Buna ziua
Aduc in atentia dvs. un fapt si va rog sa-mi spuneti daca se mai poate face ceva.
Tatal meu, care locuia in aceeasi curte cu fratele meu, a decedat acum o luna, in urma decesului am constatat ca el vaduse casa unei rude apropiate (cu uzufruct viager). Mentionez ca terenul era in indiviziune, si cei doi aveau fiecare act de proprietate asupra locuintelor. Am aflat de asemenea ca vanzarea a avut loc acum 4 ani cand tatal meu avea 80 ani iar eu eram numita curator pana la punerea sub interdictie pt ca el avea un comportament nefiresc. De asemeni este de adaugat faptul ca am aflat ca vanzarea a fost simulata iar casa vanduta sub valoarea ei. Va rog sa-mi raspundeti la cateva intrebari
1- putea vinde casa fara a mi se aduce la cunostinta avand in vedere calitatea mea de curator?
2- la varsta de 80 de ani nu trebuia asistat la vanzare? nu trebuia un certificat de la IML cum ca avea discernamant?
3- vanzarea casei implica si lucrurile sau numai imobilul propriu-zis?
Instrainarea casei inainte de deces
Re: Instrainarea casei inainte de deces
depinde ce scrie in contract.Daca sunt vandute si celelalte bunuri din imobil trebuie sa fie stipulat.
Re: Instrainarea casei inainte de deces
puteti incerca anularea absoluta a actului de vanzare-cumparare pt. motivele invocate de dvs .