Procesul civil pentru recalcularea pensiei de intretinere a inceput in august 2004, fara stirea mea, la fel ca procesul de divort, desfasurat cu cateva luni mai inainte. Aveam calitatea de parte parata si datorita falselor declaratii ale reclamantei, am fost citat cu rea credinta in Romania, aflandu-ma in strainatate legal. Procesul sa judecat in lipsa mea, pe baza a doua inscrisuri (fotocopii) prezentate de catre reclamanta:
1. o comunicare de prelungirea contractului meu de munca din strainatate, datata februarie 2004, fara numarul si fara stampila de inregistrare de la Fortele de Munca, dar si fara semnatura mea de acceptarea prelungirii.
2. o copie de chitanta, precum ca eu as fi primit salariului ..... pe luna ianuarie 2004, dar fara semnatura mea de primirea banilor.
Nici un act care sa demonstreze venitul mediu pe 6 luni. Partea reclamanta cistiga procesul. Se hotaraste marirea pensiei de circa 12 ori. Eu nu am stiu absolut nimic.
In toti acesti 5 ani, partea reclamanta mentine in absolut secret existenta hotararilor de divort si a celei ulterioare de marirea pensiei, primind de la mine, inca din momentul plecarii mele in strainatate (cu mult inainte de divortul din 2004), o suma lunara de 8 ori mai mare ca pensia stabilita ulterior la acel divort in martie 2004. De divort aflu din intamplare in 2006, hotararea de divort fiind unica hotarare ce am cunoscut eu pana astazi. Acum in noiembrie 2009, partea reclamanta scoate la lumina aceasta hotarare de marire, direct printr-o plangere penala la politie (pentru ca vreau sa deschid partajul), si-mi cere o diferenta de pensie pe toti acesti 5 ani. Nu mi se pare corect sa platesc acum o diferenta, sau, ca incepand de acum sa platesc o pensie recalculata pe baza unui supus venit de acum 5 ani. Am facut recurs care sa admis spre judecare. Probabil ca se va desfiinta sentinta de marire din decembrie 2004 si se va dispune sa se judece din nou corect.
Se va judeca pe baza acelorasi inscrisuri, de atunci?
Cum se va stabili cuantumul pensiei?
Dupa rejudecare, va trebui sa platesc retroactiv?
Partea reclamanta nici atunci si nici acum nu are cum demonstra originea fotocopiilor. Nu au existat actele originale. Cum as putea determina instanta sa-i ceara reclamantei sa prezinte documentele originale de pe care a facut fotocopiile? Eu nu pot demonstra ca actele acelea nu au existat, cu alte acte reale din acea perioada (ianuarie-august 2004), pentru ca documentele contabile reale nu mai exista (nici firma respectiva nu mai lucreaza din 2007). Exista vreo alta alternativa la alternativa de rejudecarea procesului pe baza actelor de atunci? Un proces nou pe baza actelor actuale, de exemplu, cu plata pensiei marite incepand de acum.
recurs recalculare pensie