Nu plateste pensia alimentara

Familiei
Post Reply
aleha

Nu plateste pensia alimentara

Post by aleha » 20 Feb 2005, 14:01

Va rog mult sa ma indrumati, cum pot sa fac si unde sa merg sa pot sa obtin pensia alimentara in cuantumul calculat de Instanta care este de 4000.000 lei lunar, prima luna nu mi-a dat nici un leu, in a doua luna am primit 3000.0000 si in a treia nici un leu :( e dreptul copilului meu, chiar nu se poate face ceva ? Plateste numai cand are el chef si cat vrea ? Fostul sot este iranian si are venituri foarte mari, la Tribunal a venit cu o adeverinta de salariu facuta de el, as putea sa dovedesc fals in declaratii ?

Va multumesc foarte mult

murik

Post by murik » 20 Feb 2005, 22:22

poti sa revii cu mai multe amanunte? SI atentie la cifre?!?

aleha

Post by aleha » 21 Feb 2005, 15:11

Imi cer scuze pentru greseala, eram foarte suparata si m-am grabit :( Ideea era ca nu mi-a platit decat 3 milioane in trei luni, pensia alimentara fiind de 4 milioane pe luna. Am inteles ca dupa doua luni consecutive de neplata pot sa-l dau in judecata, el cred ca stie acest lucru "l-a invatat" avocata lui si imi da doar cand vrea si cat vrea, intrebarea mea era daca pot sa fac, ceva in conditiile acestea sa recuperez restul banilor.

Va multumesc

aleha

Post by aleha » 21 Feb 2005, 15:22

Si mai am doua intrebari, daca se poate sa-mi raspundeti. Prima intrebare; Pot beneficia de pensia de intretinere eu? In 9 ani de casnicie nu m-a lasat sa lucrez, nu am carte de munca, nu am nici o calificare, am citit undeva ca se putea atasa la dosarul de divort o cerere pentru pensie de intretinere platita de sot.
A doua problema; Am cumparat impreuna cu fostul sot un apartament cu 3 camere inainte de casatorie pe numele la amandoi, eu am dat juamte din bani ( avand banii dintr-o mostenire ) si el jumate. El a ramas acum in apartament, a schimbat ialele si nu vrea sa-l vanda, fara acordul lui nu se poate vinde si invers. Ce pot sa fac sa-mi recuperez banii mei???

dellutza

Post by dellutza » 21 Feb 2005, 15:38

PARTAJ

dellutza

Post by dellutza » 21 Feb 2005, 15:54

Cererea de partaj se timbreaza cu 171 000 lei.

aleha

Post by aleha » 21 Feb 2005, 16:07

Multumesc Dellutza!

Dar am inteles ca un partaj ajunge la 7 milioane. Si pretul apartamentului il fixeaza expertul? Ma gandesc sa nu ne puna un pret de cateva milioane :( Are foarte multe imbunatatiri si pretul lui pus de agentie imobiliara este de 50.000 ( cincizeci de mii ) euro, oare expertii tot la pretul asta il pun?

dellutza

Post by dellutza » 21 Feb 2005, 16:51

Daca va intelegeti puteti sa vindeti apartamentul prin buna invoiala. Daca nu ....mergeti in instanta.

roxana_amariei

Post by roxana_amariei » 21 Feb 2005, 17:24

1. Cererile partaj se taxeaza cu 183.000 lei, conform ultimelor modificari. :grin:
2. In cazul in care cu privire la valoarea apartamentului stabilita in cererea de chemare in judecata nu sunteti de acord, se poate solicita o expertiza, in care expertul este cel care stabileste valoarea ap.
3. Un partaj poate sa coste mult peste 7 mil., in cazul in care se cere si expertiza.
4. Pentru neplata pensiei de intretinere, timp de 2 luni de zile, va puteti adresa cu o plangere penala prealabila la judecatorie.

Mult succes! :)

dodolut

Post by dodolut » 21 Feb 2005, 22:09

pentru pensia alimentara daca nu plateste doua luni consecutive plangere penala.
poti sa faci si proces civil in pretentii daca nu sunt intrunite conditii pentru o plangere penala, putand cu titlu executoriu sa-l executi silit.
Cu apartamentul, daca sunteti coproprietari puteti face partajul,costa 183.000 lei, dar mai sunt si alte taxe....

dodolut

Post by dodolut » 21 Feb 2005, 22:16

pensie alimentara pentru tine mai greu...legea prevede acest lucru in cazuri limitative.art 41 c.fam.daca am mai multe date as putea sa te lamuresc..

roxana_amariei

Post by roxana_amariei » 21 Feb 2005, 22:21

Ca sotie pentru a putea beneficia de pensie de intretinere din partea fostului sot, trebui indeplinite cumumlativ doua conditii generale:
1. nevoia
2. incapacitatea de munca.
Privitor la incapacitatea de munca trebuie ca tu sa te afli in incapacitate de a munci datorita unei cauze intervenite in timpul casatoriei, cum ar fi o boala, dar care trebuie dovedita.
Atat timp cat muncesti si ai venituri nu cred ca poti beneficia de pensie de intretinere din partea fostului sot.

Post Reply