Buna ziua,
Cum se realizeaza procedura de divort cand familia are un copil major si nu se stie daca una din parti este de acord ? Cat este de dificil sa se realizeze divortul si ce se intampla daca partea parata nu se prezinta la tribunal la termen?
Se pot lasa la partaj bunurile familiei (ce constau intr-un apartament), copilului? Urmand ca cei 2 soti sa se mute la rude de gradele 1 si 2? Pana la pronuntarea divortului se poate face o cerere ca partea parata sa stea la o distanta de cel putin 200m din motivul violentei, care pana acum nu s-a concretizat in vreun fel de vatamare corporala? Spun asta deoarece au avut loc certuri puternice care s-ar fi putut concretiza in astfel de tip de vatamare.
As mai dori sa stiu cat costa un divort si care este perioada de timp in care se poate realiza acesta. Am gasit perioade contradictorii si as dori sa clarific aceste date.
Cu scuzele de rigoare ca prima data am postat intr-un alt domeniu.
Raportează acest mesaj
Divort cu copil major
Re: Divort cu copil major
Buna seara.
Vreau sa divortez.Mentionez ca sunt despartita in fapt de 4 ani.Am un baiat care acum pe 5 martie 2010 devine major si vreau sa introduc cererea de divort.
Cererea doresc sa o introduc cu acordul partilor.
Ce pot face pentru a reusi sa divortez daca actualul sot nu va fi de acord?
Cum trebuie sa procedez si cu cererea de divort daca nu mai locuim la aceeasi adresa?
Pot sa o trimit prin posta sa o semneze daca este de acord si dupa aceea sa o depun prin recomandata la judecatorie?
Este obligatoriu sa o depun personal si sa ma prezint la termen?
Ma intereseaza acest lucru deoarece eu locuiesc actualmente in judetul Neamt si divortul trebuie sa il bag in judetul Giurgiu.
Ce modalitate exista mai simpla daca avem un copil care va deveni major anul acesta, pe 5 martie, daca nu am pretentie la nimic de la sot?
Multumesc anticipat pentru raspuns .
O seara buna.
Vreau sa divortez.Mentionez ca sunt despartita in fapt de 4 ani.Am un baiat care acum pe 5 martie 2010 devine major si vreau sa introduc cererea de divort.
Cererea doresc sa o introduc cu acordul partilor.
Ce pot face pentru a reusi sa divortez daca actualul sot nu va fi de acord?
Cum trebuie sa procedez si cu cererea de divort daca nu mai locuim la aceeasi adresa?
Pot sa o trimit prin posta sa o semneze daca este de acord si dupa aceea sa o depun prin recomandata la judecatorie?
Este obligatoriu sa o depun personal si sa ma prezint la termen?
Ma intereseaza acest lucru deoarece eu locuiesc actualmente in judetul Neamt si divortul trebuie sa il bag in judetul Giurgiu.
Ce modalitate exista mai simpla daca avem un copil care va deveni major anul acesta, pe 5 martie, daca nu am pretentie la nimic de la sot?
Multumesc anticipat pentru raspuns .
O seara buna.
Daca e divort in acord, va prezentati impreuna la primul termen de judecata, ziceti"da" si ati terminat.
Daca nu este de acord, formulati cerere de divort din vina paratului, pe care o depuneti PERSONAL la registratura instantei si va prezentati in calitate de reclamant macar la primul termen de judecata, chiar daca aveti aparator.
Daca aveti domciliul in piatra Neamt puteti sa investiti instanta locala cu desfacerea casatoriei.
Copilul fiind major in martie, asteptati sa implineasca varsta majoratului si abia dupa aceea promovati actiunea.
chiar daca sotul nu este de acord cu divortul, acesta tot se va pronunta.
cea mai simpla varianta este aceea a divortului in acord.
Daca nu este de acord, formulati cerere de divort din vina paratului, pe care o depuneti PERSONAL la registratura instantei si va prezentati in calitate de reclamant macar la primul termen de judecata, chiar daca aveti aparator.
Daca aveti domciliul in piatra Neamt puteti sa investiti instanta locala cu desfacerea casatoriei.
Copilul fiind major in martie, asteptati sa implineasca varsta majoratului si abia dupa aceea promovati actiunea.
Buna ziua.Eu daca la ora actuala am domiciliul in Piatra Neamt, el In Giurgiu si ultimul domiciliu comun este tot in Giurgiu, pot investi instanta din Piatra Neamt sa judece divortul?
Se poate investi chiar daca nu as baga cu acordul partilor?
In momentul in care nu este de acord si am sa bag eu divortul trebuie sa bag la instanta de unde am avut ultimul domiciliu comun?
Este nevoie de 2 martori sau se poate pronunta si fara sa mai aduc 2 martori?
Multumesc oricum de raspuns.
O zi buna tuturor.
Se poate investi chiar daca nu as baga cu acordul partilor?
In momentul in care nu este de acord si am sa bag eu divortul trebuie sa bag la instanta de unde am avut ultimul domiciliu comun?
Este nevoie de 2 martori sau se poate pronunta si fara sa mai aduc 2 martori?
Multumesc oricum de raspuns.
O zi buna tuturor.
daca ati avut ultimul domiciliu comun in giurgiu si sotul domiciliaza inca la acest domiciliu, instanta competenta este judecatoria din giurgiu .
chiar daca sotul nu este de acord cu desfacerea casatoriei , instanta poate pronunta divortul la cererea reclamantului . prezenta paratului nu este obligatorie .
solicitati divortul din culpa exclusiva paratului solicitand si cheltuieli de judecata .
probe: inscrisuri, martori .
chiar daca sotul nu este de acord cu desfacerea casatoriei , instanta poate pronunta divortul la cererea reclamantului . prezenta paratului nu este obligatorie .
solicitati divortul din culpa exclusiva paratului solicitand si cheltuieli de judecata .
probe: inscrisuri, martori .
Andreea, se poate formula actiunea de divort chiar daca unul din soti nu este de-acord din culpa exclusiva a paratului.
Actiunea de divort se introduce la instanta unde cei doi soti au avut ultimul domiciliu comun.
Actiunea de divort se introduce la instanta unde cei doi soti au avut ultimul domiciliu comun.
angel wrote:Daca e divort in acord, va prezentati impreuna la primul termen de judecata, ziceti"da" si ati terminat.
cred ca a inteles asta deja.