situatie complicata

Discutii privind litigiile de munca
Post Reply
dorinv

situatie complicata

Post by dorinv » 01 Mar 2010, 19:33

x si-a desfasurat activitatea la filiala A din Mures acolo unde isi are si domiciliul insa el figureaza cu postul in centralul societatii la Bucuresti, iar C.I.M. prevede acelasi lucru. Acum conducerea societatii vrea sa il puna sa faca naveta Mures-Bucuresti sa se prezinte la lucru la sediul firmei mama acolo unde si figureaza ca angajat. Sau sa il cazeze undeva.
Este normal sa ii ceara asa ceva chiar daca el este angajat in centralul societatii la Bucuresti ...sa ii ceara sa vina de la Tg Mures unde lucreaza in prezent?
Are familie cu probleme si nu poate abandona domiciliul. Exista vreo cale de iesire? El ar vrea sa ramana in continuare la filiala.

DevilMean

Re: situatie complicata

Post by DevilMean » 02 Mar 2010, 00:27

Ar putea sa depuna o cerere in care cere sa fie mutat la firma A unde a lucrat pana in prezent, intrucat are probleme in familie s.a.m.d.

dusterXXX

Post by dusterXXX » 02 Mar 2010, 05:55

asta cu mutatul poate fi şi o invitaţie "străvezie" de genul: nu mai avem nevoie de tine aici, dar nu te putem da afară aşa, dintr-odată, aşa că ia-te şi mergi matale la bucureşti, că poate vei pleca singur.

dorinv

Post by dorinv » 03 Mar 2010, 11:22

Se poate invoca delegarea salariatului care nu trebuie sa depaseasca 60 de zile conform Codului Muncii tinand cont ca el are domiciliul in Mures si isi desfasoara activitatea la filiala de acolo de ani de zile insa c.i.m. este semnat intre el si societatea mama din Bucuresti?
Conteaza unde ai domiciliul?

dusterXXX

Post by dusterXXX » 03 Mar 2010, 14:17

crezi că angajatorul nu are pastă în pix?
te delegă la 500 km de casă, iar tu mergi plângând că numai pe 60 de zile se poate şi după aceea să vii retur.
dar în a 59 zi, dacă ajungi la acea zi, de ce crezi că nu te-ar mai delega o dată, şi încă o dată, ..., şi tot aşa.

dorinv

Post by dorinv » 03 Mar 2010, 14:36

Prin Codul Muncii scrie ca mai mult de 60 de zile ...se face cu acordul exclusiv al salariatului.

Insa daca privesti bine eu intrebam de fapt altceva? Daca avem de-a face intr-adevar cu "delegarea".

Multumesc oricum.

angel

Post by angel » 03 Mar 2010, 14:42

dorinv wrote:Prin Codul Muncii scrie ca mai mult de 60 de zile ...se face cu acordul exclusiv al salariatului.

Insa daca privesti bine eu intrebam de fapt altceva? Daca avem de-a face intr-adevar cu "delegarea".

Multumesc oricum.
la cat am citit eu speta dvs(printre randuri ce-i drept :oops: ),eu o percep ca si fijnd detasare si nu delegare.

dorinv

Post by dorinv » 08 Mar 2010, 13:45

Pai e vorba de acelasi angajator.

Post Reply