Reabilitare de drept/judecatoreasca
Reabilitare de drept/judecatoreasca
Buna ziua,
As avea o intrebare. In cazul primirii unei pedepse de 1 an inchisoare in concurs cu una de 2 ani inchisoare, dar ambele suspendate conditionat la 2 ani fiecare si gratiate, ce fel de reabilitare opereaza?
Daca este cea de drept,conform art. 86 C.P., dar dupa trecerea celor 4 ani cazierul nu este curat, ce demersuri trebuiesc urmate?
Va multumesc anticipat.
Cu stima,
Octavia Moisil
As avea o intrebare. In cazul primirii unei pedepse de 1 an inchisoare in concurs cu una de 2 ani inchisoare, dar ambele suspendate conditionat la 2 ani fiecare si gratiate, ce fel de reabilitare opereaza?
Daca este cea de drept,conform art. 86 C.P., dar dupa trecerea celor 4 ani cazierul nu este curat, ce demersuri trebuiesc urmate?
Va multumesc anticipat.
Cu stima,
Octavia Moisil
Re: Reabilitare de drept/judecatoreasca
Depinde in ce judet esti. In unele parti e suficienta o cerere la cazier, in altele trebuie sa mergi in instanta.
Nu se pune problema unei reabilitari de drept. Aceasta opereaza doar in cazul condamnãrii la amendã sau la pedeapsa închisorii care nu depãseste un an, dacã în decurs de 3 ani condamnatul nu a sãvârsit nicio altã infractiune.
La dv se aplica regulile reabilitarii judecatoresti. Trebuie sa faceti cerere la judecatoria in a carei raza teritoriala domiciliati si sa cereti constatarea reabilitarii. Cu hotararea definitiva astfel dobandita, va duceti la politie sa va radieze din cazier condamnarile. Uneori se trimite direct de la instanta, dar eu sunt de principiul: ce-i facut cu mana ta, e bun facut
Atentie! Reabilitarea nu opreaza dupa 4 ani, ci 4 ani plus jumatate din durata pedepsei pronuntate.
La dv se aplica regulile reabilitarii judecatoresti. Trebuie sa faceti cerere la judecatoria in a carei raza teritoriala domiciliati si sa cereti constatarea reabilitarii. Cu hotararea definitiva astfel dobandita, va duceti la politie sa va radieze din cazier condamnarile. Uneori se trimite direct de la instanta, dar eu sunt de principiul: ce-i facut cu mana ta, e bun facut

Atentie! Reabilitarea nu opreaza dupa 4 ani, ci 4 ani plus jumatate din durata pedepsei pronuntate.

multumesc mult de tot de raspunsuri
o seara faina

o seara faina

Wittman, dorm in papuci
Mersi de atentionare.
Intradevar, am citit cu ochii din ceafa. Am vazut acolo 1 an inchisoare, 2 ani inchisoare...mai departe nu am mai percutat.
Asa e...in cazul suspendarii opereaza reabilitarea de drept. Asa-mi trebuie daca postez la ore d'astea.
Citesc numai pe langa.
Oricum , faceti cererea de care v-am spus ca sa se radieze din cazier. In caz contrar, si peste 5 ani tot despre asta o sa intrebati.
PS: Wittman cand iti pui la semnatura chestia aia smechera de imi arata Ip-ul? Era super adevarata!

Asa e...in cazul suspendarii opereaza reabilitarea de drept. Asa-mi trebuie daca postez la ore d'astea.

Oricum , faceti cererea de care v-am spus ca sa se radieze din cazier. In caz contrar, si peste 5 ani tot despre asta o sa intrebati.
PS: Wittman cand iti pui la semnatura chestia aia smechera de imi arata Ip-ul? Era super adevarata!
Se pare ca noul site nu mai permite codul respectiv.seiza wrote:
Vai ce rau imi pare! Nu pot dormi din cauza asta..ce ma fac? 

ei te Ursu...
exista o solutie...
daca nu poti sa dormi din cauza lu Wittmann...
pai .. doarme cu Wittmann..

exista o solutie...

daca nu poti sa dormi din cauza lu Wittmann...
pai .. doarme cu Wittmann..

Si daca da dependenta, ce ma fac? Apoi nu mai pot dormi deloc singura...Nasol...nu stiu...tre sa ma mai gandesc...
pana cand nu incerci nu poti sa stii...
si dependenta?? nu cred...
dar nasol daca se intampla...
asa...
hai mai bine sa ne gandim....
totusi.. nu se poate repara semnatura???

si dependenta?? nu cred...
dar nasol daca se intampla...
asa...
hai mai bine sa ne gandim....
totusi.. nu se poate repara semnatura???

Hmm..acu' ai vrea sa auzi ca am incercat..si ca e asa cum spun, nu?