Contestare proces verbal

Discutii privind alte teme decat cele pentru care exista un forum
Post Reply
Madeleine

Contestare proces verbal

Post by Madeleine » 25 Mar 2010, 14:59

Buna ziua,

Am o mare rugaminte daca se poate sa ma ajutati cu cateva informatii referitoare la procesul de recuperare a permisului de conducere. Pe scurt astazi de dimineata am fost oprita de un echipaj de politie, iar agentul sustinea ca nu am dat prioritate unui pieton aflat pe trecere. Mentionez ca mi s-a adresat destul de agresiv si l-am intrebat de ce nu m-a orpit langa trecere pt ca era in spatele meu ca sa avem si un martor. Mentionez ca nu era nici un pieton pe trecere, circulam cu viteza regulamentare, aveam centura, nu vorbeam la telefon si nu avea nici un motiv sa ma opreasca. A spus ca pietonul avea piciorul pe trecere si eu nu am oprit.
Nu am vrut sa semnez declaratia pt ca este o incalcare a drepturilor mele sa fiu acuzata fara motiv si am mers la Judecatoria sectorului 6 unde am depus contestatie impotriva amenzii si a suspendarii permisului. Termenul pt judecata s-a stabilit in iunie. Intrebarea mea este: trebuie sa platesc oricum amenda si sa-mi recuperez banii ulterior? sau astept judecarea dosarului inainte de a plati. A doua intrebare este...e nevoie sa-mi iau avocat? pot fi acuzata in lipsa martorilor (pt ca politistul a refuzat sa ne intoarcem sa cerem declaratia asa zisului trecator, care din punctul meu de vedere nu exista, si voia doar sa-si rotunjeasca veniturile inainte de Paste). Stiti cumva cum s-au solutionat cazuri similare in care nu existau martori si era doar cuvantul politistului impotriva cuvantului reclamatului?

Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.

Post Reply