Drum public cu semn rutier interzis peste 3,5 Tone
Drum public cu semn rutier interzis peste 3,5 Tone
Locuiesc in zona rurala a Bucurestiului mai exact in Comuna Copaceni jud Ilfov, pe strada mea trec de mai bine de 5 luni camioane de peste 16 tone;intrarea pe strada este foarte stramta iar primul proprietar de casa sunt eu,casa mea este proaspat contruita iar singura mea frica este ca ma pot trezi cu ei peste mine in casa pt ca intrarea este intr-o curba stramta iar iarna aceasta au ramas practic la cativa centimetri de sistemul de contorizare a gazului iar asta nu este suficient ,ma trezesc in fiecare dimineata la ora 4 si toate acestea incalca semnul rutier interzis mai mult de 3,5 tone!
Am chemat primarul sa ia cunostiinta situatia si politia pt ca cred ca sunt in masura sa ia atitudine,nici un rezultat,oameni isi vad de treaba linistiti si practic ignora situatia!
Rugamintea mea este de a ma indruma catre alte autoritati competente si in masura sa rezolve situatia si daca se poate si un model de plangere cu care sa fiu luata in seama!!
Astept parerile voastre si un pic de indrumare!
Am chemat primarul sa ia cunostiinta situatia si politia pt ca cred ca sunt in masura sa ia atitudine,nici un rezultat,oameni isi vad de treaba linistiti si practic ignora situatia!
Rugamintea mea este de a ma indruma catre alte autoritati competente si in masura sa rezolve situatia si daca se poate si un model de plangere cu care sa fiu luata in seama!!
Astept parerile voastre si un pic de indrumare!
Re: Drum public cu semn rutier interzis peste 3,5 Tone
Daca ati reclamat la primarie, la politie, si nu s-au luat masuri, mai aveti o alternativa:
sau,
sau,
Dar, nu in dreptul curtii dvs., sa nu intre in casa.
Dupa aceea ocolesc si singuri strada dvs., ca se satura.

sau,
sau,
Dar, nu in dreptul curtii dvs., sa nu intre in casa.

Dupa aceea ocolesc si singuri strada dvs., ca se satura.

You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Re: Drum public cu semn rutier interzis peste 3,5 Tone



