Intrebare

Discutii privind litigiile de munca
Post Reply
maria89

Intrebare

Post by maria89 » 15 Jan 2010, 17:37

Va rog sa ma ajutati daca primesc somaj sau nu.Din octombrie anul 2008 sunt angajata la firma SC Sayfone2009 SRL , functia agent vanzari.Din octombrie si pana in august 2009 am fost pe perioada determina , din august si pina in noiembrie am fost pe nedeterminata ,la care din noiembrie m-a trecut pe perioada determinata pe 3 luni ......ca ,s-a facut trecerea de pe o firma pe alta....Din data de 4 ianuarie 2010 am fost anuntata ca nu mi se mai prelungeste contractul de munca.....in schimb vor sa aduca pe cineva in locul meu.Din cite am auzit .....nu poate angaja pe nimeni in locul meu timp de 6 luni daca mi se da somaj ,ceea ce angajatorul nu accepta sa imi de-a somaj.
Ce pot face?

Astept raspuns.

Multumesc

dana_lavinia

Re: Intrebare

Post by dana_lavinia » 20 Jan 2010, 10:29

Daca ati avut contract de munca pe perioada determinata, si acesta a expirat, angajatorul este liber sa aduca pe cine vrea in locul dumneavoastra. Acest lucru nu are nicio legatura cu acordarea sau neacordarea somajului catre dvs.
In ceea ce priveste acordarea somajului, trebuie vazut daca indepliniti stagiul de cotizare (minim 12 luni cu cim de 8 ore). Cel mai bine o sa va lamureasca cei de la AJOFM.

Post Reply