caz fortuit sau forta majora
caz fortuit sau forta majora
Va salut. va rog sa ma lamuriti cu o problema.o persoana este sanctionata contraventional ca a circulat cu auto in localitate depasind viteza legala.aceasta a fost nevoita sa transporte o ruda la spital de urgenta avind o criza diabetica .desi a expicat aceasta imprejurare a fost sanctionata cu amenda , 9 puncte penalizare si ridicarea permisului.in conditiile prezentate ce pot invoca ? forta majora sau cazul fortuit. va multumesc.
Re: caz fortuit sau forta majora
geoni wrote:Va salut. va rog sa ma lamuriti cu o problema.o persoana este sanctionata contraventional ca a circulat cu auto in localitate depasind viteza legala.aceasta a fost nevoita sa transporte o ruda la spital de urgenta avind o criza diabetica .desi a expicat aceasta imprejurare a fost sanctionata cu amenda , 9 puncte penalizare si ridicarea permisului.in conditiile prezentate ce pot invoca ? forta majora sau cazul fortuit. va multumesc.
sigur. cazul fortuit/forta majora, eu am invocat-o intr-o astfel de situatie si am castigat...dar va trebui sa dovediti asta...sa lauti de la spital act care sa ateste ca pers. x a fost adusa la camera de garda in jurul orei y...cu simtomele preliminare ...deci, trebuie sa mergeti la camera de garda a spitalului unde ati dus pacientul.
multumesc pentru raspuns . am actele medicale dar pot invoca ambele cauze de inlaturare a caracterului contraventional al faptei?
sincer nu stiu cum sa va consiliez, eu am invocat cazul fortuit..dar nu strica sa le invocati pe ambele macar sa retina onorata unul din ele.
ridicarea permisului nu e sanctiune contraventonala complementara !!!!! ridicarea permisului e masura tehico administrativa !!! ...
Corect!Han_solo wrote:ridicarea permisului nu e sanctiune contraventonala complementara !!!!! ridicarea permisului e masura tehico administrativa !!! ...
Suspendarea exercitarii dreptului de a conduce pe timp limitat este sanctiune contraventionala complementara.
Da' de unde ati simtit nevoia sa precizati diferenta?! Caci Geoni n-a zis ca-i complementarageoni wrote:Va salut. va rog sa ma lamuriti cu o problema.o persoana este sanctionata contraventional ca a circulat cu auto in localitate depasind viteza legala.aceasta a fost nevoita sa transporte o ruda la spital de urgenta avind o criza diabetica .desi a expicat aceasta imprejurare a fost sanctionata cu amenda , 9 puncte penalizare si ridicarea permisului.in conditiile prezentate ce pot invoca ? forta majora sau cazul fortuit. va multumesc.