dreptul la libera exprimare

Discutii privind procedura penala
Post Reply
Sheridan

Post by Sheridan » 18 Sep 2009, 09:13

ingrid wrote:cam comunist mod de gandire,sa faci educatie cu ranga oare tu esti chiar asa perfect oare ce sar intampla sa ti se aplice o asfel de corectie? chiar nu judec padurea dupa uscaturi dupa cum am mai spus am nasi de cununie maghiari si cumnate maghiare eu sant vorbitoare de limba maghiara dar la romanca imputita sau tigani de romani cum neau facut suporteri maghiari la noi in tara nu pot sai numesc pe acei suporteri decat huni,nici macar nu lam facut hun pe vecinul meu.si chiar nu inteleg carei supararea ca doar nu iam facut huni imputiti si nici hortisti imputiti ,daca cunoaste domnul perfectiune istorie stie ca hortisti aplicau corecti severe in romania numai pentru faptul ca nu stiai limba maghiara
:-D
Da draga, toata lumea are dreptul la o exprimare tampita, singura greseala a hunului hortist a fost ca trebuia sa te faca nu romanca imputita ci romanca inculta , iar in acest fel nu aveai de ce sa te simti jignita. Si ce faceau draga acei huni care nu erau hortisti ? Ca observ ca istorie stii.

angel

Post by angel » 18 Sep 2009, 09:35

kiki2009 wrote:Nu judeci padurea dupa uscaturi.

asta e si concluzia nescrisa de mine.cred ca am discutat deja mai mult decit era necesar subiectul asta

subscriu si eu.

ingrid

Post by ingrid » 18 Sep 2009, 09:37

oare de ce nu se supara romani cand n e numeste cineva DACI sau DACOROMANI? va spun eu SANTEM MANDRI DE TRECUTUL NOSTRU !!!!!!!!!!santem oameni toleranti si cu frica lui d_zeu,noi n am cotropit pe nimeni doar n eam aparat NEVOILE SI NEAMUL

ingrid

Post by ingrid » 18 Sep 2009, 09:46

eu cu prostia mea tu cu nemernicia ta .iar cu istoria ai putea sa te mai pregatesti

kiki2009

Post by kiki2009 » 18 Sep 2009, 10:02

vad ca vorbim deja "la liber".poate pare surprinzator,compartamentul huliganilor dinaintea meciului nu prea m-a surprins.nici nu ma asteptam la altceva din partea unor mizerabili de suporteri(care sunt de multe ori oameni de cea mai josnica speta)
alta e insa situatia in care sunt numit,cu fiecare ocazie,TIGAN.eu ce inteleg prin tigan,in doar citeva cuvinte,un individ obscur,cu apucaturi proaste si nestatornic .mindra si toleranta natiune maghiara nu-si priveste insa trecutul si radacinile fino-ugrice,mongoloide si migratoare.uita prapadul facut de biciul lui dumnezeu si ai lui calareti inca din secolul 5.expansiunea din secolele8-9,platite de atitea popoare cu singe si suferinta,oprita doar de carol cel mare.razboaiele lui arpad cu cnejii menumorut,gelu si glad,care au indraznit sa nu dea din mostenirea primita din mosi-stramosi,pamint si apa.si asta a fost doar inceputul.continuarea o gasiti in mesajul lui ignite
cel putin pentru motivele de mai sus,nu mai vreau sa fiu numit tigan.cel putin nu de catre unguri.pentru ca nu sunt mai tigan decit sint ei insisi.
mai nou vad ca ei au probleme chiar cu tiganii din tara lor.poate ni-i imputa si pe aceia noua.
dar aud ca probleme asemanatoare au mai nou si cu slovacia.aici numai de idiom.la noi,mai nou sunt si teritoriale.aici le scapa din vedere alt fapt istoric:diploma lui andrei al nustiucitelea,care coloniza arcul carpatic cu sasi si secui,undeva in sec 13,pentru a apara "tara ungureasca" de salbaticii de la sud de carpati.cam tirziu,nu vi se pare?
inchei prin a reaminti ca nu am insa nimic ,absolut nimic cu ungurii printre care traiesc.si care ma respecta si vad in mine un conlocuitor roman,nu un tigan.si nici nu sint putini aia

