Cautand raspunsuri la intrebarile mele, am gasit acest site si dupa ce am citit anumite subiecte, m-am inscris fara sa ezit...in concluzie, povestea mea arata asa: de 3 ani sunt in Italia, de un an si jum.mi-am adus si fiica , acum eleva la un liceu din Firenze .Ea face 18 ani in ianuarie 2010. Sunt casatorita de 20 de ani si sotul a ramas in Romania , figurez inca casatorita , fapt ce mi-a creat probleme la legalizarea sederii in Italia (statutul familial) si am pierdut multe drepturi (compensatii) in statul de plata. Intrebarea mea este daca acum pot intenta divortul sau ar fi mai bine sa astept ca fiica mea sa implineasca 18 ani? Dat fiind faptul ca ea studiaza in Italia si locuieste cu mine se va pune problema de o incredintare dupa divort? Apartamentul, proprietate personala , bun comun detinut de amandoi , poate fi vandut fiicei noastre dupa ce face 18 ani, eliminand varianta de partaj? Daca a implinit 18 ani si studiaza , poate beneficia de pensie alimentara ? ...Dupa cum vedeti , am multe intrebari si m-as simti mai mult decat onorata pentru orice sfat ,pentru orice lamurire primita.
Multumesc anticipat
divort
Re: divort
Eu zic ca e mai intelept sa astepti pana ce fiica ta va fi majora, e mai simplu divortul si nu se mai pune problema incredintarii minorului.
Fiica ta poate beneficia de pensie alimentara pana la terminarea studiilor, inclusiv a universitatii, dar trebuie sa ceara prin instanta acordarea ei.
Apartamentul poate fi trecut pe numele ei daca veti cadea la un acord in aceasta privinta, nu neaparat prin vanzare cumparare.
Fiica ta poate beneficia de pensie alimentara pana la terminarea studiilor, inclusiv a universitatii, dar trebuie sa ceara prin instanta acordarea ei.
Apartamentul poate fi trecut pe numele ei daca veti cadea la un acord in aceasta privinta, nu neaparat prin vanzare cumparare.
Re: divort
tinand cont de varsta fiicei dvs., instanta o audiaza cu privire la incredintare. mai exact o intreaba cu care din parinti doreste sa locuiasca...si ma gandesc ca va spune caci cu dvs.,tinand cont de imprejurarile prezentate...deci, in eventualitatea unui divort, posibilitatea ca fiica sa-i fie incredintata tatalui este f. putin probabila...se urmareste interesul minorului,ori fiica este la studii in Italia, instanta va tine cont si de acest aspect.vega09 wrote:Cautand raspunsuri la intrebarile mele, am gasit acest site si dupa ce am citit anumite subiecte, m-am inscris fara sa ezit...in concluzie, povestea mea arata asa: de 3 ani sunt in Italia, de un an si jum.mi-am adus si fiica , acum eleva la un liceu din Firenze .Ea face 18 ani in ianuarie 2010. Sunt casatorita de 20 de ani si sotul a ramas in Romania , figurez inca casatorita , fapt ce mi-a creat probleme la legalizarea sederii in Italia (statutul familial) si am pierdut multe drepturi (compensatii) in statul de plata. Intrebarea mea este daca acum pot intenta divortul sau ar fi mai bine sa astept ca fiica mea sa implineasca 18 ani? Dat fiind faptul ca ea studiaza in Italia si locuieste cu mine se va pune problema de o incredintare dupa divort? Apartamentul, proprietate personala , bun comun detinut de amandoi , poate fi vandut fiicei noastre dupa ce face 18 ani, eliminand varianta de partaj? Daca a implinit 18 ani si studiaza , poate beneficia de pensie alimentara ? ...Dupa cum vedeti , am multe intrebari si m-as simti mai mult decat onorata pentru orice sfat ,pentru orice lamurire primita.
Multumesc anticipat
Deci, problema incredintarii minorului se pune intotdeauna la desfacerea casatoriei.
tinand cont de durata unui astfel de proces, care presupune si deplasarea fiicei dvs. in tara sau comisie rogatorie, poate dura 1 an...si atunci asa cum a zis si colegul meu, este mai intelept sa mai asteptati putin si nu va mai fi nevoie de o incredintare minor ci numai de desfacerea casatoriei in speta dvs...
cu privire la apratamnetul bun comun...v-a raspuns colegul.Eu vin cu o completare, in sensul ca puteti avea actiune desfacere a casatoriei si partaj, ori doar de desfacere a casatoriei si sa ramaneti in comuniune de bunuri...sau sa faceti un partaj voluntar intre timp...in oricare din situatiile prezentate puteti "sa lasati"apartamentul fiicei dvs., daca tatal va fi de acord, daca nu, ai puteti "lasa" doar partea dvs de 1/2.
cu privire la pensia de intretinere aceasta i se acorda pe timpul studiilor insa nu mai tarziu de implinrea varstei de 26 ani.