Contract constructie. clauze incalcate

Discutii privind procedura civila
Post Reply
Alex5

Contract constructie. clauze incalcate

Post by Alex5 » 09 Nov 2009, 16:49

Buna ziua.

Am un contract de constructie a unui apartament cu o firma.
Aproape au terminat finisajele. M-am apucat sa verific (poate cam tarziu, e adevarat) daca au respectat dimensiunile.
Si am descoperit ca am camerele cu in jur de 2-3 cm mai mici (atat pe lungime cat si pe latime). Asta poate sa se datoreze unor lucruri ca :
- pereti interiori mai grosi decat trebuia
- strat de tencuiala
- faianta de pe pereti (in baie, bucatarie)
- masuratori facute prost
In contract se specifica ca apartamentul are in total 84 m2 suprafata utila, si un pret fix in Euro (nu exista referiri la pret/m2)
Facand o socoteala pe dimensiunile gasite de mine, per total rezulta o pierdere de aproximativ 2 m2 din suprafata utila.

In plus, in legea locuintei 114/1996, era specificat o inaltime minima de 255 cm a camerei; Inaltimea camerelor mele este cam de 250 cm

Am dreptate sau aberez ? sunt acei 2-3 cm lipsa / latime (lungime) camere un motiv legal suficient de solid ?
Pot sa obtin usor cel putin o reducere a pretului proportional cu cei 2m2 pierduti sin suprafata utila ? Este un caz in care am sanse mari (in cazul in care ajung in instanta ) si suficient de simplu (tinand cont ca probabil in cel mai bun caz castig cam 1600 Euro) ?
Ar mai fi si alte lucruri care nu sunt in regula (ex : pereti strambi)

Care ar fi pasii de urmat ?

Multumesc,

Alex

observer

Post by observer » 09 Nov 2009, 20:48

Aveai ruleta omologata si verificate metrologic?

Alex5

Post by Alex5 » 09 Nov 2009, 23:10

ruleta e buna, hai sa plecam de la premiza ca masuratorile mele sunt corecte (oricum ma mai duc inca o data pe acolo sa verific)

la nevoie cumpar si o ruleta omologata si verificate metrologic (daca se gaseste asa ceva). cum ma ajuta asta mai departe ?

johei

Post by johei » 10 Nov 2009, 00:37

o lipsa de 2-3 cm pe camera nu cred ca pot aduce ceva in instanta..
Insa peretii strambi da!

Alex5

Post by Alex5 » 10 Nov 2009, 08:27

Johei wrote:o lipsa de 2-3 cm pe camera nu cred ca pot aduce ceva in instanta..
Insa peretii strambi da!
chiar daca asta, per total, duce la o lipsa de 2m2 din suprafata utila specificata in contract ? mi se pare ceva mai usor de demonstrat decat faptul ca un perete e un pic stramb.
trebuie sa-mi angajez si un expert in constructii, care sa faca vreo expertiza ?

Post Reply