teren agricol

Discutii privind procedura civila
Post Reply
mac_3

teren agricol

Post by mac_3 » 10 Nov 2009, 15:44

Buna ziua tuturor !
As dori sa ma indrumati in urmatoarea problema:
Am un teren la tara, eu fiind din Bucuresti, si nu pot afla ce asociatie agricola il foloseste.Am fost la inginerul primariei din comuna si nu poate sa-si faca timp sa se deplaseze cu mine la acest teren.In comuna sunt trei asociatii si fiecare imi da acelasi raspuns: "Nu este in zona mea de lucru !!! Dute la celelalte asociatii ."
Va rog, spuneti-mi ce trebuie sa fac?
Multumesc anticipat !

mac_3

Post by mac_3 » 11 Nov 2009, 08:26

Ajutooooooor !
Doresc un sfat !

vulpacris

Post by vulpacris » 11 Nov 2009, 16:31

In primul rand, faceti o cerere de genul:

"Domnule presedinte,

Subsemnatul .........., domiciliat in Bucuresti, str. ..., nr. ..., sector ...., proprietarul terenului agricol in suprafata de ...., situat in Tarla nr. ..., Parcela nr. ..., din raza comunei ..., in temeiul (Titlului de proprietate nr. ... sau, Certificat de mostenitor ... sau, act partaj voluntar ..., etc.) va rog sa-mi comunicati daca asociatia al carei presedinte sunteti exploateaza acest teren, si in temeiul carui contract de arenda, neavand cunostinta sa fi semnat un astfel de document prin care sa arendez terenul proprietatea mea acestei asociatii.

Prin prezenta va comunic faptul ca, in cazul in care nu voi primi un raspuns in scris din partea dvs.in termen de 30 de zile , ma voi vedea obligat sa ma adesez organelor in drept pentru a fi identificata asociatia care si-a permis sa ma tulbure in proprietate, pentru a fi luate toate masurile legale necesare pentru pedepsirea celor raspunzatori pentru savarsirea acestei infractiuni.

Asigurandu-va de intreaga mea consideratie,

Data: ... Numele .......
"

Trimiteti prin scrisoare recomandata aceasta cerere la fiecare dintre cele trei asociatii sau, si mai bine, prin intermediul biroul unui executor judecatoresc.

In acelasi timp formulati o cerere si catre primaria comunei, transmisa pe aceeasi cale, prin care cereti sa vi se comunice daca terenul proprietatea dvs. figureaza in evidentele primariei ca si fiind in exploatarea uneia dintre cele trei asociatii constituite in comuna, si actul juridic in temeiul caruia aceasta a facut inregistrarea.

:cafea:

mac_3

Post by mac_3 » 16 Nov 2009, 09:05

Va multumesc din inima !!!
Sa auzim numai de bine !

mac_3

Re: teren agricol

Post by mac_3 » 28 Dec 2009, 14:24

Buna ziua !
Sper ca ati fost cuminti si Mosul a venit la fiecare dintre voi cu darurile pe care le-ati dorit.
Anul ce vine sa va gaseasca sanatosi si sa va aduca multa putere de munca si indeplinirea tuturor dorintelor.LA MULTI ANI !
Referitor la problema mea, va aduc la cunostinta ca atat cele trei asociatii agricole cat si primaria nu mi-au trimis niciun raspuns.
Va rog sa-mi spuneti care este urmatorul pas pe care trebuie sa-l fac ?Nu doresc sa ajung la instantele judecatoresti,deocamdata. Sper ca intelegeti de ce ! Exista alte institutii in afara celei mentionate mai sus, unde pot depune aceasta plangere, sesizare...? Nici nu mai stiu cum sa o denumesc !
Va multumesc pentru ajutorul acordat si pe care sunt convins ca-l voi avea si in continuare, pentru a putea iesi din acest "labirint" .
Cu deosebit respect ...

vulpacris

Post by vulpacris » 29 Dec 2009, 01:21

La multi ani !

Acum aveti mai multe alternative.

Prima - puteti face o plangere penala la postul de politie din comuna dar, asa cum se intampla de obicei, seful de post este prieten cu dom' primar, nu veti avea nici un raspuns pozitiv.

A doua - faceti plangerea penala direct la parchetul de pe langa judecatoria in a carei circumscriptie se gaseste comuna respectiva.

A treia - faceti plangere la prefectura judetului cu privire la refuzul primariei de a va raspunde in termenul legal la cererea dvs., si cereti sa fie obligat primarul sa respecte legea.

Mai era si a patra - de a cere in justitie obligarea primariei sa va raspunda la cererea formulata si sa va dea relatiile respective.

:cafea:

mac_3

Post by mac_3 » 29 Dec 2009, 10:16

Va multumesc din inima !
Sincer, ma asteptam sa nu-mi raspunda niciunul dintre ei, deoarece stiu cum s-au comportat cu tatal meu, atunci cand traia .(ma refer la cei din primarie)
Voi urma toti pasii necesari, dar voi incepe prima data cu prefectura, dupa care cu sectia de politie din comuna si voi termina cu plangere penala la parchetul de pe langa judecatoria Ilfov.Asta, pentru ca sa am toti pasii facuti atunci cand voi face plangerea.
Va voi tine la curent si promit ca o sa va informez cu fiecare miscare a mea si raspuns pe care o sa-l primesc din partea acestor institutii.
Cu sinceritate si respect, al dumneavoastra mac_3
LA MULTI ANI !

Post Reply