Buna. Am si eu o problema mare. Sunt sofer pe ambulanta de 25 de ani. Acuma recent m-am implicat intr-un accident, cu salvarea, in drum spre garaj, nu eram in interventie. Eu am fost de vina. Nu am acordat prioritate de trecere si am intrat intro masina. Salvarea s-a distrus. Nu are asigurare Full Casco. Directorul m-a pus sa platesc pagubele, care ajung la mai mult de 10.000 lei.
Intrebarea mea este, daca ma poate obliga sa platesc pagubele, si daca da, cum?
Ambulantele din tara asta nu ar trebui sa aiba asigurare full casco , obligatoriu, ca doamne fereste , din cauza ta distrugi o ambulanta scumpa, poti sa iei adio de la salariu si de la pensie. Ca se poate intimpla accident cu ori si cine. Lucrezi pe contul tau pe degeaba si salvezi vieti pe banii tai. Va rog sa ma ajutati. Multumesc
Accident, plata , asigurare
sincer nu am idee de aşa ceva.
în schimb, o hârtie definitivă prin care tu să fii obligat să plăteşti suma X, nu poate apare mai degrabă de câteva luni bune.
lasă-i să intenteze acţiunea, vezi ce se petrece, şi în cel mai rău caz, poate reuşeşti o eşalonare a plăţilor. cine a calculat şi cum s-a ajuns la peste 10.000 lei? sunt ceva hârtii?
în schimb, o hârtie definitivă prin care tu să fii obligat să plăteşti suma X, nu poate apare mai degrabă de câteva luni bune.
lasă-i să intenteze acţiunea, vezi ce se petrece, şi în cel mai rău caz, poate reuşeşti o eşalonare a plăţilor. cine a calculat şi cum s-a ajuns la peste 10.000 lei? sunt ceva hârtii?
Art. 270 CM
(1) Salariaţii răspund patrimonial, în temeiul normelor şi principiilor răspunderii civile contractuale, pentru pagubele materiale produse angajatorului din vina şi în legătură cu munca lor.
(2) Salariaţii nu răspund de pagubele provocate de forţa majoră sau de alte cauze neprevăzute şi care nu puteau fi înlăturate şi nici de pagubele care se încadrează în riscul normal al serviciului.
poate există un avocat bun care să demonstreze instanţei că pagubele survenite la ambulanţă s-ar încadra într-un risc normal al serviciului. mai ştii?
(1) Salariaţii răspund patrimonial, în temeiul normelor şi principiilor răspunderii civile contractuale, pentru pagubele materiale produse angajatorului din vina şi în legătură cu munca lor.
(2) Salariaţii nu răspund de pagubele provocate de forţa majoră sau de alte cauze neprevăzute şi care nu puteau fi înlăturate şi nici de pagubele care se încadrează în riscul normal al serviciului.
poate există un avocat bun care să demonstreze instanţei că pagubele survenite la ambulanţă s-ar încadra într-un risc normal al serviciului. mai ştii?
pai scuze... dar daca e sa luam asa.. fiecare sofer poa sa sparga masina in voie si sa nu respecte regulile de circulatie.. ca dor e un risc normal..dusterXXX wrote:Art. 270 CM
(1)
la cati nebuni umbla pe sosele...

sa fim seriosi...
tocmai asta e idee.. ca la un sofer profesionist PE O AMBULANTA.. asa ceva nu ar trebui sa se intample..
eu as sanctiona mai dur soferii de maxi taxi, autobuz, taxi si ambulanta..
asa..poti sa-mi dai in cap..
ideea este ca acesti oameni nu transporta cartofi.. si daca tot nu transporta cartofi ar trebui sa fie mai responsabili..
in ce priveste speta..
mai mult ca sigur ca valoarea se stabileste in functie de ce se gaseste in evidenta contabila.. neamortizata...
eventual o expertiza ar putea sa stabileasca o valoare mai mica..
Casco pe ambulante..ar trebui sa te interesezi ... de regula se incheie casco.. si au fonduri pentru asa ceva..
dar cu criza asta poate nu au fost platite politele..