Executori Galati

Titlul Executoriu, Instanta de Executare, Contestatia la Executare, Executarea Silita, Sechestrul Judiciar
Post Reply
mariuspvl

Executori Galati

Post by mariuspvl » 18 Jan 2010, 17:47

Buna ziua,

Pe scurt: am o hotarare emisa de Judecatoria Galati, definitiva si irevocabila, pe care vreau sa o pun in executare. Eu sunt din Bucuresti iar debitorul este cu sediul in Galati, iar avocatul mi-a spus ca doar un executor din Galati poate face executarea. Mi-a indicat si un executor, respectiv Vitelaru.
Am sunat la cabinetul executorului, si-am fost preluat de un executor Vasiliu, care mi-a explicat ca nu pot pune in executare pana cand hotararea nu este investita cu formula executorie, lucru ce trebuie facut la Judecatoria Galati de catre mine sau un avocat. Cum i-am explicat ca sunt din Bucuresti si imi este greu sa fac acest lucru, s-a oferit dumnealui sa o faca pentru mine, in schimbul sumei de 300 ron.
Pana aici totul okey! Ce nu mi s-a parut in regula au fost 2 chestii:
1. Nu mi-a cerut nici o imputernicire pentru a face acest lucru;
2. cei 300 ron sunt fara factura.

Intrebarile mele sunt urmatoarele:

1. Este posibil investirea unei hotarari de o alta persoana in afara de creditor, fara a avea imputernicire din partea acestuia?
2. Daca acesta suma de 300 ron nu este rezultat dintr-o factura, ea mai poate fi recuperata de la debitor?
3. Sa trimit hotararea prin posta la acest executor???

Va multumesc anticipat de raspunsuri!!!

MadaBV

Re: Executori Galati

Post by MadaBV » 20 Jan 2010, 22:59

Ceao,

In primul rand vreau sa-ti recomand sa contactezi debitorul si sa-l instiintezi despre hotararea din recurs, deoarece instantele trimit doar la creditori. Astfel, e posibil ca debitorul nici sa nu stie ca exista aceasta hotarare. Poate vrea sa o plateasca de buna voie si nu mai e nevoie de executare silita! :wink:
Acum, iti raspund la fiecare din cele 3 intrebari:
1. Nu! Doar creditorul sau o persoana imputernicita de acesta poate investi cu formula executorie o hotarare judecatoreasca.
2. Numai cheltuielile dovedite cu chitanta, facute in cadrul procesului de executare silita pot fi recuperate ca si cheltuieli de executare.
Nu este legal ca un executor sa-ti ceara bani fara a elibera factura si chitanta, sau macar chitanta, chiar daca se ocupa el de investire.
3. Se practica trimiterea prin posta a documentelor de acest fel, mai ales ca e vorba de timp si bani ( de drum, cazare etc ), dar personal nu-ti recomand, mai ales dupa cele enumerate mai sus.
Mai mult, am intrat pe site-ul Camerei Executorilor Judecatoresti de pe Langa Curtea de Apel Galati ( http://www.cejgalati.i8.com ) si nu am vazut nici un executor judecatoresc cu numele de Vasiliu!!!

Acum, decizia iti apartine! Eu iti urez bafta si sa ai ce recupera de la debitor... ca de multe ori... :cry:

P.S. Te rog sa mai postezi cum ai finalizat... m-ai facut curioasa.

Post Reply