"antecontract de munca"

Discutii privind litigiile de munca
Post Reply
croc

"antecontract de munca"

Post by croc » 24 Feb 2005, 11:22

ignorati forma, luati continutul!
am cazut de acord cu cu o persoana cu privire la angajarea sa in cadrul firmei noastre;
urmeaza sa demisioneze de la actualul loc de munca si, peste 15 zile, sa vina la mine;
el vrea sa fie sigur ca nu demisioneaza degeaba, eu vreau sa fiu sigura ca vine;
ce este de facut?

nu vreau contract individual de munca cu termen suspensiv!

EllaB

Post by EllaB » 24 Feb 2005, 12:44

Nu stiu daca ar mai exista vreo alta varianta in afara de incheierea unui contract de munca in care sa stipulezi ca activitatea va incepe la data de ....
Nu inteleg de ce nu vrei sa procedezi asa!

croc

Post by croc » 24 Feb 2005, 12:52

daca inchei cim cu termen suspensiv, in in cazul in care nu se prezinta la serviciu la data stabilita, ce fac?

EllaB

Post by EllaB » 24 Feb 2005, 13:01

Nu stiu daca ar mai exista vreo alta varianta in afara de incheierea unui contract de munca in care sa stipulezi ca activitatea va incepe la data de ....
Nu inteleg de ce nu vrei sa procedezi asa!

EllaB

Post by EllaB » 24 Feb 2005, 13:07

Poti insera o clauza cu daune-interese in functie de importanta postului pe care urmeaza sa-l ocupe viitorul salariat.
Sau daca nu se prezinta la servici la data indicata, se poate considera abatere disciplinara, si ii desfaci contractul de munca, tot cu daune-interese. Cred!? :(

croc

Post by croc » 24 Feb 2005, 13:15

din cauza asta nu vreau sa fac cim;
trebuie inregistrat, trebuie sa i-l desfac cu cercetare prealabila daca nu se prezinta, etc....

EllaB

Post by EllaB » 24 Feb 2005, 13:49

Din pacate, nu cunosc nici o alta modalitate de care sa te folosesti.

croc

Post by croc » 24 Feb 2005, 14:03

am facut o "amestecatura":
partile convin sa incheie din data de ___, cim pentru postul _____, cu urmatoarele caracteristici...........;
conventia este valabila din data de --- pana in data de -----.

nu-mi place ce a iesit, pentru urmatoarele ma voi mai gandi; :(

EllaB

Post by EllaB » 25 Feb 2005, 09:09

Si cum ai de gand se te asiguri ca el se va prezenta la serviciu la data respectiva? Care este sanctiunea nerespectarii clauzelor contractuale?

croc

Post by croc » 25 Feb 2005, 09:31

nici una; doar nu il voi da in judecata ca nu vrea sa vina la noi;
atat eu cat si el aveam nevoie de un minim de certitudine ca vine atunci cand a promis; in afara de asta eu mai aveam nevoie de un cadru pentru confidentialitate (ca ii dau acces la unele dintre materialele noastre-stiu ca as fi avut contractul de confidentialitate art. 17, parca); cu ocazia asta am efectuat si informarea initiala;
parca nu imi place totusi cum s-au omogenizat, voi mai lucra la ea!

norocel

Post by norocel » 25 Feb 2005, 09:45

Cred ca poti incheia un contract nenumit prin care ambele parti sa se oblige la incheierea contractului de munca in termenul si conditiile stabilite de comun acord, sub sanctiunea platii de daune interese cuantificate printr-o clauza penala.
Nu vad de ce nu ar fi posibil atat timp cat nu se incalca nici o dispoziti elegala imperativa.

croc

Post by croc » 25 Feb 2005, 09:56

nici eu nu vad de ce nu s-ar putea;
insa nu vreau asta!

teo

Post by teo » 25 Feb 2005, 10:01

io zic ca ai dpua variante:
1. inchei cu el azi un contract cu o fractiune de norma sa zicem de 2h, urmand ca prin un act aditional, dupa cele 15 zile sa-l modoifici la 8h
2.semnezi cu el contractul azi, si specifici ca isi va incepe activitatea la data de (dupa cele 15 zile)
nu uita, de la semnare ai termen de 20 zile pt a inregistra contractul la camera de munca.

croc

Post by croc » 25 Feb 2005, 10:06

varianta 1=trebuie sa platesc taxele aferente si nu-mi convine, nu se justifica aceasta cheltuiala;
varianta 2=contract cu termen suspensiv, am aratat de ce nu vreau;

teo

Post by teo » 25 Feb 2005, 10:16

cred ca ar trebui sa ai un regulament de ordine interioara si fisa postului, iar in aczul in care ai un cim(chiar si pe 2h) ele devin obligatorii pt angajat.

in ciuda taxelor tot cred ca ai o siguranta mai mare cu un CIM

Post Reply