Recurs casare pt viciu de procedura

Discutii privind procedura civila
Post Reply
stella_gruia

Recurs casare pt viciu de procedura

Post by stella_gruia » 27 Oct 2009, 21:47

Buna seara,
As dori o sugestie in legatura cu o actiune de recurs prin care am solicitat casarea unei sentinte pe baza art . 105 pct. 2 şi art. 107
Problema este ca fiind parte la un proces in calitate de parat, reclamantii au indicat gresit adresa de domiciliu cat si o greseala de nume intr-un proces in care au existat mai multi parati; practic instanta nu a sesizat ca eu nu am fost citat la sedintele de judecata, nu mi-a trimis citatie iar in final a pronuntat o sentinta de care am luat cunostinta indirect pentru ca nu mi-a fost comunicata la adresa de domiciliu (reclamantii mi-au indicat gresit adresa, lucru care se pare ca nu a fost remediat pe parcurs)
Practic sunt in siruatia in care nu am fost citat, nu mi s-a comunicat actiunea de chemare in judecata si motivele, nu mi s-a comunicat sentinta
Am facut recurs, dar nu am primit citatie; tot in mod indirect am aflat data la care a fost stabilita prima sedinta, de la un alt parat de acelasi rang; acesta mi-a spus ca in dosar apare citarea mea la aceeasi adresa gresita
As vrea sa intreb cum sugerati ca ar fi mai portivit pentru mine, ca sa am sansele maxime sa mi se admita recursul: sa ma presint la prima infatisare si sa arat ca nu am fost citat nici de data aceasta la adresa corecta, sau sa se prezinte persoana care m-a informat de data sedintei si sa invoce lipsa de indeplinire a procedurii pt ca nu mi s-a trimis citatie la adresa corecta, cu toate ca am insistat in motivarea recursului pe aceasta greseala indicand adresa corecta, iar citatia tot la adresa gresita s-a trimis, astfel ca lipsa de procedura ar fi si mai evidenta. Practic nu am primit citatie nici de data aceasta si logic ar fi fost sa fiu citat la adresa reala, pe care am indicat-o in cererea de recurs
multumesc anticipat pt orice raspuns avizat

kynes

Post by kynes » 27 Oct 2009, 21:53

Te duci tu si zici ca ai fost citat aiurea (sper ca ai si o dovada ca locuiesti altundeva) si ceri casarea cu trimitere spre rejudecare. Foarte simplu. Ce atatea balarii de subterfugii?

stella_gruia

Post by stella_gruia » 28 Oct 2009, 05:15

kynes wrote:Te duci tu si zici ca ai fost citat aiurea (sper ca ai si o dovada ca locuiesti altundeva) si ceri casarea cu trimitere spre rejudecare. Foarte simplu. Ce atatea balarii de subterfugii?
OK, Multumesc. Dovada ar fi o copie a cartii de identitate, de acolo se vede foarte clar adresa mea de domiciliu si o pot compara cu cea unde am fost citat

kynes

Post by kynes » 28 Oct 2009, 10:26

E beton. Ai sanse maxime.
Succes!

Post Reply