sa nu te ia omul in serios....
Re: Drum public cu semn rutier interzis peste 3,5 Tone
@angel; agenda
Bine ! Numai cu critica stati dupa mine.
Eu am indicat calea cea mai rapida si eficienta.
@ balan
Vorbind serios, pentru a rezolva situatia pe care o reclamati, in cazul in care primarul si politia locala nu vor sa ia masuri, aveti la dispozitie si urmatoarele autoritati publice care au competenta de a opri traficul de camioane de mare tonaj pe strada dvs..
Trebuie sa faceti o plangere la politia rutiera a judetului Giurgiu la urmatoarea adresa:
Serviciul Politiei Rutiere Giurgiu
Bld. C.F.R., nr.9, municipiul Giurgiu, judet Giurgiu
tel.: 0246/211.268
e-mail: http://gr.politiaromana.ro/index.php?option=com_content&task=view&id=24&Itemid=55
De asemenea, puteti transmite aceeasi plangere catre Institutia Prefectului Judetul Giurgiu la adresa:
B-dul Bucuresti nr.10, mun. Giurgiu, judet Giurgiu
Tel. 0246-214941, 215514, Fax:0246-214263
e-mail: secretariat1@prefecturagiurgiu.ro
Trebuie sa transmiteti aceeasi plangere si la Autoritatea Judeteana de Transport Giurgiu, la urmatoarea adresa:
AUTORITATEA JUDETEANA DE TRANSPORT - GIURGIU -
ADRESA: Sos. Bucuresti , Bl. 114 , Sc. AB , Parter, mun. Giurgiu, Jud. Giurgiu,
cod postal 14121878
e-mail: director@cjgr-autojudtransp.ro
Aceasta este autoritatea care se ocupa in mod direct cu controlul traficului de mare tonaj pe drumurile judetene si locale din judetul Giurgiu, si au niste amenzi....
.
“Către: .........
DOMNULE COMISAR ŞEF DE POLIŢIE (SAU PREFECT SAU DIRECTOR)
Subsemnatul/a ..............., domiciliat/ă în .............., prin prezenta
PLÂNGERE
În fapt:
Vă aduc la cunoştinţă următoarele fapte care reprezintă încălcări flagrante ale prevederilor art. 623 alin.(2) din OUG nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, modificată şi completată prin Legea nr. 49/2006 şi ale art. 66, alin. (6); art. 147, pct.2; art. 173 din Regulamentul din 04/10/2006 de aplicare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, aprobat prin H.G. nr.1391/2006.
Locuiesc la adresa de mai sus iar, la intrarea pe strada ... este instalat de catre administratorul drumului un indicator care interzice accesul autovehiculelor cu o masa gabaritică mai mare de 3,5 tone.
Începând cu aproximativ 5 luni în urmă, pe această stradă este un trafic care începe la ora 04:00 dimineaţa, şi care se sfârşeşte după ora 22:00, al unor camioane cu masa gabaritică de 16 tone care aparţin companiei de transport balast ...(numele)... .
Din cauza acestui trafic al unor autovehicule a căror circulaţie este interzisă pe strada unde locuiesc, ca şi urmare a gabaritului mare, precum şi, a zgomotului şi vibraţiilor terenului produse la trecerea acestora, toţi locuitorii din această zonă rezidenţială nu ne putem odihni iar, structura de rezistenţă a casele noastre este afectată din cauza trepidaţiilor terenului.
De asemenea, aceste camioane de mare tonaj care circulă prin zona rezidenţială, în loc să folosească numai sectoarele de drum pe care le este permis accesul, reprezintă un pericol real şi permanent pentru copii care locuiesc aici şi care se joacă, sau se deplasează spre şcoală.
Deşi am reclamat această situaţie atât la primăria localităţii precum şi la postul de poliţie local, am constatat că aceste autorităţi nu au luat absolut nici o măsură legală pentru a-i pedepsi pe cei ce se fac vinovaţi de încălcarea legilor şi pentru a preveni în mod eficient circulaţia acestor camioane pe această stradă unde le este interzis accesul, acest lucru fiind semnalizat conform normelor legale în vigoare.
Având în vedere această situaţie, şi ţinând cont de competenţele care vă sunt acordate prin lege, privind controlul şi impunerea respectării legilor, asupra autorităţile locale şi agenţilor economici care îşi desfăşoară activitatea pe raza judeţului Giurgiu, vă rog să luaţi orice măsuri consideraţi că se impun pentru a obliga agentul economic S.C......... să folosească doar sectoarele de drum pe care îi este permis accesul camioanelor de mare tonaj, şi de a împiedica şoferii, angajaţi ai acestuia, să mai folosească strada pe care locuiesc şi pe care accesul acestor camioane este interzis conform legii.
Pentru exemplificare enumăr mai jos numai câteva din numerele de înmatriculare ale acestor camioane care au încălcat semnificaţia şi interdicţia impusă de indicatorul rutier privind circulaţia autovehiculelor cu o masă gabaritică mai mare de 3,5 tone, în ziua de .... :
