As avea si eu nevoie de ceva informatii daca se poate.

Ce vreti sa mai vedeti pe acest sit?
Post Reply
salynul

As avea si eu nevoie de ceva informatii daca se poate.

Post by salynul » 12 Dec 2009, 21:27

Salut Ma numesc Alin si am o ceva probleme legate de copilul meu. O scurta poveste sa fie pe inteles este : am o fetita cu o fata care nu am avut acte in comun ce este in comun este doar copilul , eu nu sunt in tara fetita este la mine am obtinuto printr`o procura la notar , ce as putea sa fac sa imireobtin o procura pentru anul urmator deoarece nu pot veni in tara si mama fetitei nu este in tara si nu vrea sa imi mai dea o procura pentru anul 2010. Ce ar trebui sa fac sa pot sa stau legal in strainatate impreuna cu fetita mea.

angel

Re: As avea si eu nevoie de ceva informatii daca se poate.

Post by angel » 14 Dec 2009, 16:20

buna ziua!

inteleg caci mama minorei nu a fost sotia dvs. dar minora a fost recunoscuta de dvs?oficial ma refer, bineanteles.Adica, va poarta numele?

Ar fi 2 solutii(insaa stept rasp. dvs. cu privire la cele mentionate anterior, pentru a va putea lamuri mai bine):o alta procura din partea mamei, pe care de altfel se pare ca nu mai vrea sa va dea.
ori, investiti instanta cu o actiune ,incredintare minor.Daca veti avea o hotarare judecatoreasca care sa va fie favorabila,in ceea ce priveste incredintarea minorei, atunci daca va aflati in Spatiul UE, nu veti mai avea nevoie de procura.

salynul

Post by salynul » 15 Dec 2009, 22:18

Minora inca nu este pe numele meu sunt inca in proces de pentru trecere la nume , dar problema este pentru anul viitor incepand din ianuarie , procura mea va expira in 31 decembrie 2009 si de pe 2010 nu am nimica , si avocata pe care o am angajata ma cam amana... Eu de ce am nevoie deocamdata este de acea procura. Cum as putea sa o obtin daca mama nu vrea sa semneze. Va Multumesc

angel

Post by angel » 15 Dec 2009, 23:45

numai mama va poate da procura :sad: .legal dvs. nu sunteti inca tatal minorei pana ce nu aveti o hotarare def.si irevocabila.
dar daca sunteti in spatiul UE,puteti sta cu acea procura pana la definitivarea procesului,dar daca nu parasiti tara...pentru ca sunt slabe sanse sa va intrebe cineva(politia locala)daca procura dvs mai este valabila sau a expirat...numai daca mama minorei va face o sesizare in acest sens,veti avea probleme,in sensul ca va poate lua minora.

salynul

Post by salynul » 16 Dec 2009, 21:08

Daca as cere o acheta sociala , la domiciuliu nu as avea sanse sa obtin mai repede hotararea judecatoreasca precum mama fetitei nu este in Romania??

angel

Post by angel » 16 Dec 2009, 22:28

contactati-va avocatul din romania care se ocupa de acest proces.numai acesta va poate spune in ce faza procesuala sunteti, si...poate ca a cerut deja ancheta sociala....daca in cerere aveti si incredintare minor ,ancheta se dipune si din oficiu de catre instanta.

salynul

Post by salynul » 24 Dec 2009, 10:20

Tocmai ieri am spus la doamna avocat ca nu pot sa merg mai departe asa , mai exact trebuie sa-mi iau un nou avocat. Scumpul meu avocat a uitat sa ceara ancheta sociala... Va Multumesc pentru ajutor si va doresc sarbatori fericite si uncraciun plin de Bucurii

angel

Post by angel » 27 Dec 2009, 23:30

Multumesc frumos!
Sarbatori fericite si dvs si mult succes va doresc!

lidia sibiu

Post by lidia sibiu » 29 Dec 2009, 20:12

Salut tuturor,

nu stiu sigur daca am intrat bine pe acest forum dar s-ar putea sa ma poata ajuta cineva. Acum doi ani am cumparat o casa cu curte (185mp). Casa este intr-o curte comuna in care mai locuiesc alte 4 familii. Fostul proprietar al locuintei cumparate de mine si sotul meu a facut dezmembrarea terenului inainte sa vanda si potrivit ultimului CF vecinul care locuieste in spatele nostru are drept de servitute cu piciorul dar si cu masina. Acum avem o problema vrem sa ne separam de restul vecinilor, sa ne facem gard si poarta, intrucat noi avem deschidere la strada 2,90m. Pe partea stanga a casei, partea pe care ar trebui sa treaca vecinul din spate avem deschidere doar 3m si acolo este si singura intrare in locuinta cu scarile de acces care au o latime de 1,50 m. Daca noi facem gard ca sa ne ingradim proprietatea vecinul nu ar mai avea loc sa treaca pana in spate si cu masina, ci doar cu piciorul. Ce e de facut in aceasta situatie? Exista vreo sansa sa anulam dreptul de servitute cu masina sau trebuie sa ne stricam scarile si sa nu mai putem intra in casa nunmai sa ii dam vecinului dreptul sa treaca cu masina?
Mentionez faptul ca acum el trece jumatate pe la noi si jumatate pe terenul celorlalti vecini din cauza scarilor. Va rog sa imi dati un sfat. In ultimele 3 luni am fost calcati de hoti de trei ori. Vrem sa ne facem poarta noastra si sa ne punem un interfon.

Post Reply