Tatal copiilor mei, cetatean israelian, mi-a facut un certificat de casatorie, in Paraguay, in anul 2000 fara ca niciunul dintre noi sa fi fost acolo. Israelul a recunoscut acest certificat.
Intre timp, eu am venit cu copiii (nascuti in Israel) in Romania, iar tatal copiiilor m-a amenintat ca daca nu transcriu in Romania acel certificat de casatorie din Paraguay, ma da in judecata pt rapire internationala de copii. Eu l-am transcris, iar el m-a dat in judecata pt. rapire.
De curand am divortat de el, dar in continuare imi face probleme ce au legatura cu acel certificat de casatorie din Paraguay, unde niciunul dintre noi nu a fost prezent si nu mi-am dat consimtamantul.
Ce pot sa fac ca efectele acestei casatorii care nu a avut loc pt mine sa fie anulate? Este recunoscuta si legala o casatorie din Paraguay prin proxy in Romania?
Va multumesc
casatoriile proxy sunt recunoscute in Romania?
Re: casatoriile proxy sunt recunoscute in Romania?
Desi conditiile de forma ale casatoriei se supun legii statului unde au fost incheiata (Paraguay) casatoria, consintamantul este o conditie de fond, astfel incat el trebuie sa fie exprimat conformdreptului national al sotiei (dreptului romanesc).
Intrucat nu a fost exprimat astfel, consimtamantul lipseste...e o cauza de nulitate absoluta!
Asa ca... e posibila o actiune in declararea nulitatii casatoriei. Faptul ca a fost inregistrata deja in registrul de stare civila nu cred sa aiba vreo relevanta...
Intrucat nu a fost exprimat astfel, consimtamantul lipseste...e o cauza de nulitate absoluta!
Asa ca... e posibila o actiune in declararea nulitatii casatoriei. Faptul ca a fost inregistrata deja in registrul de stare civila nu cred sa aiba vreo relevanta...
Re: casatoriile proxy sunt recunoscute in Romania?
imi vine greu sa cred ca sotul TI-A facut un certificat de casatorie...
era una dintre putinele modalitati de a va casatori atunci...avand in vedere imposibilitatea de a va casatori in Israel. mai ieftin decat de a zbura in cipru sau de a o face in Romania.
Israelul a recunoscut certificatul si tu ai divortat. unde ai divortat? in Israel? ca in cazul asta nu are ce probleme sa iti faca cu acel certificat.
sau ai divortat in Romania? in cazul asta tu nesilita de nimeni ai transcris certificatul TOCMAI ca sa poti divorta...
nu prea ma pricep la astea dar ceva nu se pupa in povestea asta.
era una dintre putinele modalitati de a va casatori atunci...avand in vedere imposibilitatea de a va casatori in Israel. mai ieftin decat de a zbura in cipru sau de a o face in Romania.
Israelul a recunoscut certificatul si tu ai divortat. unde ai divortat? in Israel? ca in cazul asta nu are ce probleme sa iti faca cu acel certificat.
sau ai divortat in Romania? in cazul asta tu nesilita de nimeni ai transcris certificatul TOCMAI ca sa poti divorta...
nu prea ma pricep la astea dar ceva nu se pupa in povestea asta.