caz fortuit sau forta majora

Discutii privind Contenciosul Administrativ
Post Reply
geoni

caz fortuit sau forta majora

Post by geoni » 21 Mar 2010, 10:13

Va salut. va rog sa ma lamuriti cu o problema.o persoana este sanctionata contraventional ca a circulat cu auto in localitate depasind viteza legala.aceasta a fost nevoita sa transporte o ruda la spital de urgenta avind o criza diabetica .desi a expicat aceasta imprejurare a fost sanctionata cu amenda , 9 puncte penalizare si ridicarea permisului.in conditiile prezentate ce pot invoca ? forta majora sau cazul fortuit. va multumesc.

angel

Re: caz fortuit sau forta majora

Post by angel » 21 Mar 2010, 10:17

geoni wrote:Va salut. va rog sa ma lamuriti cu o problema.o persoana este sanctionata contraventional ca a circulat cu auto in localitate depasind viteza legala.aceasta a fost nevoita sa transporte o ruda la spital de urgenta avind o criza diabetica .desi a expicat aceasta imprejurare a fost sanctionata cu amenda , 9 puncte penalizare si ridicarea permisului.in conditiile prezentate ce pot invoca ? forta majora sau cazul fortuit. va multumesc.

sigur. cazul fortuit/forta majora, eu am invocat-o intr-o astfel de situatie si am castigat...dar va trebui sa dovediti asta...sa lauti de la spital act care sa ateste ca pers. x a fost adusa la camera de garda in jurul orei y...cu simtomele preliminare ...deci, trebuie sa mergeti la camera de garda a spitalului unde ati dus pacientul.

geoni

Post by geoni » 21 Mar 2010, 10:21

multumesc pentru raspuns . am actele medicale dar pot invoca ambele cauze de inlaturare a caracterului contraventional al faptei?

angel

Post by angel » 21 Mar 2010, 10:24

sincer nu stiu cum sa va consiliez, eu am invocat cazul fortuit..dar nu strica sa le invocati pe ambele macar sa retina onorata unul din ele.

Han_solo

Post by Han_solo » 22 Mar 2010, 16:59

ridicarea permisului nu e sanctiune contraventonala complementara !!!!! ridicarea permisului e masura tehico administrativa !!! ...

angel

Post by angel » 22 Mar 2010, 22:45

Han_solo wrote:ridicarea permisului nu e sanctiune contraventonala complementara !!!!! ridicarea permisului e masura tehico administrativa !!! ...
Corect!

Suspendarea exercitarii dreptului de a conduce pe timp limitat este sanctiune contraventionala complementara.
geoni wrote:Va salut. va rog sa ma lamuriti cu o problema.o persoana este sanctionata contraventional ca a circulat cu auto in localitate depasind viteza legala.aceasta a fost nevoita sa transporte o ruda la spital de urgenta avind o criza diabetica .desi a expicat aceasta imprejurare a fost sanctionata cu amenda , 9 puncte penalizare si ridicarea permisului.in conditiile prezentate ce pot invoca ? forta majora sau cazul fortuit. va multumesc.
Da' de unde ati simtit nevoia sa precizati diferenta?! Caci Geoni n-a zis ca-i complementara :roll: :mrgreen:

Post Reply