buna ziua! posibil sa fiu offtopic, dar nu le am cu denumirile astea de topic-uri...
pe scurt: fratele meu a incheiat 2 abonamente ORANGE, folosind contractul apartamentului care e pe numele mamei mele si buletinul lui...
in 2005, nemultumit pt i-au venit de plata 4 milioane, nu si-a mai achitat factura....peste 2-3 luni, timp in care n-a beneficiat de niciun serviciu orange (n-a mai putut folosi cartela de abonament nici macar sa primeasca apeluri), au venit alte 2 facturi orange, cu penalizari ajungandu-se la 6 milioane si ceva....acestea au fost ultimele facturi orange...
peste alte 2-3 luni au inceput sa curga (din 2005) somatiile de la EOS KSI (de care nici nu auzisem pana atunci)....valoarea penalizarilor crestea si-n cateva luni s-a ajuns la 18 milioane...intrucat nu locuia nimeni in acel apartament, somatiile le-am gasit in cutia postala...n-am semnat confirmare de primire
acum vreo 3 luni i-a mai venit o somatie, in care scria ca daca le plateste 12 milioane(desi acum 4 ani vroiau 18), nu-l vor mai actiona in instanta, altfel vor recurge la acest lucru (amenintarea cu "instanta" era prezenta la fiecare somatie).
el ar vrea sa plateasca intrucat are un loc de munca ce-i cere un comportament de "cetatean-model",insa am mai auzit cazuri in care au platit si apoi au inceput sa curga "recalcularile",iar disputa cu aceasta firma de recuperarea pare infinita.
1)daca plateste,ar trebui ceva specificat pt ca ei sa nu mai aiba alte pretentii?
2).are rost sa plateasca sau s-a prescris?
3).se poate pune sechestru pe apartamentul mamei(a fost folosit contractul casei ei, chiar daca abonam au fost facute pe numele fratelui)? el nu detine niciun bun pe numele sau....dar, daca ar achizitiona o masina sau un apartament acum, acestea ar putea intra in calcule????
somatie EOS KSI
Re: somatie EOS KSI
Buna ziua!
Cautati pe for ca s-a mai raspuns al un topic "somatie EOS KSI"
Cautati pe for ca s-a mai raspuns al un topic "somatie EOS KSI"
Daca ultima plata a facut-o in 2005..iar recuperatorul a facut somatia abia la safrsitul anului 2009...s-a implinit termenul de prescriptie.
Daca nu s-ar fi implinit termenul de prescriptie iar creditorul avea vreun titlu pe care sa-l execute respectiv vreo hotarare judecatoreasca, acesta tot nu ar fi putut urmari bunurile mobile sau imobila ale altcuiva. Urmarirea silita se face doar asupra bunurilor personale ale debitorului.
Acestea sunt tehnicile de persuasiune folosite de recuperatori ptr. a speria debitorii sa isi plateasca datoria. ( bine, in mod normal oricine are o datorie trebuie sa si-o plateasca, dar eu nu sunt aici sa fac morala si/sau educatie civica ...fiecare isi traieste viata cum stie si cum crede ca e mai bine..).
ps: ingeras, daca te deranjeaza ca am raspuns pe topicul asta..sorry, da' chiar nu am avut chef sa vad daca a mai raspuns careva..prin alta parte!
Daca nu s-ar fi implinit termenul de prescriptie iar creditorul avea vreun titlu pe care sa-l execute respectiv vreo hotarare judecatoreasca, acesta tot nu ar fi putut urmari bunurile mobile sau imobila ale altcuiva. Urmarirea silita se face doar asupra bunurilor personale ale debitorului.
Acestea sunt tehnicile de persuasiune folosite de recuperatori ptr. a speria debitorii sa isi plateasca datoria. ( bine, in mod normal oricine are o datorie trebuie sa si-o plateasca, dar eu nu sunt aici sa fac morala si/sau educatie civica ...fiecare isi traieste viata cum stie si cum crede ca e mai bine..).
ps: ingeras, daca te deranjeaza ca am raspuns pe topicul asta..sorry, da' chiar nu am avut chef sa vad daca a mai raspuns careva..prin alta parte!

ingerasule, da' te invata fata sa dai link! e... piece of cake
so: te duci pe pagina de net care te intereseaza apoi dai copy-paste (marchezi si apesi Ctrl C) in bara de sus a pag. de net, acolo unde iti pare http...the after, te duci acolo unde vrei sa pui linkul, dai clik cu mouse-ul apoi Ctrl V...si e voila!... linkul e gata!

so: te duci pe pagina de net care te intereseaza apoi dai copy-paste (marchezi si apesi Ctrl C) in bara de sus a pag. de net, acolo unde iti pare http...the after, te duci acolo unde vrei sa pui linkul, dai clik cu mouse-ul apoi Ctrl V...si e voila!... linkul e gata!