Buna ziua,
Pe scurt: am o hotarare emisa de Judecatoria Galati, definitiva si irevocabila, pe care vreau sa o pun in executare. Eu sunt din Bucuresti iar debitorul este cu sediul in Galati, iar avocatul mi-a spus ca doar un executor din Galati poate face executarea. Mi-a indicat si un executor, respectiv Vitelaru.
Am sunat la cabinetul executorului, si-am fost preluat de un executor Vasiliu, care mi-a explicat ca nu pot pune in executare pana cand hotararea nu este investita cu formula executorie, lucru ce trebuie facut la Judecatoria Galati de catre mine sau un avocat. Cum i-am explicat ca sunt din Bucuresti si imi este greu sa fac acest lucru, s-a oferit dumnealui sa o faca pentru mine, in schimbul sumei de 300 ron.
Pana aici totul okey! Ce nu mi s-a parut in regula au fost 2 chestii:
1. Nu mi-a cerut nici o imputernicire pentru a face acest lucru;
2. cei 300 ron sunt fara factura.
Intrebarile mele sunt urmatoarele:
1. Este posibil investirea unei hotarari de o alta persoana in afara de creditor, fara a avea imputernicire din partea acestuia?
2. Daca acesta suma de 300 ron nu este rezultat dintr-o factura, ea mai poate fi recuperata de la debitor?
3. Sa trimit hotararea prin posta la acest executor???
Va multumesc anticipat de raspunsuri!!!
Executori Galati
Re: Executori Galati
Ceao,
In primul rand vreau sa-ti recomand sa contactezi debitorul si sa-l instiintezi despre hotararea din recurs, deoarece instantele trimit doar la creditori. Astfel, e posibil ca debitorul nici sa nu stie ca exista aceasta hotarare. Poate vrea sa o plateasca de buna voie si nu mai e nevoie de executare silita!
Acum, iti raspund la fiecare din cele 3 intrebari:
1. Nu! Doar creditorul sau o persoana imputernicita de acesta poate investi cu formula executorie o hotarare judecatoreasca.
2. Numai cheltuielile dovedite cu chitanta, facute in cadrul procesului de executare silita pot fi recuperate ca si cheltuieli de executare.
Nu este legal ca un executor sa-ti ceara bani fara a elibera factura si chitanta, sau macar chitanta, chiar daca se ocupa el de investire.
3. Se practica trimiterea prin posta a documentelor de acest fel, mai ales ca e vorba de timp si bani ( de drum, cazare etc ), dar personal nu-ti recomand, mai ales dupa cele enumerate mai sus.
Mai mult, am intrat pe site-ul Camerei Executorilor Judecatoresti de pe Langa Curtea de Apel Galati ( http://www.cejgalati.i8.com ) si nu am vazut nici un executor judecatoresc cu numele de Vasiliu!!!
Acum, decizia iti apartine! Eu iti urez bafta si sa ai ce recupera de la debitor... ca de multe ori...
P.S. Te rog sa mai postezi cum ai finalizat... m-ai facut curioasa.
In primul rand vreau sa-ti recomand sa contactezi debitorul si sa-l instiintezi despre hotararea din recurs, deoarece instantele trimit doar la creditori. Astfel, e posibil ca debitorul nici sa nu stie ca exista aceasta hotarare. Poate vrea sa o plateasca de buna voie si nu mai e nevoie de executare silita!

Acum, iti raspund la fiecare din cele 3 intrebari:
1. Nu! Doar creditorul sau o persoana imputernicita de acesta poate investi cu formula executorie o hotarare judecatoreasca.
2. Numai cheltuielile dovedite cu chitanta, facute in cadrul procesului de executare silita pot fi recuperate ca si cheltuieli de executare.
Nu este legal ca un executor sa-ti ceara bani fara a elibera factura si chitanta, sau macar chitanta, chiar daca se ocupa el de investire.
3. Se practica trimiterea prin posta a documentelor de acest fel, mai ales ca e vorba de timp si bani ( de drum, cazare etc ), dar personal nu-ti recomand, mai ales dupa cele enumerate mai sus.
Mai mult, am intrat pe site-ul Camerei Executorilor Judecatoresti de pe Langa Curtea de Apel Galati ( http://www.cejgalati.i8.com ) si nu am vazut nici un executor judecatoresc cu numele de Vasiliu!!!
Acum, decizia iti apartine! Eu iti urez bafta si sa ai ce recupera de la debitor... ca de multe ori...

P.S. Te rog sa mai postezi cum ai finalizat... m-ai facut curioasa.