1) ......
2) ......
3) ......
De asemenea anexez la prezenta, ca şi dovadă a celor ce susţin şi reclam, şi fotografiile acestor camioane pe strada care le este interzis accesul.
În drept:
OUG nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, modificată şi completată prin Legea nr. 49/2006:
“Art. 30, alin. (3) Mijloacele de semnalizare rutieră, precum şi orice alte dispozitive speciale de acest fel se execută, se instalează şi se întreţin prin grija administratorului drumului public. Instalarea acestora se execută numai cu acordul prealabil al poliţiei”.
“Art. 40, alin.(1) Regulile de circulaţie pe drumurile publice aplicabile autovehiculelor destinate transporturilor de mărfuri, celor cu mase sau dimensiuni de gabarit depăşite ori care transportă mărfuri sau produse periculoase se stabilesc prin regulament, în conformitate cu reglementările în vigoare”.
“Art. 62 ind.3, alin.(2) Vehiculele care, prin construcţie sau datorită încărcăturii transportate, depăşesc masa şi/sau gabaritul prevăzute de normele legale pot circula pe drumul public numai pe traseele stabilite de administratorul drumului public sau, după caz, de autorităţile administraţiei publice locale, cu respectarea prevederilor legale în vigoare”.
Regulament din 04/10/2006 de aplicare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, aprobat prin H.G. nr.1391/2006, publicat în Monitorul Oficial, Partea I nr. 876 din 26/10/2006:
“Art. 3, alin. (1) Administratorul drumului public este obligat să asigure viabilitatea acestuia.
(2) În scopul desfăşurării în condiţii de siguranţă a circulaţiei pe drumurile publice, administratorul drumului public trebuie să realizeze amenajări rutiere pentru a determina participanţii la trafic să respecte semnificaţia semnalizării rutiere.
(3) Administratorul drumului public este obligat să instaleze, la intrarea şi la ieşirea din localitate, indicatoare cu aceste semnificaţii”.
“Art. 64. - Indicatoarele instalate pe drumurile publice sunt:
b) de reglementare, care pot fi:
2. de interzicere sau restricţie;”
“Art. 66, alin. (6) Semnificaţia indicatoarelor de interzicere sau de restricţie începe din dreptul acestora. În lipsa unei semnalizări care să precizeze lungimea sectorului pe care se aplică reglementarea ori a unor indicatoare care să anunţe sfârşitul interdicţiei sau al restricţiei, semnificaţia acestor indicatoare încetează în intersecţia cea mai apropiată. Când indicatoarele de interzicere sau restricţie sunt instalate împreună cu indicatorul ce anunţă intrarea într-o localitate, semnificaţia lor este valabilă pe drumul respectiv până la întâlnirea indicatorului "Ieşire din localitate", cu excepţia locurilor unde alte indicatoare dispun altfel”.
“Art. 147. - Conducătorul de autovehicul sau de tramvai este obligat:[...]
2. să circule numai pe sectoarele de drum pe care îi este permis accesul şi să respecte normele referitoare la masele totale maxime autorizate şi admise şi/sau la dimensiunile maxime admise de autoritatea competentă pentru autovehiculele conduse;”
“Art. 173. - Este interzisă circulaţia autovehiculelor cu mase şi/sau gabarite depăşite:
a) pe sectoarele de drum unde sunt instalate indicatoare de interzicere, restricţie sau limitare a accesului acestora, dacă vehiculul sau ansamblul de vehicule atinge ori depăşeşte lăţimea, înălţimea, lungimea sau masele pe axe ori masa totală maximă admisă;
b) când vizibilitatea este redusă sau partea carosabilă este acoperită cu polei, gheaţă sau zăpadă”.
Data: Petent, ...(numele dvs.)...,
Cu stimă,
DOMNULUI COMISAR ŞEF DE POLIŢIE GIURGIU (sau PREFECT AL JUDEŢULUI GIURGIU, sau DIRECTOR AL A.J.T. GIURGIU)”
Notati numerele de inmatriculare a camioanelor si le faceti fotografii. Ajung doar trei pentru exemplificare.
Trimiteti aceste plangeri prin scrisoare recomandata cu confirmare de primire sau le depuneti personal la registratura acestor institutii, avand grija sa luati si numarul de inregistrare.
Aceste autoritati trebuie sa va informeze in scris in termen de 30 de zile ce masuri s-au luat.
In cazul in care situatia nu se schimba sau nu primiti nici un raspuns in termenul legal, reveniti la aceasta postare si va spun ce pasi trebuie sa urmati.





