sanctionare de doua ori pentru aceeasi contraventie

Discutii privind Contenciosul Administrativ
Post Reply
chimera

sanctionare de doua ori pentru aceeasi contraventie

Post by chimera » 08 Nov 2009, 10:37

In primavara am fost sanctionat pentru nedepunerea unor declaratii fiscale, tot nu le-am depus asa ca acum am primit un nou proces verbal pentru nedepunerea acelorasi declaratii. Pot fi sanctionat de 2 ori pentru aceeasi contraventie daca ea este continua?

razman

Post by razman » 08 Nov 2009, 11:50

Conform CPF art.219 constituie contraventie nedepunerea la termenele prevazute de lege a declaratiilor fiscale. Prin urmare numai nedepunerea la termen se poate sanctiona, or termenul pentru depunerea acelei declaratii (pe luna x, pe trimestrul x, pe semestrul x ,pe anul x) este unul singur ...pana la data de x a anului urmator , sau pana la data x a lunii urmatoare perioadei de raportare/declarare. De altfel exista si un principiu ,, non bis in idemnn.
Pe de alta parte, conform aceluiasi CPF, nedepunerea la termen a declaratiei, da drept organului fiscal stabilirea din oficiu a impozitelor, taxelor, contributiilor si a altor sume datorate bugetului general consolidat. Stabilirea din oficiu a obligatiilor fiscale nu se poate face insa inainte de 15 zile de la instiintarea contribuabilului privind depasirea termenului legal de depunere a declaratiei fiscale. Asa ca, sfatul meu, fa bine si depune, daca nu i prea tarziu deja.

MataHari

Post by MataHari » 08 Nov 2009, 21:09

Despre care declaratii e vorba ?
Oricum, constatarea contraventiei se face in termen de 6 luni de la savarsire, altfel se prescrie dreptul organului fiscal de a o constata si mai ales sanctiona.
Asadar contesta la organul fiscal emitent al pv, in scris procesul de constatare a contraventiei si mai ales invoca prescriptia. Nu au ce sa iti faca, mai ales daca deja te-au sanctionat odata in termen pentru nedepunere. Bafta !

Post Reply