temeiul juridic la act.de vinz.cump.act de mina

Discutii privind procedura civila
Post Reply
Ellisabetas

temeiul juridic la act.de vinz.cump.act de mina

Post by Ellisabetas » 26 Feb 2010, 18:38

:cry: :wall: Dati/mi si mie un raspuns ca sunt mai :???: si nu ma descurc. Ajutati/ma si pe mine :scrie: Sunt Ellisabetas, si am mai scris subiectul, dar a ramas cum a ramas :sad: :kiss:

vulpacris

Re: temeiul juridic la act.de vinz.cump.act de mina

Post by vulpacris » 26 Feb 2010, 22:29

am facut in contr.de vinz/cump.de mina, al unui auto in anul 1995, si vreau sa/l autentific in instanta, pentru a/mi putea radia masina.
Care este temeiul juridic, in baza carei legi trebuie sa bag actiunea?
Multumesc ptr.sfat.
Mentionez ca mie mi/a venit de plata impozitul de la CCa.Financ. si vreau ca piritul sa plateasca si sa suporte toate consecintele ce decurg din neinscrierea auto pe numele lui la timp. Miltumesc
Acest tip de contracte nu se autentifica "in instanta".

O sa trebuiasca sa platiti impozitul datorat chiar dvs..

"Paratul" nu este vinovat de faptul ca dvs. ati fost neglijenta timp de 15 ani si nu ati radiat autovehiculul inscris in circulatie pe numele dvs..

Trebuie sa mergeti la politia rutiera si sa cereti radierea autovehicului, prezentand "contr.de vinz/cump.de mina", este perfect valabil si sa ii informati de faptul ca autovehculul a fost din momentul vanzarii in proprietatea cumparatorului.

Dar, cred ca sustinerile dvs. nu corespund adevarului, avand in vedere faptul ca, talonul de inscriere in circulatie este anulat prin efectul legii, fiind evident faptul ca cel caruia i l-ati vandut nu mai circula cu acest autovehicul la aceasta data.

Cred ca asta o sa fie si raspunsul celor de la politie, ca nu mai au ce radia. :-D

:cafea:

Ellisabetas

Post by Ellisabetas » 27 Feb 2010, 10:00

am fost la Politie de nu stiu cate ori, de ani buni, dar, masina nu se putea radia fara o hot.judecatoreasca. Asa ca m/am prezentat in instanta :roll: , am depus plingerea, am fost la primul termen, am platit tot ce era de platit,l/am cautat pe pirit prin INEP, iat in apr.am urm infatisare, dar mi s/a cerut sa spun temeiul juridic. Am cautat in C.p.c, dar nu/l DEPISTEZ, asa ca am apelat la VOI :bere: , ca sa ma dumiresc. Oricum, multumesc Mult pentru faptul ca nu am fost neglijata, :aplauze: si ca am primit macar un mic raspuns :x , dar daca se poate :scuze: un raspuns mai amplu. :wall: :kiss: :bye: Multumesc VULPACRIS :oops: :floare:

vulpacris

Post by vulpacris » 27 Feb 2010, 11:08

Scuze, dar sunt si eu si sofer si proprietar de masini.

Talonul de inmatriculare pe care il avea masina in anul 1995 nu mai este valabil iar, in cazul in care nu s-a preschimbat cu altul nou, masina trebuie sa fi fost radiata din oficiu de politie.

In al doilea rand, politia este obligata sa radieze masina doar la simpla cerere a proprietarului, inregistrat in aceasta calitate si in evidentele lor si ale administratiei financiare.

Masina nu trebuie sa fi fost instrainata de catre proprietar, sau casata la REMAT, ci, pur si simplu acesta vrea sa o foloseasca el, ca si cotet de gaini, este problema lui ce face cu ea din moment ce nu mai doreste sa circule pe drumurile publice.

Asa ca, mergeti la politie, si intrebati, prin cerere scrisa si inregistrata si, inscriere in audienta la seful serviciului de inmatriculari, daca masina cu nr. inmatriculare xxxxx, mai este inmatriculata sau, daca a fost radiata din circulatie pentru nepreschimbarea talonului de inmatriculare.

In cazul in care vi se raspunde in scris ca autovehiculul figureaza ca si fiind inmatriculat, si talonul a fost preschimbat, dar, tot pe numele dvs., inseamna ca cei de la politie au o problema, pe care trebuie sa o rezolve, respectiv, au emis un nou certificat de inmatriculare altei persoane decat cea inscrisa ca si proprietar al masinii.

In cazul in care vi se raspunde in scris ca masina a fost radiata din circulatie pentru nepreschimbarea talonului, incepand cu data de ......., gata, nu mai aveti probleme, si puteti merge sa cereti radierea de pe rolul fiscal , iar la judecatorie, pur si simplu declarati la primul termen, din aprilie, ca renuntati la judecata in temeiul art. 246 Cod procedura civila.

Haideti, sa incercam sa o rezolvam simplu si, numai dupa aceea sa vedem care ar fi obiectul cererii dvs. si temeiul juridic.

:cafea:

Ellisabetas

Post by Ellisabetas » 28 Feb 2010, 11:22

multumesc mult ptr.sfat, o sa mai incerc odata, asa cum mi/ati spus/desi politia mi/a respins cererea/adevarat verbala/) dar eu sper ca prin instanta paratul(adica cumparatorul) sa fie obligat sa plateasca taxele, prin hot.judecatoreasca, pe care o voi duce la Fisc si sa se spele cu hot.pe cap :grin: . Multumesc frumos :aplauze:

Post Reply