Eu am indicat calea cea mai rapida si eficienta.

@ balan
Vorbind serios, pentru a rezolva situatia pe care o reclamati, in cazul in care primarul si politia locala nu vor sa ia masuri, aveti la dispozitie si urmatoarele autoritati publice care au competenta de a opri traficul de camioane de mare tonaj pe strada dvs..
Trebuie sa faceti o plangere la politia rutiera a judetului Giurgiu la urmatoarea adresa:
Serviciul Politiei Rutiere Giurgiu
Bld. C.F.R., nr.9, municipiul Giurgiu, judet Giurgiu
tel.: 0246/211.268
e-mail: http://gr.politiaromana.ro/index.php?option=com_content&task=view&id=24&Itemid=55
De asemenea, puteti transmite aceeasi plangere catre Institutia Prefectului Judetul Giurgiu la adresa:
B-dul Bucuresti nr.10, mun. Giurgiu, judet Giurgiu
Tel. 0246-214941, 215514, Fax:0246-214263
e-mail: secretariat1@prefecturagiurgiu.ro
Trebuie sa transmiteti aceeasi plangere si la Autoritatea Judeteana de Transport Giurgiu, la urmatoarea adresa:
AUTORITATEA JUDETEANA DE TRANSPORT - GIURGIU -
ADRESA: Sos. Bucuresti , Bl. 114 , Sc. AB , Parter, mun. Giurgiu, Jud. Giurgiu,
cod postal 14121878
e-mail: director@cjgr-autojudtransp.ro
Aceasta este autoritatea care se ocupa in mod direct cu controlul traficului de mare tonaj pe drumurile judetene si locale din judetul Giurgiu, si au niste amenzi....

