pot fi concediata?

Discutii privind litigiile de munca
Post Reply
cosmina27

pot fi concediata?

Post by cosmina27 » 20 Nov 2009, 11:39

Problema mea consta in faptul ca pana in luna decembrie voi fi in concediu de ingrijire copil urmand ca apoi sa imi reiau activitatea profesionala la fostul loc de munca. In acelasi timp, se aude ca se vor face concedieri si o restrangere a activitatii in lunile urmatoare. Aceasta fiind situatia, as vrea sa stiu daca risc sa fiu data afara sau daca nu cumva faptul ca vin din concediu de ingrijire copil ma protejeaza si daca da, in ce masura. Va multumesc frumos!

dusterXXX

Post by dusterXXX » 20 Nov 2009, 11:57

o scurtă indicaţie:
trebuie să te ia la loc, dar după aceea te poate da lejer afară.

Pe scurt, legea spune ca puteti reveni, adica angajatorul nu refuza revenirea dvs. si este obligat sa faca reluarea activitatii. Dar dupa ce ati reluat activitatea nu este nici-o reglemntarea care sa-i impuna sa si continue activitatea cu dvs, el are voie sa desfiinteze acel post.
Postul avea voie sa-l desfiinteze mai demult chiar cand erati in CIC, doar contractul dvs ed munca nu ar fi avut voie sa-l inchida cat timp era suspendat de CIC. Va poate da preaviz de concediere in mod legal incepand cu data inceperii activitatii si nu aveti nici-o lege prin care sa puteti sa anulati o astfel de concdeiere daca se respecta toate formele si obligatiile de concediere. Cel mult puteti profita de un concediu medical, daca aveti probleme dvs sau copilul, medical care suspenda perioada de preaviz

Post Reply