PS.cei care se simt in orice fel lezati de cuvintul "tigan",ii rog sa-l inlocuiasca in text cu cuvintul "rom" sau,dupa caz,"ungrom"

kiki2009

Post by kiki2009 » 18 Sep 2009, 10:22

[quote="Sheridan"]
Da draga, toata lumea are dreptul la o exprimare tampita, singura greseala a hunului hortist a fost ca trebuia sa te faca nu romanca imputita ci romanca inculta , iar in acest fel nu aveai de ce sa te simti jignita. Si ce faceau draga acei huni care nu erau hortisti ? Ca observ ca istorie stii.

in acea perioada,hunii care nu erau horty-sti,salutau diktat-ul de la viena.multi il tinjesc dupa el si azi.aceasta parte de istorie e amintita fiecarui prunc transilvanean,chiar daca multe altele sunt uitate
mare maestru sheridan,permite-mi rogu-te sa remarc in raspunsurile tale doar nesimtirea.vis-a-vis de colega x la care te referi si celelalte colege care au citit expresiile "romanca imputita" si "romanca inculta".as vrea sa cred ca nu le-ai folosit pentru a generaliza.dar nu pot

angel

Post by angel » 18 Sep 2009, 10:50

IGNITE wrote:
EU AS PROPUNE SCHIMBAREA TEORIEI LOR...IN FELUL URMATOR...SA SPUNA DRACULUI CA AU FOST IN INTERIORUL ARCULUI CARPATIC DE PE VREMEA CHIAR A LUI TRAIAN...SI CA SA AIBA O PROBA...SA SE DUCA LA COLUMNA TRAIANA SI SA SE DESENEZE CU PIXUL PE EA. CA SA BIFEZE CONDICA DE PREZENTA.

ASTIA ASA SUNT...CA UN FEL DE NECROFAGI...DINTR UN ANUMIT PUNCTDE VEDERE ... PENTRU CA NU AM EU PROBLEME CU VREUNUL...INSA ...ISTORIC...SI LA NIVEL DE POLITICA NU AU DELOC DREPTATE SI SUNT FOARTE CU DE A SILA.
@IGNITE: Achisez si eu la propunerea ta :cafea: :cafea: :cafea: :aplauze: :aplauze:

jojo

Re: dreptul la libera exprimare

Post by jojo » 18 Sep 2009, 17:51

angel wrote:[

Dar...de faptul ca in Spania nu mai departe de ieri, alaltaieri a fost lovit cumplit si dat cu capul de asfalt si propus la incendiere....un baiat....pentru ce crezi?....ERA ROMAN.
Oare e corect sa se intample asa ceva?

Ori noi, care respectam pe toata lumea..
Care suntem buni, sfiosi, cuviinciosi, bine crescuti… :-D Noi da, se prea poate, ma gandesc, totusi, ca astea toate mai-nainte de a silui cateva babe italience cu varsta cuprinsa intre 83-92 de ani …. sunt bolnavi psihici romanii nostri sau aratau prea bine babele lor? 8-)
Si, cu mult mai-nainte sa faca prapad prin capitalele europene, nuuuu, nu in toate, doar cele care au facut greseala sa ne permita sederea fara viza, orisicat noi nu suntem neam de necrofagi cotropitori sa intram cu forta pe tarlaua altuia. Avem si noi mandria noastra, nu?!
Problema mare e, ca mailat a fost doar unul singur, restul sunt muncitori romani sezonieri, violatori de ocazie…vai de noi a fi cand se intorc ei la mama lor acasa.

Ce-i cu sforaiturile astea gen vadim, Ignite, ca nimeni nu ne-a intrebat din ce semintie ne tragem, din cate vad, ingrid a cerut o parere juridica cu privire la fapta bravului hun care a dorit sa-i crape capu’… de aici voi sariti ca arsi cu povesti despre cei mai viteji si mai drepti dintre traci, gepizi si tatari ori ce minuni a facut horty….Mai mai, teribila boala asta, draga ignite, ce dracu ne simtim noi oare obligati sa ne justificam existenta milenara ori de cate ori auzim cuvantul ungur…intreb.

@ Ingrid
plangere penala pentru insulta si amenintare, ca nu-i abrogat nimic.

kiki2009

Re: dreptul la libera exprimare

Post by kiki2009 » 18 Sep 2009, 18:40

JOJO wrote:
Care suntem buni, sfiosi, cuviinciosi, bine crescuti… :-D Noi da, se prea poate, ma gandesc, totusi, ca astea toate mai-nainte de a silui cateva babe italience cu varsta cuprinsa intre 83-92 de ani …. sunt bolnavi psihici romanii nostri sau aratau prea bine babele lor? 8-)
Si, cu mult mai-nainte sa faca prapad prin capitalele europene, nuuuu, nu in toate, doar cele care au facut greseala sa ne permita sederea fara viza, orisicat noi nu suntem neam de necrofagi cotropitori sa intram cu forta pe tarlaua altuia. Avem si noi mandria noastra, nu?!
Problema mare e, ca mailat a fost doar unul singur, restul sunt muncitori romani sezonieri, violatori de ocazie…vai de noi a fi cand se intorc ei la mama lor acasa.

