l-a declarat si a fost recunoscut ca si tata altcineva...are sanse minime,dar nu inexistente.

in privinta "santajului", n-aveti mare lucru de facut...trebuie sa-l probati, ori aici nu prea se intrunesc elementele constitutive ale infractiunii...
oricum, nu semnati nimic....eventual nu-i mai raspundeti la nici un telefon. nu stiu in ce relatii va aflati cu parintii ,dar ar fi indicat sa le ziceti speta, ca sa nu se trezeasca cu vreo citatie pe acasa, pentru Dvs, in dosar "stabilirea paternitatii",cel putin ai pregatiti psihic...oricat de suparati ar fi pentru asta, sunt parintii Dvs si sigur va iarta pentru asta si nu va vor lua capu'...

situatia mai "nasoala" decat v-am descris-o n-are cum fi...daca introduce actiune in stabilirea paternitatii,si va avea o hotarare judecatoreasca in acest sens, ca Dvs sunteti tatal biologic al minorului, va va obliga la plata pensiei de intretinere...si copilul va avea scris la numele tatalui pe cel al Dvs....dar greu de crezut ca s-ar intampla in speta Dvs.
Gringo wrote: Cum as putea actiona impotriva santajului unor astfel de persoane daca situatia devine si mai nasoala?

Multam!
:shock: :shock: Pai ce,sunt mai multe persoane in spete similare? :roll:
Daca a devenit un "job" pentru Dvs, e foarte simplu...protejati-va!

agenda

Post by agenda » 28 Mar 2010, 23:18

angel parca era imprescriptibila actiunea copilului.

RALUK_LEX

Post by RALUK_LEX » 30 Mar 2010, 14:53

pai sa ncepem cu inceputul:daca nu esti trecut inn certificatul de nastere al copilului nu tr in nici un caz sa ti ceara tie semnatura pt a iesi cu copilul din tara ,( adica un act notarial prin care tu esti de acord sa plece din tara cu copilul) , dar daca nu esti trecut in certificat nu are nici o legatura cu tine.Tu ai vazut certificatul de nastere al copilului esti trecut sau nu?Si pana la urma copilul e facut cu tine sau cu sotul ei?Asta nu vei stii doar prin testul ADN pe care nu te dai in vant sa l faci pt ca tu nu ti ai dorit acest copil. Aceasta este parerea mea din punct de vedere legal , dar ca si femeie esti un porc daca copilul intra devar este al tau.Eu am nu mott o copiii nu isi pot alege parintii! Sa mi raspunzi la o intrebare :tie ti ar fii placut sa cresti fara tata?
Iti zice o femeie care isi creste singura copilul pt ca in ziua de azi barbatii sunt niste gaini iar gainiile nu sunt in stare sa si asume responsabilitati pt ca sunt gaini!

johei

Post by johei » 30 Mar 2010, 15:07

RALUK_LEX wrote:pai sa ncepem cu inceputul:daca nu esti trecut inn certificatul de nastere al copilului nu tr in nici un caz sa ti ceara tie semnatura pt a iesi cu copilul din tara ,( adica un act notarial prin care tu esti de acord sa plece din tara cu copilul) , dar daca nu esti trecut in certificat nu are nici o legatura cu tine.Tu ai vazut certificatul de nastere al copilului esti trecut sau nu?Si pana la urma copilul e facut cu tine sau cu sotul ei?Asta nu vei stii doar prin testul ADN pe care nu te dai in vant sa l faci pt ca tu nu ti ai dorit acest copil. Aceasta este parerea mea din punct de vedere legal , dar ca si femeie esti un porc daca copilul intra devar este al tau.Eu am nu mott o copiii nu isi pot alege parintii! Sa mi raspunzi la o intrebare :tie ti ar fii placut sa cresti fara tata?
Iti zice o femeie care isi creste singura copilul pt ca in ziua de azi barbatii sunt niste gaini iar gainiile nu sunt in stare sa si asume responsabilitati pt ca sunt gaini!
Hallo Raluk_Lex, cum vine asta fara tata?
Ai uitat ce spune codul familiei?
Art 53... spune intr-o exprimare mai plastica "Sotul mamei este tatal copilului"!!!

DevilMean

Post by DevilMean » 30 Mar 2010, 19:44

Se pare ca paragraful ala in care se spunea " ea este maritata", adica el era amantul, a uitat sa o citeasca.
Draga mea raluka, inteleg, noi suntem gaini, dar voi ?
Nu vreau sa intru in polemici, dar ea a calcat stramb, amantul e vinovat poate doar de faptul ca a atras-o.

Si cred ca am gasit si raspunsul la motivul tipei de a scoate copilul din tara, este necesar acordul fostului sau actualului sot, dar intru-cat ea stie ca nu el este tatal biologic, il santajeaza pe amicul nostru de fata.

Prietene, nu semna nimic, lasa-o sa se descurce cu barbate-sau, ca cine stie ce vrea sa faca cu copilul.

Gringo

Post by Gringo » 30 Mar 2010, 19:56

In primul rand totul e clar acum si era evident: n-am semnat deci nu raspund pentru nimic. Iar in ceea ce priveste acceptul sotului inteleg ca este dificil pt ea sa ceara test pentru ca ar trebui mai intai sa se inteleaga/ desparta eventual de sot si apoi sa imi ceara testul ADN.

Raluk, inteleg ce vrei sa spui despre copii. Eu cu tipa aveam o relatie strict fizica si ocazionala (stabilita de comun acord!). Ideea e ca, intr-o anumita masura asta a fost intentia ei de la inceput (desi nu inteleg scopul pt ca nu-s bogat). De ce premeditat? pentru ca: mi-a spus de sarcina dupa vreo 10-11 saptamani. Ori, cu o experienta deja de 2 copii ai ei (probabil cu sotul) nu cred ca ii trebuiau 2 luni sa-si dea seama. Si pur si simplu atitudinea ei si... multe alte chestii pe care n-are rost sa le pov. aici.
Si inca ceva: inca de la primele intalniri cu ea m-a intrebat ce as face intr-o situatie similara cu ce mi se intampla (insa contextul era altul)! Cine s-ar fi gandit ca asta urmarea?!
Si daca e asa cum zici tu, Raluk, de ce imi gaseste tot felul de pretexte ca eu sa semnez? (e intrebare retorica).

Din cate mi-a spus e foarte posibil sa fi fost eu, insa avand in vedere ca mai e si sotul ei... nu stiu dar nici nu am vreo intentie sa deschid cutia Pandorei (sa cer testul ADN).

Angel: ce se intampla dupa ce trec cei 3 ani?

agenda: ce este imprescriptibil?

Devil: ea mi-a spus ca stie si el si ca l-a acceptat. prin urmare, daca ar fi sa ma iau dupa ce zice ea. si dupa faptul ca sotul a semnat pe certificat. e clar ca el stie situatia.

Oricum, multumesc inca o data. Nu ma asteptam sa fie un subiect cu atatea raspunsuri.

DevilMean

Post by DevilMean » 30 Mar 2010, 20:22

Sau uite, iti propun alta chestie, daca vrei sa stii de ce te bate tipa la cap, poti sa citesti documentul ala, il iei si ii spui ca iti trebuie timp sa citesti tot, abia dup-aia o chemi sa ii dai hartia, semnata sau nu, deci banuiesc ca nu o vei semna.

Post Reply