As avea o problema urgenta ,.., cer ajutorul unui avocat

Discutii privind procedura penala
Post Reply
Pitt_senders

As avea o problema urgenta ,.., cer ajutorul unui avocat

Post by Pitt_senders » 19 Mar 2010, 09:30

Buna ziua , ma numesc Mihai

si as avea nevoie de ajutor . Va voi relata pe scurt cazul , daca doriti mai multe detalii va rog frumos sa ma contactati.

E vorba de prietena mea , ea nu este in Romania ci in rep Moldova , orasul Chisinau.

Numela ei este Angela Chirita , in urma cu cateva luni a incercat sa ajute o cunostiunta sa plece in Italia , panand-o in legatura cu o persona care a ajutat-o pe mama ei sa plece , insa de data asta lucrurile nu au iesit asa cum erau preconizate. Persona respectiva a fost intoarsa la frontiera pe motiv de contract fals. Dor ptr . clarificare prietena mea nu a avut nici o legatura cu targul intre cei doi cu exceptia de ai pune in legatura ; de asemenea NU a incasat nici un comision sau ceva remuneratie sau primire de cadou sau alte atentii.

Avand in vedere cele intamplate persona in cauza si-a cerut inapoi suma de bani de la cel ce urma sa o ajute. insa acesta a refuzat retunarea banilor pe motiv ca vina ii apartinepersoanei (nu a ascutat de instructiuni ?!?!?!?) ; Vazandu-se fara bani a cerut mamei Angelei suma de bani , amenintat ca daca nu ii se restutuie in intregime suma de bani ii va da in judecata fica , lucru ce s-a si intamplat.

Acum Angela este acuzata de acesta persona cum ca i-a luat banii.(lucru care nu s-a intamplat si nu doar asta ea nici macar nu a participat la tranzactie).
Faza dura este ca martorul nimeni altul decat cel ce i-a luat banii femeii. :?: :shock:

Acum Angela are un dosar penal deschis si e cercatata ptr cele acuzate . Ea a achitat 250 de euro unui avocat care dupa 2 spatamni i-a zis ca tb sa le dea mita politistilor sa inchida cazul (ma intreb de ce se mai numeste avocat? parca era vorba ca tb sa-i ia apararea) +a mai avut curajul sa ceara inca 1000 de euro.

Din punctul meu de vedere nu e nimic mai mult decat un complot de proportii , plin de corupti care incerca sa scoate bani de la o persona care se decurcurca nu usor .

si inca odata e adevarat : "facerea de bine , f .... .. mama"

Va rog frumos sa ne ajutati .

Va multumim anticipat

Cu repect , Mihai Sava

johei

Re: As avea o problema urgenta ,.., cer ajutorul unui avocat

Post by johei » 22 Mar 2010, 16:20

Dreptul penal moldovenesc... greu de dat sfaturi.

russian

Post by russian » 27 Mar 2010, 18:42

Nu prea inteleg in temeiul caror probe s-a deschis dosarul.Daca doriti,imi puteti da detalii.
Insa,la noi mita in justitie e ceva absolut normal,asa se "fabrica" majoritatea sentintelor.
Daca avocatul a cerut bani dupa 2 sapt cred ca intr-adevar ceva nu e cum trebuie aici.

Pitt_senders

Post by Pitt_senders » 28 Mar 2010, 16:06

pai nici o proba, doar plangerea femeii care a vrut sa plece,atat.

angel

Post by angel » 28 Mar 2010, 19:31

Pitt_senders wrote:pai nici o proba, doar plangerea femeii care a vrut sa plece,atat.

plangerea acesteia mai trebuie sa fie sustinuta si cu alte probe...ceva nu este in regula in speta aceasta...insa, m-am pronuntat sub rezerva faptului caci nu am cunostinte in ceea ce priveste dr. penal moldovenesc...

russian

Post by russian » 28 Mar 2010, 21:45

angel wrote:
Pitt_senders wrote:pai nici o proba, doar plangerea femeii care a vrut sa plece,atat.

