buna....fratele meu are o fetita de 6 ani...rezultata in urma unei relatii de concubinaj...s-a despartit de mama cind fetita avea 1 an,ea raminind in casa noastra....un an s-a ocupat bunica de pe tata de ea....si dupa ce a suferit un accident vascular am crescut-o eu,alaturi de fetita mea proprie....fratele meu mergea la servici si 3 ani am stat acasa ocupindu-ma de cresterea nepoatei si a fetitei mele....in urma cu 2 ani fratele meu a gasit un job foarte bine platit in africa...la 3 luni vine in concediu cite 3 sapt....mama fetei nu si-a manifestat dorinta de a-si lua copilul niciodata....pot spune ca desi stateam in acelasi cartier nu trecea macar sa o vada...nu a contribuit cu nimic la cresterea ei...nici material si nici moral....nu o cunoaste nimeni...ma refer la medicii la care am dus fata...sau la educatoarea de la camin....noi stam in apartamentul parintilor cu 3 camere...iar parintii ei stau cu chirie intr-un fost camin,transformat in miniapartamente cu 2 camere....exista zeci de martori care stiu povestea...stiu ca ea bea foarte mult...ca facea datorii pentru tigari si bautura pe care nu le mai achita...acum fratele meu vrea sa deschida proces de incredintare minor....pentru ca ea isi manifesta dorinta de a isi lua fata in italia unde e plecata cu noul concubin cu care mai are o fata...eu personal cred ca nu e decit o tactica de a obtine o pensie alimentara mare...credeti ca fratele meu are o sansa de a obtine fata,deoarece stiu ca la copiii asa mici se prefera mama?
iar in cazul in care fratele meu nu e de acord ca fetita sa paraseasca tara ea va ramine cu bunicii ei de pe mama......credeti ca as avea prioritate eu care am crescut-o de mica,care am dus-o la camin sau la doctor?..adica daca ambii parinti nu-s in tara...cred ca eu ar trebui sa o cresc si nu niste bunici care practic nu o cunosc...va multumesc
incredintare minor din afara casatoriei
Re: incredintare minor din afara casatoriei
Deci, fratele Dvs are sanse sa i se incredinteze acestuia minora, intrucat legiuitorul la pronuntarea hotararii, tine cont de binele minorei, ori inc azul de faza minorei ai va fi mai bine cu tatal ei decat cu mama pe care niic nu o cunoaste.Mai mult decat atat tala poate cere decaderea mamei din drepturile parintesti...daca mamei zi va fi incredintata minora, aceasta pe teritoriul Europei nu va mai avea nevoie de incuviintarea tatalui pentru parasirea tarii cu minora...
Oricum anagajati-va un avocat bun!
succes!
Oricum anagajati-va un avocat bun!
succes!
Re: incredintare minor din afara casatoriei
multumesc...eu sper doar ca nu se va merge pe ideea e fata,trebuie sa stea cu mama....din ce am citit toata ziua putine sunt cazurile cind tatal a avut cistig de cauza...si nu ar fi corect ca fetita sa mearga intr-un mediu unde scandalurile si bautura sunt la ordinea zilei....adica eu nu cred ca o femeie care nu se intereseaza cu anii de copilul ei si apare doar cind ii vin rudele din strainatate sa o "imprumute" pentru ca astfel se lauda si mai face rost de niste bani si-a dat seama brusc ce sentimente puternice are....prea e cusuta cu ata alba...stie cineva in ce consta ancheta sociala?