Declaratie renuntare la proprietate in divort

Familiei
Post Reply
wiz13

Declaratie renuntare la proprietate in divort

Post by wiz13 » 04 Jan 2005, 23:36

Sunt in fata unui divort iminent si ma lovesc de urmatoarea problema:
Eu ma aflu in strainatate iar sotia si copilul minor in tara.Am cazut de comun acord asupra tuturor problemelor legate de acest divort si as avea nevoie de un sfat privind formularea unei declaratii a sotiei mele de renuntare la dreptul de proprietate asupra imobilului in care locuim.Respectivul imobil a fost al parintilor mei si s-a dobandit prin act de vanzare cumparare in timpul casatoriei.Pretul real al tranzactiei a fost zero lei iar cel din acte in jurul unei valori de 35 mil lei.
Deci cum ar trebui sa sune aceasta declaratie si ce ar trebui sa contina pentru ca ulterior sa nu existe probleme nedorite.
Multumesc anticipat pentru orice ajutor.....

wittmann

Post by wittmann » 05 Jan 2005, 10:31

Din cate am inteles, nu s-a introdus inca o cerere de divort. Pana la ramanerea definitiva si irevocabila a unei hotarari de divort, ma tem ca sotia ta nu poate renunta la cota sa parte din bunurile comune.

attorneyatlaw

Post by attorneyatlaw » 05 Jan 2005, 12:08

Wittman are dreptate. Nu se pot da astfel de decalaratii caci ele ar aduce atingere comunitatii de bunuri a sotilor lucru care nu este permis, regimul comunitatii de bunuri este obligatoriu prin lege in tara noastra). Din acelasi motiv si donatia intre soti este esentialmente revocabila.

wiz13

Post by wiz13 » 05 Jan 2005, 22:04

Va multumesc mult...Alta solutie nu exista?

stefanmihaiv

Post by stefanmihaiv » 06 Jan 2005, 17:02

Ba da! Impacarea...

Lmihai

Post by Lmihai » 24 Feb 2005, 12:48

Dar daca sotia recunoaste printr-un inscris sub semnatura privata (act secret) faptul ca vanzarea a fost simulata, fiind in fapt o donatie facuta de socrii in beneficiul exclusiv al fiului lor? Ar putea un astfel de inscris sa fie valorificat ulterior in cadrul unui eventual partaj?

attorneyatlaw

Post by attorneyatlaw » 24 Feb 2005, 16:25

pai nu ca inscrisul secret trebuie sa fie exact acel contract de donatie si ar trebui sa fie autentic si mai ales facut in acelasi timp cu actul aparent.
De ce tot incerci sa faci manevre nelegale?
Dupa ce divortezi te duci frumos la notariat cu sotia de manuta si partajati prin buna intelegere asa cum vreti

Post Reply