plangerea acesteia mai trebuie sa fie sustinuta si cu alte probe...ceva nu este in regula in speta aceasta...insa, m-am pronuntat sub rezerva faptului caci nu am cunostinte in ceea ce priveste dr. penal moldovenesc...
Aveti dreptate.Dreptul penal romanesc si cel moldovenesc au destule tangente,asta e doar din ceea ce stiu eu,nu am cunostinte temeinice in dreptul penal romanesc.
Imi sustin parerea,in Chisinau un avocat nu ar cere bani pt a mitui magistratii decat daca situatia o cere.Dvs. ati omis unele detalii cand ati prezentat situatia.

agenda

Post by agenda » 28 Mar 2010, 22:09

cat de diferit de dreptul romanesc poate sa fie? exista o plangere...exista cercetare.

de unde sa stie ce probe sunt la dosar? tocmai se cerceteaza.

angel

Post by angel » 28 Mar 2010, 23:13

russian wrote: Imi sustin parerea,in Chisinau un avocat nu ar cere bani pt a mitui magistratii decat daca situatia o cere.Dvs. ati omis unele detalii cand ati prezentat situatia.
:shock: :shock: adica sa inteleg ca este chiar o regula si nu o exceptie,asa cum in mod eronat ma crezut initial...avocatii fac trafic de infulenta asa, pe fata...parca mi-e destul de greu sa cred asta,dar ma rog...cine stie, cunoaste...si mi-am rezervat dreptul sa-mi exprim o parere strcit personala,care n-are niic o tangenta cu speta in sine...pentru ca n-o cunosc, mai mult decat a fost prezentata in post de catre autorul topicului.
agenda wrote:cat de diferit de dreptul romanesc poate sa fie? exista o plangere...exista cercetare.

pai se pare ca la Chisinau, dosarul aflat in faza cercetarii este "public",sau cel putin pentru avocat :grin:

russian

Post by russian » 28 Mar 2010, 23:55

agenda wrote:cat de diferit de dreptul romanesc poate sa fie? exista o plangere...exista cercetare.

Tocmai.Nu este diferit.Si avocatul nu poate afla probele care ii incrimineaza clientul?

angel, depinde.Insa la noi majoritatea lucrurilor se fac "pe fata",inclusiv traficul de influenta.

agenda

Post by agenda » 28 Mar 2010, 23:58

russian wrote:

Tocmai.Nu este diferit.Si avocatul nu poate afla probele care ii incrimineaza clientul?

angel, depinde.Insa la noi majoritatea lucrurilor se fac "pe fata",inclusiv traficul de influenta.
pai atunci de ce ai mai intrebat "in temeiul caror probe"? a fost o plangere si se cerceteaza

russian

Post by russian » 29 Mar 2010, 00:20

Pentru ca daca avocatul stie ce suma de bani trebuie pentru mita,stie si rezultatul cercetarilor curente.Stiu ca suna aiurea,dar asta e.

agenda

Post by agenda » 29 Mar 2010, 00:38

aha. da, logic.

russian

Post by russian » 29 Mar 2010, 00:46

agenda wrote:aha. da, logic.
Daca a fost o ironie,nu cred ca isi are locul.Sa fi lucrat/invatat aici,mi-ati fi dat dreptate.

agenda

Post by agenda » 29 Mar 2010, 01:15

nu. nu a fost o ironie. e logic ce spui tu si nu m-am gandit la asta cand te-am intrebat.

Pitt_senders

Post by Pitt_senders » 29 Mar 2010, 14:33

Buna ziua , totusi , un raspuns mai clar ,o solutie mai buna se poate , asta caut sa-mi rezolv problema , de coruptie exista peste tot in lume si asta e o chestiune concreta ca la nivel mondial exista coruptie ,..., intrebarea ramane cum si prin ce mijloace as putea sa se rezolve problemele....

Multumesc tuturor anticipat.

Post Reply