Va rog un raspuns
Va rog un raspuns
Buna ziua! As dori si eu o informatie va rog din suflet, mi-am pierdut inelul de logodna care este foarte scump.. si vroiam sa va intreb daca in cazul in care il gasesc la o casa de amanet sau bijuterie se poate interveni pe vre-o cale legala ca cel care mi-a gasit inelul si la dat spre vanzare/amanet sa ma despagubeasca sau sa mi-l dea inapoi? Multumesc aniticipat 

Re: Va rog un raspuns
Ai vreo dovada ca e al tau?
Asa vin si eu acasa la tine si zic ca inelul din caseta de bijuterii al lui barbate-tau e al meu.
Chiar si asa, casele de schimb iti cer comision pe el, chiar daca nu l-ai amanetat tu.
Ai grija cu viitoru` sot, mai bine ii spui adevarul.
P.S. Chiar crezi ca inelul o sa apara la amanet? Din punctul meu de vedere o sa ajunga direct pe mana altei femei.
Asa vin si eu acasa la tine si zic ca inelul din caseta de bijuterii al lui barbate-tau e al meu.
Chiar si asa, casele de schimb iti cer comision pe el, chiar daca nu l-ai amanetat tu.
Ai grija cu viitoru` sot, mai bine ii spui adevarul.
P.S. Chiar crezi ca inelul o sa apara la amanet? Din punctul meu de vedere o sa ajunga direct pe mana altei femei.
In principiu unele case de amanet returneaza un obiect celui care poate face dovada ca-i apartine dar numai dupa achitarea sumei pentru care a fost lasat amanetat obiectul insa in cele mai multe cazuri daca puteti face dovada ca obiectele va apartin,dupa o eventuala plingere la politie va puteti ridica obiectul presupus furat,evident achitati taxa cu care a fost lasat obiectul in cauza apoi urmand sa recuperati paguba in instanta de la cel gasit vinovat de gasirea obiectului presupus gasit si nepredat in 10 zile ori furat.
Politia nu are statutul de recuperator.
daca lucrurile s-ar petrece in fapt, cum ziceti dvs. cum ramane cu contractul incheiat intre parti?(casa de amanet si "proprietarul bunului" in speta noastra)?Header wrote:In principiu unele case de amanet returneaza un obiect celui care poate face dovada ca-i apartine dar numai dupa achitarea sumei pentru care a fost lasat amanetat obiectul insa in cele mai multe cazuri daca puteti face dovada ca obiectele va apartin,dupa o eventuala plingere la politie va puteti ridica obiectul presupus furat,evident achitati taxa cu care a fost lasat obiectul in cauza apoi urmand sa recuperati paguba in instanta de la cel gasit vinovat de gasirea obiectului presupus gasit si nepredat in 10 zile ori furat.
Am fost la case de amanet si la politie. In mare parte casele de amanet mi-au zis ca mi-l vor returna in cazul in care va ajunge la ei, iar in cazul in care sunt probleme am fost la politie mi s a spus ca vor interveni si ei. Acu sper doar sa-l gasesc 

Casele de amanet au printre altele obligatia ca la primirea unor bunuri spre amanetare sa ceara clientului un act care sa justifice ca obiectul propus spre amanetare-i apartine celui care doreste sa le amaneteze.angel wrote: ...........
Daca lucrurile s-ar petrece in fapt, cum ziceti dvs. cum ramane cu contractul incheiat intre parti?(casa de amanet si "proprietarul bunului" in speta noastra)?
Mai sunt de asemenea si alte masuri intocmai ca aceste case de amanet sa nu devina sansa unora si metoda prin care ar putea valorifica obiectele de valoare sustrase.
De asemenea legea prevede ca orice persoana care are cunostina de un obiect,bun,suma de bani, sustras/e are obligatia sa le predea organelor de politie in termen de maxim 10 zile.
Casei de amanet i se aduce la cunostinta de catre organele de cercetare ca obiectul X este un bun sustras al unei persoane,deci,i se aduce la cunostina patronului ?
Nu trebuie sa predea obiectele dovedite ca furate in termen de 10 zile ?
Pina si banca,daca anchetatorii dovedesc ca banii din contul dumneavoastra sunt furati pot obtine prin proces ordin de ridicarea sumei avizate din cont.
Last edited by Header on 27 Feb 2010, 14:51, edited 1 time in total.
mda...dar slabe sanse...daca este pe degetul altei doamne sansele sa apara la casele de amanet sunt extrem de mici.
v-as consilia sa-i spuneti logodnicului dvs despre eveniment, ca va afla oricum...si apoi asa este corect si normal.
@ header:Ok, multumesc.am inteles, sunt clauze speciale...
v-as consilia sa-i spuneti logodnicului dvs despre eveniment, ca va afla oricum...si apoi asa este corect si normal.
@ header:Ok, multumesc.am inteles, sunt clauze speciale...