Buna ziua.
Acum 2 luni am fost angajata la o firma. Dupa 2 luni de zile, angajatorul imi spune ca incepand cu data de 1 septembrie, se vor face restructurari de personal. Ok. Problema este ca inca nu am primit banii care mi se cuvin. (respectiv de pe lunile iulie si august). Astazi am fost la firma, am vorbit cu angajatorul si mi-a spus ca nu are de unde sa imi dea banii respectivi, deoarece nu dispune de ei momentan. De asemenea, m-a pus sa semnez o declaratie cum ca am primit astazi o anumita suma (mult prea mica) de bani, din suma totala care mi se cuvine de pe cele 2 luni. (banii intr-adevar i-am primit). In momentul in care i-am spus ca nu voi semna niciun act pana nu imi voi lua toti banii care mi se cuvin, mi-a precizat ca legal, nu am ce sa ii fac, deoarece restructurarile pe care le-a facut nu sunt colective. (a dat afara 10 angajati dar din 6 firme diferite ) si de asemenea ca in cazul unei restructurari, semnatura mea pe acte nu e necesara. Acum, eu sa inteleg ca asta este o restructurare sau o concediere colectiva? In plus, mi-a adus la cunostiinta faptul ca salariul compensatoriu care mi se cuvine intr-un astfel de caz nu il voi primi, deoarece el nu a dat niciodata si nici nu va acorda salarii compensatorii. Cel mult imi da un 65.1 pt somaj. Mentionez ca nu am primit niciun preaviz (decizia de a ma da afara mi-a fost transmisa pe yahoo messenger, nici macar personal) . Ce se poate face in acest caz? Exista vreo solutie pe plan legal si daca da, ce implica aceasta?
Va multumesc.
Restructurare de personal sau o gluma proasta ?????
Lorellei, nu ai incheiat cu ei un contract individual de munca prin care se mentiona salariul tau lunar? Nu ai primit niciun fluturas de salariu? Sau nu ti s-a facut plata prin virament bancar?
Ca daca ai incheiat CIM cu ei si nu ai primit banii pe cele 2 luni, ii poti recupera si pe aceia in instanta.
Ca daca ai incheiat CIM cu ei si nu ai primit banii pe cele 2 luni, ii poti recupera si pe aceia in instanta.
Buna dimineata
Da, am incheiat CIM-ul , perioada nedeterminata, insa e o mica mare problema. Pe CIM am trecut salariul minin (650 RON parca). Deci..daca ar vrea sa nu imi dea niciun ban, nu imi da si nu as avea ce sa ii fac. Sunt la mana lui.
( Da, Yahoo Messenger. Mare Ti-e gradina Doamne! ... )
Am auzit ieri, de la o fosta colega...cum ca as putea sa actionez in instanta, iar eu nu as plati cheltuielile de judecata, ca reclamant ..Stie cineva ceva de asta?
Da, am incheiat CIM-ul , perioada nedeterminata, insa e o mica mare problema. Pe CIM am trecut salariul minin (650 RON parca). Deci..daca ar vrea sa nu imi dea niciun ban, nu imi da si nu as avea ce sa ii fac. Sunt la mana lui.
( Da, Yahoo Messenger. Mare Ti-e gradina Doamne! ... )
Am auzit ieri, de la o fosta colega...cum ca as putea sa actionez in instanta, iar eu nu as plati cheltuielile de judecata, ca reclamant ..Stie cineva ceva de asta?
nu. dacă îţi dai în judecată angajatorul, dacă el îşi angajează avocat, şi dacă instanţa îţi respinge acţiunea, vei fi obligată la plata cheltuielilor de judecată (vbesc despre fond, acţiune depusă la tribunal) către angajator - de obicei egale cu suma plătită avocatului său. ceea ce tu nu plăteşti, în cazul unui litigiu de muncă, sunt taxele de timbru / taxe judiciare.