“Către: .........
DOMNULE COMISAR ŞEF DE POLIŢIE (SAU PREFECT SAU DIRECTOR)
Subsemnatul/a ..............., domiciliat/ă în .............., prin prezenta
PLÂNGERE
În fapt:
Vă aduc la cunoştinţă următoarele fapte care reprezintă încălcări flagrante ale prevederilor art. 623 alin.(2) din OUG nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, modificată şi completată prin Legea nr. 49/2006 şi ale art. 66, alin. (6); art. 147, pct.2; art. 173 din Regulamentul din 04/10/2006 de aplicare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, aprobat prin H.G. nr.1391/2006.
Locuiesc la adresa de mai sus iar, la intrarea pe strada ... este instalat de catre administratorul drumului un indicator care interzice accesul autovehiculelor cu o masa gabaritică mai mare de 3,5 tone.
Începând cu aproximativ 5 luni în urmă, pe această stradă este un trafic care începe la ora 04:00 dimineaţa, şi care se sfârşeşte după ora 22:00, al unor camioane cu masa gabaritică de 16 tone care aparţin companiei de transport balast ...(numele)... .
Din cauza acestui trafic al unor autovehicule a căror circulaţie este interzisă pe strada unde locuiesc, ca şi urmare a gabaritului mare, precum şi, a zgomotului şi vibraţiilor terenului produse la trecerea acestora, toţi locuitorii din această zonă rezidenţială nu ne putem odihni iar, structura de rezistenţă a casele noastre este afectată din cauza trepidaţiilor terenului.
De asemenea, aceste camioane de mare tonaj care circulă prin zona rezidenţială, în loc să folosească numai sectoarele de drum pe care le este permis accesul, reprezintă un pericol real şi permanent pentru copii care locuiesc aici şi care se joacă, sau se deplasează spre şcoală.
Deşi am reclamat această situaţie atât la primăria localităţii precum şi la postul de poliţie local, am constatat că aceste autorităţi nu au luat absolut nici o măsură legală pentru a-i pedepsi pe cei ce se fac vinovaţi de încălcarea legilor şi pentru a preveni în mod eficient circulaţia acestor camioane pe această stradă unde le este interzis accesul, acest lucru fiind semnalizat conform normelor legale în vigoare.
Având în vedere această situaţie, şi ţinând cont de competenţele care vă sunt acordate prin lege, privind controlul şi impunerea respectării legilor, asupra autorităţile locale şi agenţilor economici care îşi desfăşoară activitatea pe raza judeţului Giurgiu, vă rog să luaţi orice măsuri consideraţi că se impun pentru a obliga agentul economic S.C......... să folosească doar sectoarele de drum pe care îi este permis accesul camioanelor de mare tonaj, şi de a împiedica şoferii, angajaţi ai acestuia, să mai folosească strada pe care locuiesc şi pe care accesul acestor camioane este interzis conform legii.
Pentru exemplificare enumăr mai jos numai câteva din numerele de înmatriculare ale acestor camioane care au încălcat semnificaţia şi interdicţia impusă de indicatorul rutier privind circulaţia autovehiculelor cu o masă gabaritică mai mare de 3,5 tone, în ziua de .... :
1) ......
2) ......
3) ......
De asemenea anexez la prezenta, ca şi dovadă a celor ce susţin şi reclam, şi fotografiile acestor camioane pe strada care le este interzis accesul.
În drept:
OUG nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, modificată şi completată prin Legea nr. 49/2006:
“Art. 30, alin. (3) Mijloacele de semnalizare rutieră, precum şi orice alte dispozitive speciale de acest fel se execută, se instalează şi se întreţin prin grija administratorului drumului public. Instalarea acestora se execută numai cu acordul prealabil al poliţiei”.
“Art. 40, alin.(1) Regulile de circulaţie pe drumurile publice aplicabile autovehiculelor destinate transporturilor de mărfuri, celor cu mase sau dimensiuni de gabarit depăşite ori care transportă mărfuri sau produse periculoase se stabilesc prin regulament, în conformitate cu reglementările în vigoare”.
“Art. 62 ind.3, alin.(2) Vehiculele care, prin construcţie sau datorită încărcăturii transportate, depăşesc masa şi/sau gabaritul prevăzute de normele legale pot circula pe drumul public numai pe traseele stabilite de administratorul drumului public sau, după caz, de autorităţile administraţiei publice locale, cu respectarea prevederilor legale în vigoare”.
Regulament din 04/10/2006 de aplicare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, aprobat prin H.G. nr.1391/2006, publicat în Monitorul Oficial, Partea I nr. 876 din 26/10/2006:
“Art. 3, alin. (1) Administratorul drumului public este obligat să asigure viabilitatea acestuia.
(2) În scopul desfăşurării în condiţii de siguranţă a circulaţiei pe drumurile publice, administratorul drumului public trebuie să realizeze amenajări rutiere pentru a determina participanţii la trafic să respecte semnificaţia semnalizării rutiere.
(3) Administratorul drumului public este obligat să instaleze, la intrarea şi la ieşirea din localitate, indicatoare cu aceste semnificaţii”.
“Art. 64. - Indicatoarele instalate pe drumurile publice sunt:
b) de reglementare, care pot fi:
2. de interzicere sau restricţie;”
“Art. 66, alin. (6) Semnificaţia indicatoarelor de interzicere sau de restricţie începe din dreptul acestora. În lipsa unei semnalizări care să precizeze lungimea sectorului pe care se aplică reglementarea ori a unor indicatoare care să anunţe sfârşitul interdicţiei sau al restricţiei, semnificaţia acestor indicatoare încetează în intersecţia cea mai apropiată. Când indicatoarele de interzicere sau restricţie sunt instalate împreună cu indicatorul ce anunţă intrarea într-o localitate, semnificaţia lor este valabilă pe drumul respectiv până la întâlnirea indicatorului "Ieşire din localitate", cu excepţia locurilor unde alte indicatoare dispun altfel”.
“Art. 147. - Conducătorul de autovehicul sau de tramvai este obligat:[...]
2. să circule numai pe sectoarele de drum pe care îi este permis accesul şi să respecte normele referitoare la masele totale maxime autorizate şi admise şi/sau la dimensiunile maxime admise de autoritatea competentă pentru autovehiculele conduse;”
“Art. 173. - Este interzisă circulaţia autovehiculelor cu mase şi/sau gabarite depăşite:
a) pe sectoarele de drum unde sunt instalate indicatoare de interzicere, restricţie sau limitare a accesului acestora, dacă vehiculul sau ansamblul de vehicule atinge ori depăşeşte lăţimea, înălţimea, lungimea sau masele pe axe ori masa totală maximă admisă;
b) când vizibilitatea este redusă sau partea carosabilă este acoperită cu polei, gheaţă sau zăpadă”.
Data: Petent, ...(numele dvs.)...,
Cu stimă,
DOMNULUI COMISAR ŞEF DE POLIŢIE GIURGIU (sau PREFECT AL JUDEŢULUI GIURGIU, sau DIRECTOR AL A.J.T. GIURGIU)”
Notati numerele de inmatriculare a camioanelor si le faceti fotografii. Ajung doar trei pentru exemplificare.
Trimiteti aceste plangeri prin scrisoare recomandata cu confirmare de primire sau le depuneti personal la registratura acestor institutii, avand grija sa luati si numarul de inregistrare.
Aceste autoritati trebuie sa va informeze in scris in termen de 30 de zile ce masuri s-au luat.
In cazul in care situatia nu se schimba sau nu primiti nici un raspuns in termenul legal, reveniti la aceasta postare si va spun ce pasi trebuie sa urmati.