Ce-i cu sforaiturile astea gen vadim, Ignite, ca nimeni nu ne-a intrebat din ce semintie ne tragem, din cate vad, ingrid a cerut o parere juridica cu privire la fapta bravului hun care a dorit sa-i crape capu’… de aici voi sariti ca arsi cu povesti despre cei mai viteji si mai drepti dintre traci, gepizi si tatari ori ce minuni a facut horty….Mai mai, teribila boala asta, draga ignite, ce dracu ne simtim noi oare obligati sa ne justificam existenta milenara ori de cate ori auzim cuvantul ungur…intreb.

@ Ingrid
plangere penala pentru insulta si amenintare, ca nu-i abrogat nimic.

:-D :-D :-D :-D :-D :-D
strasnica si obiectiva analiza.sigur ca avem si noi "bravii" nostri,doar ne tragem din romani,nu?si ne cam bucuram ca am scapat de ei,o vreme.dar mailat si compania ne reprezinta cumva pe noi toti,un popor?mie unu imi place sa cred ca nu,cel putin pe mine,nu.si nu cred ca ,raportat la numarul de imigranti romani ,comit un numar mult mai mare de infractiuni decit cetatenii respectivelor tari.dar ale romanilor,din mai multe motive,vor face totdeauna capul de afis al mass-mediei
despre italieni,e ceva de zis?e plina romania de pedofili italieni,de pantofari evazionisti care au venit in romania cu 3 dolari si macaronari care dau lectii de fotbal,plecind apoi cu emblema unui club-fanion.de altfel,priviti personajul berlusconi:CENZORUL MORAVURILOR :grin:,mai catolic decit papa
in fine,dupa abrogare si decizia CC,ai intilnit tu in practica o condamnare pentru insulta?
atentie,sa nu te urecheze vreun urmas de a lui herodot pentru enunt :cafea:

kynes

Post by kynes » 18 Sep 2009, 18:50

in fine,dupa abrogare si decizia CC,ai intilnit tu in practica o condamnare pentru insulta?
Sentinte de condamnare inca n-am vazut, in schimb am vazut ordonante de s.u.p. cu aplicare amenda administrativa pentru insulta...

In fine, parerile sunt impartite, dar asta nu inseamna ca d-na nu poate face plangere pentru insulta alaturi de amenintare...
Ce vor decide organele e alta poveste...

kiki2009

Post by kiki2009 » 18 Sep 2009, 19:01

aha.eram curios.inadvertente tipic romanesti.mersi de raspuns

jojo

Post by jojo » 18 Sep 2009, 19:27

Este, cum nu? Acuma pana ajunge ungurianun la cedo sa se planga pentru imprevizibilitatea legiuitorului roman, mai trece ceva timp..

Sentinţa penală nr. 523/09.03.2007 a Judecătoriei Sectorului 5 Bucureşti:

"Prin decizia Curţii Constituţionale nr. 62/18.01.2007 referitoare la excepţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art. I pct. 56 din Legea nr. 278/2006 pentru modificarea şi completare Codului penal, precum şi pentru modificarea şi completarea altor legi, publicată în Monitorul Oficial nr. 104 din 12 februarie 2007 a fost admisă excepţia de neconstituţionalitate ridicată în Dosarul nr. 3.003/325/2006 al Judecătoriei Timişoara, în Dosarul nr. 2.414/P/2006 al Judecătoriei Târgu Jiu, respectiv în Dosarul nr. 1.462/85/2006 al Tribunalului Sibiu - Secţia penală şi s-a constatat că dispoziţiile art. I pct. 56 din Legea nr. 278/2006 pentru modificarea şi completarea Codului penal, precum şi pentru modificarea şi completarea altor legi, partea referitoare la abrogarea art. 205, art. 206 şi art. 207 din Codul penal, sunt neconstituţionale.
Astfel, instanţa constată că se impune analizarea efectelor deciziei Curţii Constituţionale prin care un text legal abrogator a fost lipsit de eficienţă juridică, ca urmare a constatării neconstituţionalităţii sale.
Potrivit prevederilor art. 147 alin. (1) din Constituţie, pe durata a 45 de zile de la publicarea deciziei în Monitorul Oficial al României, Partea I, textul legal constatat ca fiind neconstituţional este suspendat de drept, iar după expirarea acestui termen îşi încetează efectele, dacă nu a fost pus de acord cu prevederile Constituţiei. Pe cale de consecinţă, suspendarea de drept a textului abrogator determină reintrarea în vigoare a dispoziţiilor abrogate.
Decizia amintită a fost pronunţată în cadrul controlului concret a posteriori de constituţionalitate. Art. I pct. 56 din Legea nr. 278/2006 a produs efecte juridice de la data intrării în vigoare a legii – 12.08.2006 -, după acea dată nemaifiind posibilă tragerea la răspundere penală a celor care au săvârşit faptele prevăzute de fostele articole 205 şi 206 din Codul penal. Decizia Curţii Constituţionale, determinând, prin efectele sale, suspendarea efectelor normei juridice declarate ca fiind neconstituţionale, face ca de la data publicării sale în Monitorul Oficial al României, Partea I – respectiv 12.02.2007, să reintre în vigoare dispoziţiile art. 205 şi 206 din Codul penal, ceea ce echivalează cu incriminarea din nou a faptelor de insultă şi de calomnie.
Această situaţie nu duce, însă, la însuşirea de către Curtea Constituţională a rolului de legislator pozitiv – care revine exclusiv Parlamentului – în baza a 2 argumente dezvoltate în opinia concurentă consemnată în cadrul deciziei: 1. prin efectul constatării neconstituţionalităţii dispoziţiei abrogatoare reintră în vigoare aceleaşi dispoziţii care fuseseră abrogate şi nu altele noi; 2. reintrarea în vigoare a dispoziţiilor abrogate nu constituie decât un efect mediat al deciziei Curţii, de constatare a neconstituţionalităţii dispoziţiei abrogatoare, şi nu un efect direct al acesteia.
Faţă de aceste dispoziţii, instanţa constată că în prezent este din nou incriminată infracţiunea de insultă."

kiki2009

Post by kiki2009 » 18 Sep 2009, 20:01

limpede ca si cristalul :cafea:

ignite

Post by ignite » 18 Sep 2009, 21:07

Ce-i cu sforaiturile astea gen vadim, Ignite, ca nimeni nu ne-a intrebat din ce semintie ne tragem, din cate vad, ....DA DIN CATE VEZI TU...CA UN ORB...HABAR NU AI SA CITESTI... ingrid a cerut o parere juridica cu privire la fapta bravului hun care a dorit sa-i crape capu’… de aici voi sariti ca arsi cu povesti despre cei mai viteji si mai drepti dintre traci, gepizi si tatari ori ce minuni a facut horty….Mai mai, teribila boala asta, draga ignite, ce dracu ne simtim noi oare obligati sa ne justificam existenta milenara ori de cate ori auzim cuvantul ungur…intreb.

ASTA AM VRUT EU SA SCRIU...nu apreciezi tu ca sunt sforaituri...am facut niste precizari mai ... fato...pentru ca ala de i am scris...sau unul de pe aici a spus ca cele doua tari sunt prietene. SUNT PE DRACU SA "NE PIEPTENE"

ca mi s a cerut o consultanta ... mai PROFESIONISTO...stiu si eu. NU TREBUIA SA MI ATRAGI TU ATENTIA...CA AM EXPERIENTA...MACAR SA STIU CAND DRACU MI SE CERE ASA CEVA. CA IMI PLACE IDEEA DE A OFERI SFATURI...ALTII O STIU MAI BINE CA TINE. AM FACUT SI CEVA IN ACEST SENS PE PLANETA ASTA. SI MERGE.

te superi daca ma port altfel decat la cabinet?

vrei tu sa fii o regina? ia ... mars...cu fazele astea...chiar ma deranjezi...

am precizat...PT. ca ADORMITII astia de azi sunt atat de stupizi...si habar nu au...dar pun botul...

sau tu faci parte dintre ei...SI MI L BAGI PE VADIM?

EU TE AM CREZUT OM CU CAPUL PE UMERI...DAR URMARIND MAI ATENT IMI DAU SEAMA CA ... FASAI.

nu imi amintesc sa te fi atacat la nu stiu ce mod...insa vad ca tu nu ma lasi.

APROPOS...DACA EU AM DAT UN SFAT...PAI...LASA MA...

SI NU INTERPRETA AIUREA...COMUNIST...CA EU NU AM SPUS CA AMENINTAREA NU E PREVAZUTA DE LEGEA PENALA...CI DOAR INSULTA SI CALOMNIA NU MAI SUNT..

