In baza concilierii prealabile cf art.720 indice 1 Cpc s-a incheiat un proces verbal prin care s-a acordat o esalonare a datoriei. S-au platit cateva rate cf esalonarii, dar dupa un timp s-au oprit platile.
Intrebare: penalitatile le calculez de la data scadentei facturilor sau de la data procesului verbal de conciliere?
multumesc
penalitati
Re: penalitati
ce s-a prevazut in procesul verbal de conciliere cu privire la penalitati?
in ipoteza in care nu s-a prevazut nimic, cred ca acestea nu sunt datorate decat de la momentul neachitarii transelor, conform noilor scadente stabilite prin graficul de esalonare.
in ipoteza in care nu s-a prevazut nimic, cred ca acestea nu sunt datorate decat de la momentul neachitarii transelor, conform noilor scadente stabilite prin graficul de esalonare.
Si io zic la fel, daca nu s-a stipulat nimic despre accesorii.
Potrivit Art. 43.Cod Com. - ,,Datoriile comerciale lichide si plãtibile în bani produc dobânda de drept din ziua când devin exigibile.''. Reesalonarea convenita de parti a repus datoria in termen, asadar, ea devine exigibila numai dupa expirarea acestuia.
Potrivit Art. 43.Cod Com. - ,,Datoriile comerciale lichide si plãtibile în bani produc dobânda de drept din ziua când devin exigibile.''. Reesalonarea convenita de parti a repus datoria in termen, asadar, ea devine exigibila numai dupa expirarea acestuia.
Partile au hotarat:"plata penalitatilor generate de noul grafic de esalonare plati, calculate conform contractului".
Exista si o decizie a ICCJ care spune ca esalonarea datoriei presupune renuntarea la penalitatile datorate pana la acea data, dar nu mai stiu unde am salvat-o
Poate o are cineva...si se indura sa mi-o dea si mie...
Exista si o decizie a ICCJ care spune ca esalonarea datoriei presupune renuntarea la penalitatile datorate pana la acea data, dar nu mai stiu unde am salvat-o

Poate o are cineva...si se indura sa mi-o dea si mie...