concediere nemotivata, zic eu.

Discutii privind litigiile de munca
Post Reply
gavros

concediere nemotivata, zic eu.

Post by gavros » 21 Nov 2009, 16:12

Pe data de 12 octombrie, m-am angajat la o firma cu CM ,unde existau cam 10-12 angajati. La 2 zile dupa angajare am fost agresat fizic de un ncolegn{x}.Motivul? Nu i-am raspuns cand m-a strigat "ba"de cateva ori. Am instiintat seful de echipa despre incident si acesta mi-a explicat nsecn k mai toti angajatii sunt noi si k nvrea sa-i vada cum lucreazan. nu mi-a spus nimik referitor la problema mea. O saptamana mai tarziu am avut o altercatie cu un alt ncolegn{y}, care tot facea glume pe seama mea. Ajunsesem la exasperare, nu ii mai puteam suporta ntratamentuln k sa-i spun asa si m-am certat cu el. Saptamana trecuta, am avut o discutie aprinsa cu nxn, in care am primit si amenintari cu bataia [d parca am fi pe maidan sau cine stie unde]. La toate incidentele au existat desigur martori, insa nimeni nu a spus nimik. Azi [21.11.09], seful de echipa, m-a anuntat k sunt concediat p motiv k EU nu m-a inteleg cu , colegii. Mi-a adus la cunostinta faptul k el a discutat cu cativa dintre angajati [ intre timp au fost concediati unii dintre ei, culmea chiar cei care practic munceau fara motive logice sau legale] si k toti au avut de spus despre mine doar lucruri rele[colegi cu care eu m-am inteles f bine]. In final mi-a spus sa vin la lichidare, sa-mi semnez demisia si sa imi desfaca contractul de munca. Este legal cum procedeaza patronul firmei? Nu trebuia sa primesc vreo instiintare scrisa, in care sa se precizeze motivul clar pentru care sunt concediat? Sau asa se procedeaza in ziua de azi. Nu ar trebui efectuata o ancheta de vreun fel? Ce sa mai vb... e aproape sf de an, vin sarbatorile si eu am ramas fara job din cauza k nu ma inteleg cu niste artagosi . :(

dusterXXX

Post by dusterXXX » 21 Nov 2009, 16:20

"In final mi-a spus sa vin la lichidare, sa-mi semnez demisia si sa imi desfaca contractul de munca"

patronul vrea să-ţi dai singur demisia, prin urmare nu eşti încă concediat (dacă îţi desface cim unilateral, atunci trebuie nişte hârtii, nu e chiar aşa de simplu pentru angajator.)

tu du-te în continuare la muncă, fă-ţi treaba, nu te mai certa cu nimeni şi nu-ţi da demisia.

dusterXXX

Post by dusterXXX » 21 Nov 2009, 16:20

"In final mi-a spus sa vin la lichidare, sa-mi semnez demisia si sa imi desfaca contractul de munca"

patronul vrea să-ţi dai singur demisia, prin urmare nu eşti încă concediat (dacă îţi desface cim unilateral, atunci trebuie nişte hârtii, nu e chiar aşa de simplu pentru angajator.)

tu du-te în continuare la muncă, fă-ţi treaba, nu te mai certa cu nimeni şi nu-ţi da demisia.

gavros

Post by gavros » 21 Nov 2009, 16:28

dusterXXX wrote:"In final mi-a spus sa vin la lichidare, sa-mi semnez demisia si sa imi desfaca contractul de munca"

nu nu nu, chestia e k seful de echipa mi-a spus clar sa vin la lichidare si etc. Conteaza cumva faptul k am CIM pe perioada d 3 luni?

dusterXXX

Post by dusterXXX » 21 Nov 2009, 16:46

dusterXXX

Post by dusterXXX » 21 Nov 2009, 16:49

nu ştiu de ce s-a dus de 3 ori mesajul meu, ...

dacă ai cim pe perioadă determinată (de 3 luni, deşi m-aş mira) atunci, când această perioadă expiră, cim-ul nu se va ma prelungi, dacă aşa vrea angajatorul; ca urmare cim-ul va înceta de drept şi nu ai ce să mai faci.

dusterXXX

Post by dusterXXX » 21 Nov 2009, 16:49

nu ştiu de ce s-a dus de 3 ori mesajul meu, ...

dacă ai cim pe perioadă determinată (de 3 luni, deşi m-aş mira) atunci, când această perioadă expiră, cim-ul nu se va ma prelungi, dacă aşa vrea angajatorul; ca urmare cim-ul va înceta de drept şi nu ai ce să mai faci.

gavros

Post by gavros » 21 Nov 2009, 17:03

acum nu mai are rost sa discut subiectul. sunt totusi deranjat de felul in care am fost tratat stii.. fara drept de apel. :(

dusterXXX

Post by dusterXXX » 21 Nov 2009, 17:12

aşa-i. dar ştii care este motivaţia angajatorului?
e una simplă: la vremuri de criză economică, îşi permite să aleagă între 10 candidaţi - că sunt destui în căutare de muncă - şi să angajeze pe cel care poate lucra până îi ies ochii din cap, şi pentru foarte puţini bani.
sper că starea aceasta de criză economică să nu degenereze într-una socială sau - vai! - alimentară.

gavros

Re: concediere nemotivata, zic eu.

Post by gavros » 26 Jan 2010, 21:34

Astazi 26-01-2010 am primit scrisoare d instiintare d la anofm (d unde luam somaj) in care m-i s-e spune k in luna nov 2009 am lucrat cu contract, moment din care m-i se opreste ajutorul d somaj. Intradevar eu am semnat un contract cam p 13-14 oct. 2009(data semnarii nu e scrisa p contract) , iar acest contract a fost inregistrat p 5 nov. 2009 si inmanat mie p 18-19 nov, cateva zile mai tarziu urmand sa fiu dat afara. Nu am crezut k a fost inregistrat p bune. Acum eu trebuie sa platesc inapoi banii luati k ajutor d la stat. credeam k trebuie sa m-i se dea o foaie ceva de la nenorocitul d patron , k sa ma duc cu ea la anofm. Ceva... Precizez k p 7 dec am semnat demisia ( fortzat de imprejurari) dar pentru rezilierea contractului nu am primit vreo instiintzare.

dusterXXX

Post by dusterXXX » 27 Jan 2010, 16:09

pă cum puii mei luai şomaj, dacă tu ţi-ai dat demisia? io nu mai pricep despre ce vorbim: "am semnat demisia" respectiv "anofm (d unde luam somaj".
demisia nu duce înspre şomaj, ci doar datul afară pe 65/1 parcă din CM. oare s-a schimbat?

gavros

Post by gavros » 27 Jan 2010, 18:26

eram in somaj din iulie. patronul d la firma asta s-a dovedit k imi inregistrase contractul d munk. si deci eu trebuia sa-mi semnez demisia.

DevilMean

Post by DevilMean » 27 Jan 2010, 22:27

Atunci da, pentru ca, cand desfaci un contract de munca fie prin demisie fie prin concediere, ajofm este anuntata de starea ta.

Totusi, eu sunt prea obosit acum, dar nu stiu daca ai scris mai sus, patronul tau fiind cel care trebuie sa duca contractele de munca pentru a fi inregistrate, normal somajul tau trebuia intrerupt din acea data, tu urmand sa primesti restul de luni din somaj (daca mai exista intarzierea aceea de 2 luni, adica in septembrie primeai pentru iulie)
Poate ne lamureste un coleg forumist in legatura cu asta.
Dreptul muncii nu este chiar punctul meu forte.

Post Reply