novatie versus transfer de afacere

Discutii privind raporturile de Drept Comercial
Post Reply
Luiza

novatie versus transfer de afacere

Post by Luiza » 09 Nov 2009, 13:34

Buna ziua,

Ma puteti ajuta sa inteleg care este diferenta intre o novatie si un transfer de afacere?
am urmatoarea situatie : am un contract incheiat cu un beneficiar pentru prestari servicii si am fost solicitati sa ne exprimam acordul pentru novarea contractului catre un al beneficiar. Nimic neobisnuit in afara faptului ca nu suntem de acord cu noul beneficiar. In urma adresei noastre de refuz, primim de la noul beneficar o copie a unui contract de transfer afacere si un mail prin care ne da instructiuni privind modul de facturare.
Motivul pentru care nu acceptam noul beneficiar este ca nu prezinta incredere din punct de vedere al platii si al corectitudinii contractuale. Mai mult, conditiile contractuale legate de pret si modalitate de plata erau strict oferite vechiului beneficiar.
In contractul nostru era specificat ca nu se pot cesiona drepturile sau obligatiile contractuale fara acordul scris al celeilalte parti. Procedura respectata in sensul ca ni s-a cerut acordul, dar fara a-l avea in mod expres ( scris sau verbal) ei deja au trecut la realizarea novatiei sau mai bine zis au incheiat acel contract de transfer afacere.

Revenind la problema mea, as vrea sa inteleg ce inseamna de fapt si ce implicatii are acest contract de transfer afacere incheiat intre beneficarul de drept al contractului meu si acest nou beneficiar.

Va multumesc.

Post Reply