buna ziua
ma numesc anca sunt casatorita cu un cetatean algerian de 6 ani, casatoria s a incheiat in Romania, iar din aceasta casatorie a rezultat un copil de 4 ani.
doresc sa divortez de sotul meu deoarece nu ne intelegem. el si a depus actele pentru stabilirea domiciliului in Romania si doreste sa isi obtina si cetatenia din aceasta cauza nu este de acord cu divortul. Intrebarile mele sunt: poate sa isi obtina aceste acte chiar daca suntem in proces de divort, poate sa obtina custodia copilului nefiind cetatean roman, va ramane pe teritoriul Romaniei dupa pronuntarea sentintei de divort
va multumesc si astept raspunsul dvs
divort dintre un cetatean roman si un strain
Re: divort dintre un cetatean roman si un strain
da, poate obtine cetatenia romana, in masura in care indeplineste conditiile prevazute de lege si da, teoretic, instanta poate sa dispuna incredintarea minorului pe seama lui, practic nu (cred).agkt wrote: Intrebarile mele sunt: poate sa isi obtina aceste acte chiar daca suntem in proces de divort, poate sa obtina custodia copilului nefiind cetatean roman, va ramane pe teritoriul Romaniei dupa pronuntarea sentintei de divort