SI AM FACUT REFERIRE LA CONDITIILE ART 10 CEDO...CA VAD CA ESTI TARE IN CEDO...

DAR IMI DAU SEAMA...CA TOTUSI...TOTUSI...FASAI...

CE RAU IMI PARE CA NU MA PRICEP...CA TI AS FI DAT NITEL PESTE BOT.

DAR NU E TIMPUL PIERDUT. RECUNOSC...NU MA PRICEP...SAU FOARTE FOARTE PUTIN...SI ASA CA NU MA BAG.

INSA....INSA...FAZA CU INSULTA SI CALOMNIA...CARE NU MAI SUNT PREVAZUTE DE LEGEA PENALA...DRAGA MEA...NU E DIN CAPU MEU...CI DIN ALTE CAPETE...VERIFICATE, CA SA SPUN ASA....CAPETE DE LA VARFUL DOMENIULUI JURIDIC.

CA DE ERA ALTFEL...NU IMI PERMITEAM SA SPUN.

IN PLUS...IN TOATA TARA SE DAU SOLUTII DE NUP PE ASEMENEA PLANGERI. PE LIT B NU?

NU AI OBRAZ...EU AM SPUS FETEI CA AMENINTAREA ESTE CALEA EI...DACA S A SIMTIT AMENINTATA...ASA CA...MINTI CA O NERUSINATA.

ESTI NASPA...SI IMI PARE RAU CA TE AM CREZUT ALTFEL.

IA ... VINO TU DURO...CU CEVA.

CA TE CUNOSC...NICIODATA NU AI SA ACCEPTI CAND O DAI IN BARA...TOATA SMECHERIA E SA FII TARE IN GURA...ASA ESTE PRINCIPIUL TAU DE VIATA...MISTOCARO.

ignite

Post by ignite » 18 Sep 2009, 21:15

Care suntem buni, sfiosi, cuviinciosi, bine crescuti… Noi da, se prea poate, ma gandesc, totusi, ca astea toate mai-nainte de a silui cateva babe italience cu varsta cuprinsa intre 83-92 de ani …. sunt bolnavi psihici romanii nostri sau aratau prea bine babele lor?

BAI...ASTA CU ROMANII DE AFARA E UNA...TREABA CU UNGURII SI CU SENTIMENTELE DINTRE RO SI UNGURI E ALTA...NU AI MINTE.

E CU TOTUL ALTCEVA.

NECROFAGI SE REFERA LA TREABA CU IMPERIUL AUSTRO UNGAR...CITITOAREO DE ZIARE...O SA VII SI O SA SPUI CA CITESTI IN DRACI...DAR AICI AI VORBIT CA UNA CARE ESTE SUPERFICIALA...

DE FAPT...CE SUPERFICIALA...SUPERFICIAL SUNT EU...TU ESTI GRAMADA.

VIOLATORI...SI DRACI AU SI EI...OAMENI NECIVILIZATI SI NEINTEGRATI AVEM NOI gramezi...dar nici cu ei nu ti fie rusine.

CATI ITALIENI SUNT IN RO...ASTIA FURA MAI MULT DECAT FURA AI NOSTRI ACOLO...

DU TE NAIBII INTR O SALA DE FALIMENTE SI CERE LA BARA CATEVA DOSARE SI AI SA VEZI CATI ASOCIATI ITALIENI, FRANCEZI SI GERMANI, SUNT ACOLO...SI SA VEZI CE NE MULG AIA...

LA UN DOSAR 2/3 MILIARDE...ASTA ESTE FURT.

ASA CA TACI...SI DU TE SORO...CA HABAR NU AI PE CE PLANETA TRAIESTI...SA FI BAGAT AI NOSTRI PE UNUL NEVINOVAT IN AREST...UN ITALIAN...ASA CUM AU FACUT O PENIBILII AIA...SI ATUNCI SA FI VAZUT...

IN FINE...CHIAR NU TE PRICEPI LA CEDO. BAI...NU STIU CUM SA TI SPUN...EU NU LE AM...MI E JENA...SUNT SUPERJENIBIL LA TREABA ASTA INSA...CAND VAD MOTIVAREA DE AI BAGAT O ACI...IMI DAU SEMA CA TU ESTI MAMA COPYPASTE. ASA STII TU DE TOATE. COPY PASTE.

HAI SA TI ARAT SI EU O MOTIVARE DE PE LA INM.

Post Reply