Re: Drum public cu semn rutier interzis peste 3,5 Tone
dar nu te-am criticat
,doar...mi-am manifestat nedumerirea
.stim ca tu glumesti,insa...forumistii(noi) nu-ti cunosc simtul umorului si s-ar putea sa dea curs glumei tale si s-o puna in practica







Re: Drum public cu semn rutier interzis peste 3,5 Tone




P.S. @ balan Nu incercati solutia cu tripozii, este extrem de periculoasa pentru autovehiculele mici, sub 3,5 tone, care ar trece intamplator pe strada
Re: Drum public cu semn rutier interzis peste 3,5 Tone
cu celeritate zici?!hmmm as putea zice "cu deosebita celeritate"
Dar, noi nu putem consilia justitiabilii in acest sens....decat asa cu titlu informativ
,altminteri sa dea curs cererilor pe care le-ai expus anterior 

Dar, noi nu putem consilia justitiabilii in acest sens....decat asa cu titlu informativ


Re: Drum public cu semn rutier interzis peste 3,5 Tone
vulpe eu nu te-am criticat! doar m-am speriat
uite te rog primeste si pentru tine si pentru pisicuta ta:


uite te rog primeste si pentru tine si pentru pisicuta ta:


Re: Drum public cu semn rutier interzis peste 3,5 Tone
Daca eu n-am fost cuminte, nu primesc nimic
dar...Agendutaaa!!!
pot sa-i iau zmeura de pe tortul lui vulpe?!
ca tare bine arata si..pisica lui vulpe sigur nu vrea,si...lui vulpe nu-i place ca...e acra
Nu-i asa Vulpe?!

dar...Agendutaaa!!!




Re: Drum public cu semn rutier interzis peste 3,5 Tone
ahhhhhh tare as face plaja acum ... multumesc mult vulpe m-am linistit acum
angel
:


angel


Re: Drum public cu semn rutier interzis peste 3,5 Tone
Salutare....multumesc mult pt indrumare vulpacris....plangerea este mai mult decat la obiect acum o sa o si trimit si astept cu nerabdare si rezultate insa am ceva indoieli..practic e posibil sa primesc acelasi ignore!? sa nu fiu chiar asa pesimista...
Multumesc mult!
Multumesc mult!

Re: Drum public cu semn rutier interzis peste 3,5 Tone
agenda wrote:ahhhhhh tare as face plaja acum ... multumesc mult vulpe m-am linistit acum![]()
angel:

multumesc mult Agenduta


nu-ti pot oferi decat ce emoticonuri avem aici, ca nu stiu cum sa fac









Re: Drum public cu semn rutier interzis peste 3,5 Tone
multumesc scumpete!
si eu am fost invatata cum de bobocel...iti trimit cum pe mesaj privat

si eu am fost invatata cum de bobocel...iti trimit cum pe mesaj privat

Who is online
Users browsing this forum: No registered users and 26 guests