divort
divort
as dori sa ma lamuriti si pe mine intr-o problema. suntem casatoriti de 10 ani si avem o fetita de 7 ani. din pacate relatiile dintre noi s-au deteriorat foarte tare. doresc sa ma despart de sotul meu dar el nu doreste acest lucru si ma ameninta ca imi ia fetita in cazul unui divort. nu a fost niciodata violent fizic ( doar verbal) si nu s-a sustras de la obligatiile de intretinere a casei. in prezent locuim intr-un apartament proprietate comuna, fara rate sau alte datorii, insa venitul lui este dublu fata de al meu. mentionez si faptul ca sunt educatoare . as putea in urma divortului sa imi pierd copilul si dreptul din casa? va multumesc pentru orice informatie
Re: divort
In majoritatea cazurilor copilul se incredinteaza mamei. Cu privire la partajarea imobilului acesta se atribuie unuia dintre soti iar celuilalt sot i se va acorda o sulta.
Re: divort
buna ziua.
faptul ca sotul nu este de acord cu actiunea de divort nu are nici o relevanta. instanta de jduecata poate dispune desfacerea casatoriei la solicitarea reclamantului .
puteti investi instanta de jduecata cu actiunea de divort si incredintare a minorei .
partajul se poate judeca si ulterior divortului .
faptul ca sotul nu este de acord cu actiunea de divort nu are nici o relevanta. instanta de jduecata poate dispune desfacerea casatoriei la solicitarea reclamantului .
puteti investi instanta de jduecata cu actiunea de divort si incredintare a minorei .
partajul se poate judeca si ulterior divortului .