divort dintre un cetatean roman si un strain

Familiei
Post Reply
agkt

divort dintre un cetatean roman si un strain

Post by agkt » 18 Sep 2009, 10:13

buna ziua
ma numesc anca sunt casatorita cu un cetatean algerian de 6 ani, casatoria s a incheiat in Romania, iar din aceasta casatorie a rezultat un copil de 4 ani.
doresc sa divortez de sotul meu deoarece nu ne intelegem. el si a depus actele pentru stabilirea domiciliului in Romania si doreste sa isi obtina si cetatenia din aceasta cauza nu este de acord cu divortul. Intrebarile mele sunt: poate sa isi obtina aceste acte chiar daca suntem in proces de divort, poate sa obtina custodia copilului nefiind cetatean roman, va ramane pe teritoriul Romaniei dupa pronuntarea sentintei de divort
va multumesc si astept raspunsul dvs

angel

Post by angel » 18 Sep 2009, 11:39

Anca, desfacerea casatoriei, incredintarea minorului, stabilirea domiciliului si cetatenia sotului sunt altceva.
copilul iti va fi incredintat tie .

intradevar ca-l va afecta in ceea ce priveste cetatenia inclusiv domiciliul.

jojo

Re: divort dintre un cetatean roman si un strain

Post by jojo » 18 Sep 2009, 19:44

agkt wrote: Intrebarile mele sunt: poate sa isi obtina aceste acte chiar daca suntem in proces de divort, poate sa obtina custodia copilului nefiind cetatean roman, va ramane pe teritoriul Romaniei dupa pronuntarea sentintei de divort
da, poate obtine cetatenia romana, in masura in care indeplineste conditiile prevazute de lege si da, teoretic, instanta poate sa dispuna incredintarea minorului pe seama lui, practic nu (cred).

ignite

Post by ignite » 19 Sep 2009, 14:20

vei divorta fara nici cea mai mica problema, iar copilul iti va fi incredintat tie, pentru ca e micut. practic, nu vad alta solutie atat timp cat tu nu esti o alcoolica sau nu mai stiu ce Cruela. nu are nici cea mai mica sansa.

Post Reply