Va rog sa ma ajutati cu un raspuns.Multumesc
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns.Multumesc
Am avut ultima infatisare la divort in 25ian si in 3 feb am primit comunicarea prin posta,dupa cat timp ma pot duce la tribunal sa iau hotararea definitiva si irevocabila? Mentionez ca doresc sa ma recasatoresc si nu stiu daca ma primesc la starea civila doar cu o comunicare. Multumesc mult
Re: Va rog sa ma ajutati cu un raspuns.Multumesc
Dupa 30 de zile de la data ultimului proces va puteti prezenta la arhiva pentru a putea ridica hotarirea definitiva si irevocabila,de altfel este nevoie de ea la starea civila in momentul in care va recasatoriti.
Re: Va rog sa ma ajutati cu un raspuns.Multumesc
calculati 30 de zile,intrucat acesta este termneul de recurs, d ela data postei scrisa pe comunicarea hotararii.ganea_ilona wrote:Am avut ultima infatisare la divort in 25ian si in 3 feb am primit comunicarea prin posta,dupa cat timp ma pot duce la tribunal sa iau hotararea definitiva si irevocabila? Mentionez ca doresc sa ma recasatoresc si nu stiu daca ma primesc la starea civila doar cu o comunicare. Multumesc mult
nu va programati data casatorie la ofiterul starii civile pana cand nu aveti hotararea definitiva si irevocabila...fara aceasta nu va puteti casatori.explicatia este una foarte simpla si anume aceea ca hotararea pe care o aveti dvs acum, poate fi atacata in termneul prevazut de lege, de catre oricare dintre parti.
dupa ce au trecut cele 30 de zile, mergeti cu hotararea care v-a fost comunicata la registratura judecatoriei unde s-a desfacut casatoria, cu taxa de timbru de 4 lei, platita fie la trezoreria sectorului/ judetului unde este arondata judecatoria, fie la CEC-ul din cadrul instituiei respective, daca exista sa ceva...plus 1 timbru judiciar de 0.15 bani, pe care-l cumparati de la posta...faceti o cerere, si dupa ce-o depuneti vi se va da un termen in vederea ridicarii acesteia(a hotararii legalizate)...asadar, ar fi bine sa va mai lauti o marja de siguranta d einca 10 zile peste cele 30 cand va fixati data casatoriei,ca sa nua veti surprize neplacute...ca nu la toate judecatoriile din tara se elibereaza in aceeasi zi.
off topic:Header!mi-am facut "datoria?" ce zici?